Het voorwerk is klaar

De bouwvoorbereiding is klaar 

fase 2

Voorwerk

Grondverzet

Het bouwrijp maken van de kavel is klaar. Gert-Jan Bon is na ons uitzetwerk op de kavel aan de slag gegaan onze kavel bouwrijp te maken. Eindelijk echt aan de slag!
Hij heeft een (te) dik zandbed aangelegd en de kavelweg behoorlijk opgehoogd. Vooralsnog is dus alles klaar voor de bouw, al hebben we ook nog wel een grondverzet-wensenlijstje. Zie 'hoever zijn jullie?'.

Het grondwerk is gestart

Het grondwerk is gestart

Echt aan de slag

We zijn nu echt aan de slag! Of liever Gert-Jan Bon is echt aan de slag. Afgelopen donderdag kregen we al wat appjes van onze toekomstige buurman Raymond. En vanochtend zijn we zelf gaan kijken... 
Wat leuk om te zien! Eindelijk is er echt actie op de kavel.

Lees de blog

blog/item/hsl

HSL

In een sneltreinvaart. Dat is waar ik aan moet denken als ik de foto's en filmpjes zie van de afgelopen dagen. Het bouwen is begonnen!! En wel super rap. Oké, dat scheppen-gedeelte iets minder rap ... maar toch. 

Lees de blog

Geduld

Het eerste echte bouwmateriaal ligt op onze kavel! We zijn bij Gert-Jan Bon geweest. Het heiwerk is uitgezet. We hebben bijgepraat met onze bouwer. En toch heet dit blogje geduld...

Lees de blog

  


Offertes definitief maken

Na het afronden van al het papierwerk, kunnen we eindelijk ook definitief opdracht geven aan alle andere partijen die we nodig hebben zodat we ook echt in de fruitboomgaard kunnen gaan wonen. 
Met onze bouwer zijn we al rond, maar we moeten nu nog een aantal andere partijen definitief regelen:

grondwerk

De kavel moet bouwrijp gemaakt worden. Dat bestaat uit het ophogen van de kavel, zodat enerzijds al het bouwverkeer zonder problemen naar (de plek van) ons huis kan rijden. En daarbij niet tot de assen in de klei komen vast te zitten. 
Bovendien moet de plek waar geheid en gebouwd wordt bedekt worden met 10cm zand. Dit zodat ook de bouwlui niet tot hun assen enkels in de klei komen vast te zitten. 

installaties

Martin bouwt ons huis, maar de installaties worden door de installateur geregeld/gemonteerd. Het gaat hier om:

- pellet cv
- verwarming
- loodgieterswerk
- wc en badkamer voorbereiding (afbouwen doen we zelf)
- ventilatiesysteem (verplicht vanuit het bouwbesluit)

Witteveen Utrecht gaat dit voor ons doen. 

elekticiteit

En last-but-not-least de elektra. Zowel de stopcontacten als de verlichting moet hierin worden meegenomen. De elektricien van Martin gaat dit voor ons uitvoeren. Waarschijnlijk ook inclusief de zonnenpanelen. Maar daar zijn we nog niet 100% zeker van. 
Wel hebben we een licht-/elektraplan gemaakt. 

veranda

De veranda moet ook vrij snel gemaakt worden, want de zonnenpanelen en de zonnenboiler komen op het dak. De veranda wordt een maatwerk bouwpakket van Houthandel Van Gelder.

  

Uitzet veldwerk (Geo-data)

Het eerste belangrijke stap na de grondoverdracht is het uitzetten van de kavelgrens en de exacte positiebepaling van de gebouwen op de vergunning. In ons geval zijn dat zowel het huis, als de schuur (en omdat we er toch zelf bij waren, hebben we de veranda ook gelijk uitgemeten).

We hebben hierover uitgebreid geblogd.


Grondoverdacht

Met het verkrijgen van de grond, hebben we definitief de eerste hobbel overwonnen! We kunnen door met de tweede hobbel: het daadwerkelijk zorgen dat we ook echt kunnen wonen in de fruitboomgaard 😊.

Lees hier het bijbehorend blogje.

Eerste bestellingen

Toen de vergunning verleend was, zijn we met spoed naar Martin gereden om de puntjes voor het huis op de i te zetten. En om de opdracht van de heipalen te verlenen (dit gaat via Martin). Lees hieronder de blog. 

Lees hier het bijbehorend blogje.


Fase 1

Om hier te komen zijn we een 3/4 jaar druk geweest met voorbereidingen, plannen en een hele hoop papierwerk om de gemeente te overtuigen om ons de omgevingsvergunning te verlenen. 

Documenten

Voor alle bovenstaande mijlpalen, hebben we een hele hoop documenten moeten opsturen. Deze hebben we verzameld in het dossier. Klik hieronder om naar het dossier te gaan.

Oosterwold Sites

Maak Oosterwold

De site van de gemeente Almere over Oosterwold. 

ga naar site

Spinozalaan.com

De website van onze eigen wegvereniging, waar Merel de penningmeester van is. 

ga naar site