inspiratie voor de fruitboomgaard

Zelf maak muur

... is leuker, mooier en lekkerder.


De Zelf Maken is leuker-wall bevat alle links en berichten die ons inspireren c.q. leren dingen zelf te maken. Dat doen we dus ook zelf.
Zelf maken is immers duurzamer, leuker en vaak ook nog gezelliger, lekkerder e/o mooier (of in ieder geval leuker 😉). Klik op ••• voor alle feeds, of selecteer één van de socials via de knoppen er naast. Ook kan je alle items doorzoeken. Het nieuwste item staat steeds bovenaan.


Het Vegatopia weekmenu Omdat we courgettes in de tuin hebben, maken we ze deze week twee maal klaar: gestoofd op Surinaamse wijze en verwerkt in Turkse pannenkoekjes. Laat vooral de zelfgekweekte courgettes niet te dik worden. Want dan zijn ze enkel geschikt als ...
Timeline Photos Oesters eten in Zeeland 😀
Mmm, quesadilla's met refried beans en salsa. Lekker snelle lunch, snack of avondmaaltijd!
https://vegetus.nl/vegan-quesadillas-zonder-kaas/
Witlof gestoofd in Belgisch bier, aardappeltjes gevuld met kaas Morgen is het de Belgische feestdag. Voor mij is dit een mooie aanleiding om een nieuw recept te maken. Toch is het een zoektocht geworden, omdat er nu eenmaal geen speciaal gerecht bestaat voor de Belgische feestdag. Daarom ben ik ...
Bruin desembrood met walnoten Nieuw recept op mijn blog. Dit is op dit moment een van mijn favoriete broden. Met dit mooie weer rijst mijn desembrood als een tierelier 😀. Heb je minder tijd, dan kan je ook een klein beetje gist toevoegen. Je ...
La vita è bella @ Piazza Bellini (vegetarisch eten in Napels) "La vita è bella @ Piazza Bellini", dit had een hotelgast met kleurkrijt geschreven op de muur van onze ontbijtruimte in Napels. Na enkele dagen stadsbezoek die telkens op een terras van dit plein eindigden, gaven we hem graag gelijk.
Basis 3 – vloerbrood en zachte broodjes In de zomervakantie leren brood bakken? Dat kan: op zaterdag 4 augustus zijn er 2 plaatsen vrijgekomen bij de basisworkshop Vloerbrood en zachte broodjes. Meer info op mijn site https://workshopbroodbakkenmetlevine.com/workshops/workshop-basis-3/
Deze workshop is een combinatie van basis 1 en basis ...
Instagram Post by Martine van Haperen • July 15, 2018 at 02:52AM PDT Seitan voor de komende maand zit weer in de vriezer!
(en ja, Martine heeft nu eindelijk ook Instagram :D )
Vegetus shared a post.
Makkelijke mini-quiche met roomkaas en pesto Het potje zelfgemaakte pesto met basilicum uit eigen tuin blijft me inspireren voor het maken van nieuwe gerechten. Ciabatta met tomaat, mozzarella en pesto blijft natuurlijk heerlijk. Maar toch zocht ik verder naar andere recepten. Toen bedacht ik deze makkelijke ...
Het Verdict na de Moestuin Overstroming Een tijd geleden was er een hevige regenbui, waardoor onze moestuin grotendeels overstroomde met vuil bruin, stinkend water.Ik had op internet gelezen dat je groenten die onder water hebben gestaan absoluut niet meer mag consumeren. Het overstromingswater kan namelijk ook ...
Ajvar Het ideale hapje tijdens de finale Kroatië - Frankrijk is natuurlijk ajvar! Ajvar is een gerecht uit de Balkan dat mij meteen terugbrengt naar de prachtige Adriatische kust van Kroatië, waar ik enkele weken geleden nog vertoefde. In ajvar proef ...
Het Vegatopia weekmenu Deze zomerse week beginnen we met een koude soep van avocado en komkommer. Maar voor de andere dagen maken we het menu iets steviger en ook pittiger. Zomers eten is immers veel meer dan tomaat met olijfolie. Zo maken we ...
Risotto met champignons, witlof en feta Ik had nog een restje champignons, een stronkje witlof en een stuk feta, die allemaal op moesten. Een korte zoektocht op het web leerde me dat deze combinatie vaak wordt gebruikt in de risotto. En ik weet nu ook waarom: ...
grote opruiming Het begon ongeveer twee weken terug, de grote opruiming.
Eerst heb ik de eettafel weer zichtbaar gemaakt. Maanden lang lagen er studieboeken op tafel, studiehandleidingen en allerlei notities. Centraal mijn laptop. Nu kunnen we weer gewoon aan tafel eten zonder ...
E-book ‘Vegan voor kids’ (pdf) Vegan kinderen? Met dit fijne nieuwe boekje van diëtiste Silke Desaever geef je ze precies wat ze nodig hebben!
Silke heeft toegankelijke, betrouwbare informatie en praktische adviezen voor kinderen van baby tot tiener.
(alleen de dagelijkse dosering B12 had wat ...
Timeline Photos Stilleven ☺️. #testrecept #boek3 #brood #bread #lekker #bakken #ikverveelmeniet
Word jij ook zo moe van het geharrewar over suiker? Ik dook in de (kokosbloesem)suikerpot om de belangrijkste adviezen op een rijtje te zetten. 🍭🍩🍓🍡
https://vegetus.nl/suikervrij-zin-of-onzin/
'Alle koolhydraten die je eet worden door de spijsvertering afgebroken en omgevormd tot de ...
Ravioli met zelfgemaakte pesto en snijbiet Een paar weken zon, dan wil het wel lukken in de mini-moestuin. Alles maakte ineens een enorme groeispurt. Wat een feest! Omdat ik al die basilicum niet in een keer kon verwerken in het dagelijks menu, draaide ik er met ...
Desembrood (Zuur)desembrood is helemaal hip :-). Veel mensen denken nog steeds dat desembrood bakken moeilijk is, dat het zuur smaakt en dat desembrood altijd compact is. Niets is minder waar! Wil je alle ins en outs van desem (maken, onderhouden en ...
Hoe gaan wij om met droogte in de tuin? De afgelopen dagen was het extreem droog, zonnig en warm.Welk effect heeft dit op onze permacultuurtuin en hoe gaan wij met de droogte om?Enkel aan de omkrullende blaadjes van onze appelaars kan je merken dat het droog is: verder ziet ...
schaapscheerdersfeest De schapen van de Holtinger schaapskudde werden vandaag uit hun jasjes geholpen. Aangezien deze kudde graast rondom Havelte en dit niet zo ver is van Oldeholtpade bracht ik er een bezoekje. Niet alleen werden de schapen geschoren maar er was ...
Watermeloenschil inmaken Wist je dat je de schil van watermeloenen kunt verwerken in allerlei gerechten? Probeer het eens uit!
Ik gebruik graag ingrediënten die vaak worden weggegooid, zoals kontjes brood, wortelgroen en radijsblad. Toen ik ontdekte dat mensen in verschillende culturen de ...
Timeline Photos Kleurrijke lunch 😀. 100% desem brood..#brooduiteigenoven #brood #bread🍞 #sourdough #desem #zuurdesem #breadporn #thebakingnetwork
Zelf lang houdbaar vegan broodbeleg maken! Zelf eet ik amper nog brood, maar soms bak ik wel crackers. Mijn vriend eet echter elke dag brood.Soms is het voor hem een zoektocht: wat ga ik nu weer als beleg nemen?Wij proberen zoveel mogelijk zelf te maken.Een tijd ...
40’s inspired shirtdress Na de jurken met elastieken taille bedacht ik dat ik ook nog wel eens een op de jaren ’40 geïnspireerde shirtdress wilde maken. De overwijdte van die jurken met elastiek leek me daar wel voor geschikt, en dus ging ik ...

Wil je ook op deze 'wall'?

Heb je ook een inspirerende 'social' en wil je opgenomen worden in dit overzicht? Neem dan contact met ons op. We kunnen vrijwel alle soorten feeds aan: Facebook, Twitter, Google+, RSS, Intsta, LinkedIn, etc. Mail ons je site/pagina, dan nemen we je graag op in het overzicht.