inspiratie voor de fruitboomgaard

Zelf maak muur

... is leuker, mooier en lekkerder.


De Zelf Maken is leuker-wall bevat alle links en berichten die ons inspireren c.q. leren dingen zelf te maken. Dat doen we dus ook zelf.
Zelf maken is immers duurzamer, leuker en vaak ook nog gezelliger, lekkerder e/o mooier (of in ieder geval leuker 😉). Klik op ••• voor alle feeds, of selecteer één van de socials via de knoppen er naast. Ook kan je alle items doorzoeken. Het nieuwste item staat steeds bovenaan.


sokkerdesok Afgelopen dagen heb ik de tweede sok van Regia Pairfect af gebreid.
Boord: muizentandje verder recht-toe-recht-aan. Naaldjes 2.25 mm en 60 steken.
Vanmorgen gleden ze van de pennen. Regia Pairfect garen is ontworpen door de Noren Arne en Carlos. Doel: ...
Prei-knolraaproomsoep met cheddarbruschetta Voor deze winterse soep van knolraap en prei liet ik me inspireren door de Ierse keuken. Het is een eenvoudige soep. Wanneer je ze samen met de bruschetta serveert, krijgt ze toch een feestelijk randje. Daarom is deze soep geschikt ...
achtentwintig Vandaag is het precies achtentwintig jaar geleden dat ik moeder werd.
Moeder van een prachtig klein jongetje!
Net 5 pond. Die in hélé kleine kleertjes nog verzoop.
En dat lytse jonkje is vandaag dus achtentwintig jaar geworden.
Hieronder een foto ...
Een lekker snel stoofje van kruidige groente en peulvruchten De afgelopen maanden is dit mijn favoriete manier om groente te serveren: kort gebakken in olijfolie met knoflook, afgeblust met wat citroensap en kruiden en dan kort gestoofd. Deze variant maakte ik met spruitjes, bloemkool, wortel en kidneybonen, maar dat ...
lazy sunday afternoon Wat kan dat soms zo fijn zijn, een ‘luie’ zondagmiddag. Zo’n middag waarop Janlief thuis is, ik rustig kan breien, een bakje koffie erbij mét wat lekkers: het is zondag tenslotte!
Het breiwerkje wat ik onder handen heb is een ...
Het Vegatopia weekmenu Deze week maken we twee maal risotto. Dit kan omdat we hem telkens anders klaarmaken: één keer met saffraan en één keer met witlof, champignons en feta. Verder maken we nog een ovenschotel met rode biet, aardappel en kaas, aardappel-aardpeerpuree, ...
consuminderen Consuminderen, kent u dat woord?
Het is het tegenovergestelde van consumeren.
Voor mij houdt dat in: Minder kopen en dan vooral dat ik geen spullen koop die ik niet echt nodig heb. En dat gaat me steeds beter af.
Het ...
Heritage: Gentse culinaire hotspot Als een topchef in Vlaanderen een klassevol groenterestaurant wil openen, is vegetarische hoofdstad Gent hiervoor de meest aangewezen plek. In het eeuwenoude, stemmige Patershol ging tweesterrenchef Sebastion Sandor (voorheen Pastorale, in Rumst), de uitdaging aan. Na nog geen twee maanden lijkt ...
Tarte tatin met wortel & taleggio Onlangs besprak Karl het vegetarische kookboek De Groene Bakplaat van Rukmini Iyer. Haar motto? "Snijd, relax en laat de oven het werk doen." Dat is helemaal in Karls straatje, hij gaf het boek mede daarom ook 4 en een halve ...
zachte sokken Afgelopen dagen heb ik gebreid aan een paar sokken. Begonnen op tweede kerstdag. Ik had tijdens de handwerkmarkt ‘Midwinterwol’ in Winschoten een aantal bolletjes Angora-Merinowol van Regia gekocht. Doel: een paar zachte sokken voor mijn zus.
In het beenstuk heb ...
Wat aten we vorige weeek? #tryvegan 9 Vegan Wintermenu Zondag: pasta met pompoen/pastinaaksaus, plus apart gestoofde ui, look, venkel, selder, groene koolZo makkelijk, en zo lekker!Maandag: paneer butter masala. Normaalgezien vervang ik de paneer door tofu, maar deze keer nam ik gekookte wortelstukken! Een voorbeeld van zo'n recept (er ...
Het Vegatopia weekmenu Deze week komen de wintergroenten volop aan bod. Toch proberen we de standaardgerechten een beetje te vermijden, want wintergroenten zijn helemaal niet saai. Wel de manier waarop we ze vaak klaarmaken. We beginnen met pasta met witlof. Daar komt spruitjesstamppot ...
ratjetoe Vandaag las ik ‘Het beste wat we hebben’ van Griet Op de Beeck uit. Het eerste deel van drie. Ik vind de schrijfstijl van Op de Beeck mooi, prachtige volzinnen. Het boek heeft, zoals al haar boeken, een donkere sfeer. ...
Wat aten we vorige week? #tryvegan 7: Vegan Herfstmenu Zondag: Thaise groene  curry met champignon, wortel, savooikool, paprika, kokosmelk en rijst. De reden dat deze curry niet mooi wit ziet, is dat ik gedroogde kokosmelk gebruik.Maandag: gewokte aardappelfrietjes, postelein met sinaasappel/mosterd/olijfoliedressing, walnootpesto met tijm en gistvlok, paprika, gekookte preiIk ...
twijfel Het nieuwe jaar is goed en wel begonnen: Jan en ik zeggen: Proost! Op 2019!
Zo nu en dan heb ik last van die twijfel-episodes. Die besluiteloosheid richt zich dan op alle dagelijkse dingen. Heel irritant! Bijvoorbeeld het naar de ...
tweeduizendnegentien Never stop looking up!
Alle goeds voor
tweeduizendnegentien!
40’s inspired shirtdress Na de jurken met elastieken taille bedacht ik dat ik ook nog wel eens een op de jaren ’40 geïnspireerde shirtdress wilde maken. De overwijdte van die jurken met elastiek leek me daar wel voor geschikt, en dus ging ik ...

Wil je ook op deze 'wall'?

Heb je ook een inspirerende 'social' en wil je opgenomen worden in dit overzicht? Neem dan contact met ons op. We kunnen vrijwel alle soorten feeds aan: Facebook, Twitter, Google+, RSS, Intsta, LinkedIn, etc. Mail ons je site/pagina, dan nemen we je graag op in het overzicht.