inspiratie voor de fruitboomgaard

Zelf maak muur

... is leuker, mooier en lekkerder.


De Zelf Maken is leuker-wall bevat alle links en berichten die ons inspireren c.q. leren dingen zelf te maken. Dat doen we dus ook zelf.
Zelf maken is immers duurzamer, leuker en vaak ook nog gezelliger, lekkerder e/o mooier (of in ieder geval leuker 😉). Klik op ••• voor alle feeds, of selecteer één van de socials via de knoppen er naast. Ook kan je alle items doorzoeken. Het nieuwste item staat steeds bovenaan.


(Hoe tijd vinden om) zelf plantaardige melk maken en de pulp te verwerken! Ik koop niet vaak plantaardige melk.-Het is niet, dat ik het niet lekker vind. Rijstmelk rocks, en chocolade-havermelk is de max.-Het is ook niet, omdat ik schrik heb dat de melk snel zal bederven, doordat wij geen koelkast hebben. Zoals ...
Het Vegatopia weekmenu Na 17 jaar verlaat Annemieke de redactie van Vegatopia. Zelf maakte ze al een uitzwaairecept, maar met dit weekmenu willen we haar nog extra in de kijker zetten. Ze heeft in al die jaren zoveel voor Vegatopia gedaan dat het ...
druk Het zal op mijn blog wat stiller zijn, komende tijd. Ik heb namelijk chronisch tijdgebrek: alle vrije momenten zijn voor mijn studie bestemd. Naast allerlei verslagen en mijn stage afronden is het onze taak (twee andere studenten en ik) om ...
Weer een heerlijk stukje vegan roombrie gemaakt!
Wil je ook leren om zelf zulke kazen te maken? Kom naar mijn workshop in Eindhoven op vrijdag 8 juni. In één avond leer je alle ins en outs van vegan kaas, je ...
Batard vormen Vorm een batard van het deeg. Het klinkt zo makkelijk maar hoe doe je dat nou precies? Er zijn uiteraard meerdere manieren. Ik doe het zo https://youtu.be/oYBcrrwIrco
Een langwerpig brood (batard) vormen van brooddeeg. Kijk voor meer informatie en recepten ...
Noodlesalade met gemarineerde aubergine Mmm, deze noodlesalade is mijn nieuwe favoriet voor een snelle doordeweekse hap!
Door drukte en weinig energie hebben we hebben wekenlang min of meer hetzelfde avondeten gehad: pasta bolognese, pasta pesto, pasta met vegan kaassaus, aardappel-vleesvervanger-groente, een vertrouwde curry, pizza ...
Een uitzwaairecept: taartjes met gestoofde uien en geitenkaas Een logeerpartijtje in een Brusselse keuken, tv-opnames met Pierre Wind, een bezoek aan de Sabijnse heuvels en een kookboek. Dat is een nogal schamele samenvatting van ongeveer 17 jaar als Vegatopia-redacteur en bezoeker. Bijna 20.000 berichten op het forum, honderden ...
Kipfilet met zongedroogde tomaten in romige saus Het prachtige weer van vandaag vraagt om een zonnig gerecht. Zoals jullie inmiddels van mij gewend zijn is dit gerecht niet al te ingewikkeld en snel klaar. http://tinyurl.com/y8pbznc2
Een blog met recepten voor het thuis bakken van brood en recepten ...
Saladebijbel - Mari Maris Van Dale definieert een bijbel als een 'gezaghebbend boek in het algemeen'. Zoals je van een bijbel mag verwachten, is de Saladebijbel een dikke pil, imponerend dik welhaast. De inhoud is echter luchtig, het gaat tenslotte 'slechts' om salade. Met ...
Foto's#19: hondenhulpje, lentepicknick, bijenzwerm, netelsoep Las je mijn post: de pompoenen moeten op? De hond hielp me bij het verwerken van de pompoensteeltjes... Het was prachtig lenteweer en in het bos groeien er dan anemonen: ideaal voor een picknick, met... lenterolletjes, uiteraard.  Lentebos en meanderend beekje...Wat er ...
wol wol en nog eens wol Vandaag werd het evenement ‘Joure onder de wol’ gehouden. Hier kon je alles vinden op het gebied van wol, vachten en vilt.
Zo leuk om er even rond te struinen. Hier en daar een praatje te maken en genieten van ...
Het Vegatopia weekmenu Wanneer het mooi weer is, eet je vanzelf al meer salades. Hier houden we al rekening mee voor ons weekmenu. Toch is het zeker niet al rauwkost wat de klok slaat. We combineren ze graag met iets stevigs zoals Griekse ...
Gespot: Vegan vissticks Dit keer spotten wij verschillende veganistische vissticks
Rabarber-aardbeien taart Aardbeien en rabarber zijn weer in het seizoen. Ik krijg spontaan zin om deze smeuïge taart weer eens te bakken.
Vegan smaaksouvenirs - Jolijn Pelgrum en Sjoerd Schotten In Vegan smaaksouvenirs beschrijven Jolijn Pelgrum en Sjoerd Schotten het eten wat ze op hun reizen tegen zijn gekomen. Ook zijn er buitenlandse recepten die ze van vrienden hebben gekregen. Kortom, een reis om de wereld op plantaardige wijze.
zonnige dagen Vandaag is het Moederdag. Ik ben al 27 jaar moeder van zoon Wessel en al 25 jaar moeder van dochter Jildou. Een lief en gezellig stel! Deze foto is van alweer even geleden. Samen optreden in een gelegenheidsbandje.
En ik ...
De Pompoenen moeten op! Vorige herfst hadden we een mooie oogst aan allerlei soorten pompoenen.We hebben er de hele winter en herfst door van kunnen eten — ze bewaren erg lang — maar nu, aan het einde van de lente, beginnen ze toch een ...
Workshop 'middeleeuwse' hapjes Ik gaf een super leuke themaworkshop voor 70(!) studenten. Je leest er alles over in deze blogpost, met aan het eind een lekker sushi recept.
Als je hier al wat langer meeleest weet je dat ik behalve voedingscoach en blogger ...
beginnetje Dit bolletje lag al eventjes in mijn stash, geen idee meer waar ik die vandaan heb getoverd. Opal Sweet-Spicy kleur: Beerenmix ofwel Bessenmix. De sokkenwol van Opal bevalt me goed. Vele keren wassen maken de sokken niet minder.
Ik heb ...
een uiltje knappen Zo ver weg, dat Chiqo mij niet eens opmerkte.
Even een uiltje knappen. Best wel een aparte uitdrukking vind ik.
Er zijn twee mogelijke verklaringen.
1. Uilen zijn nachtdieren en slapen dus overdag. Door de gedachte aan de overdag slapende ...
Makkelijk Vegan Ontbijt: Je Eigen Muësli! Ik ben dol op ontbijt. Ik kan wegkwijlen bij foto's van vegan wentelteefjes, of scrambled tofu, of pains-aux-chocolats...Maar...Ik ben iemand die 's ochtends echt wakker moet worden. Ik zie mezelf na het opstaan absoluut geen ingewikkelde kookhandelingen uitvoeren. Ik wil ...
Vegan Recept: Pizzaspread & GV Pizza De laatste tijd experimenteer ik veel met notenboters. Nu ja, meestal maak ik gewoon vegan gianduja (hazelnoot, cacaopoeder, kokossuiker) :) — een heerlijk plantaardige nutella!Maar onlangs ontdekte ik de vegan pizzaspread. Supermakkelijk, snel, voedzaam, lekker, en gezond! En... Eens een ...
Leeslijstjes#5 Ik lees weer! Ik hou van goed en vlot geschreven literatuur, historische romans, non-fictie, zelfs sci-fi. Ik vind het leuk om bij te houden wat ik las, daarbij bespreek ik enkel die boeken die ik de moeite waard vond. Misschien ...
Meest natuurlijke, gezonde, milieuvriendelijke en goedkope huidcrème ooit! Vroeger gebruikte ik, vanaf een bepaalde leeftijd, standaard make-up.Ik vond dat ik er door die extra's mooier uitzag.Het gekke was, hoe langer ik make-up gebruikte, hoe meer verschillende verfjes en tubetjes ik "nodig" had, en... hoe onzekerder ik uiteindelijk over ...
Foto's#18: vegan nutella, tulpen, tuinhond, en lucky bees Ik maakte vegan nutella voor op crackers: ouch, zo lekker! Gefermenteerde groentjes, champignonnetjes, en bloemkool"rijst" met worteltjes en patatten. Bloemkoolrijst is een nieuwe ontdekking: je vermaalt een bloemkool in een keukenmachine tot rijstkorrelgrote stukjes, en die wok je dan. Heel lekker!Ik ...
40’s inspired shirtdress Na de jurken met elastieken taille bedacht ik dat ik ook nog wel eens een op de jaren ’40 geïnspireerde shirtdress wilde maken. De overwijdte van die jurken met elastiek leek me daar wel voor geschikt, en dus ging ik ...

Wil je ook op deze 'wall'?

Heb je ook een inspirerende 'social' en wil je opgenomen worden in dit overzicht? Neem dan contact met ons op. We kunnen vrijwel alle soorten feeds aan: Facebook, Twitter, Google+, RSS, Intsta, LinkedIn, etc. Mail ons je site/pagina, dan nemen we je graag op in het overzicht.