Dec13

Laarzen

Author // Joost Categories // Bouwen, Oosterwold, Tuin

Laarzen

Omdat we alles vieren, hebben we er vandaag een uitje van gemaakt. En wel een uitje naar onze nieuwe favoriete winkel 😗. Of tenminste een soort winkel waar we de komende maanden / jaren met enige regelmaat hopen te komen: de Agrarische shop 👨🏼‍🌾👩🏼‍🌾.  In ons geval de Welkoop in Ter Aar. Waarom die? Vanwege de selectie regen werklaarzen, voor op ons landje ... 

De tuin in

Want laarzen hebben we nodig! Afgelopen weekend waren we namelijk nog even op de kavel, omdat we hadden afgesproken met Gert-Jan Bon [grond - straat en sloopwerk / machine verhuur]. En in de stromende regen zijn laarzen geen overbodige luxe. Bovendien is het gewoon leuk 😊. Want ook als we er wonen hebben we de fruitboomgaard te onderhouden. En de moestuin. En de bijen. En - als je het Merel vraagt - de varkens, het ezeltje, koeien en geitjes. Maar dat laatste is niet voor niets doorgestreept. Ik schrijf immers deze blog 😇. (klik op de foto hiernaast voor het resultaat) 👒.

Grondverzet

Anyway, terug naar Gert-Jan Bon. Dat was echt een hoopgevend gesprek. Hij woont - letterlijk - om de hoek van de Spinozalaan en is typisch categorie: nuchtere loonwerker. Heerlijk. Daar waren we aan toe. We hebben onze plannen uitgelegd en doorgesproken wat handig is m.b.t. het bouwrijp maken en het ophogen van de kavel. 

Een helemaal niet zo'n lang verhaal kort (waarom moeilijk doen als het makkelijk is): we krijgen een puinbestrating als oprit en een groot deel van de kavel rond het huis en de schuur. Die gaat 50 cm omhoog. Hierdoor past het precies bij de benodigde huis-hoogte en kunnen we later als het asfalt op de weg ligt ook eenvoudig de oprit klinkeren voor wat minder modder zooi - ook al hebben we laarzen.
Dit alles onder het genot van een kopje koffie bij Gert-Jan in de loods. alles voor een schappelijke prijs. Hij wil niet maximale winst, maar gewoon in redelijkheid werk hebben. Ook de sloot uitgraven of de later nog een keer wat grond aanschuiven / doorwerken is geen probleem. En als hij ergens tweede hands zand aangeboden krijgt, zal de prijs ook zakken. Prima, het gaf ons een goed gevoel en vertrouwen en de prijs is in lijn met de begroting. Dus aangezien 'kennis', 'marktonderzoek', of andere argumenten niet voorhanden zijn, lijkt ons dit een prima deal 😀.
Tekenen
En dat maakt de dag nog niet compleet. Vanavond (13.12.2017) hebben we namelijk een afspraak bij onze bouwer voor de puntjes op de i én om te tekenen!!! 
Spannend is dat wel, want dan bestellen we het huis dus echt! Tot nu toe - ook al zijn wel al een jaar bezig - hadden we nog geen handtekening gezet en was alles - tenminste in theorie - nog vrijblijvend. Maar vanavond gaat het dus voor het echie. En hier is het gevoel ook nog steeds goed, dus we durven het aan 😁.
 
Alea iacta est - Julius Ceasar
(de teerling is geworpen)
 

About the Author

Joost

Joost

BLOGGER, SITE PRUTSER, IMKER, DUURZAME TECHNIEK

Leave a comment

You are commenting as guest.