May05

Zelf maken omdat het ... moet

Author // Joost Categories // Zelf maken

Zelf maken omdat het ... moet

Een van de leukste dingen aan onze plannen vind ik dat er nog zoveel mogelijkheden zijn. En dat we altijd wel wat te rommelen zullen hebben, in of om ons huisje. Beetje klussen hier, wat maaien, wat klooien en zelf dingen maken. Oké, de oplettende lezer weet dat onze 'zelf maken' pagina nog niet echt gevuld is (al hebben we wel de zelfmaak muur). Maar deze week kon ik er niet meer omheen. Een gevalletje moeten...

Ξ A9 crash

Watskeburt? Afgelopen maandag ben ik op de terugweg van werk naar huis even op de A9 gaan liggen. Dat konden we er ook nog wel bij hebben surprised.
Het ging allemaal maar met een gangetje van 40km/u en was voornamelijk pech. De combinatie van een gladde natte witte streep (of wat olietroep?) en waarschijnlijk iets te hard m'n voorrem aangetikt. In ieder geval floepte opeens m'n voorwiel weg. Tja en dan hou je te weinig wielen over... dus lag ik op de A9 en zag ik m'n mooie klassieker voor me uit over het asfalt glijden cry .
Gelukkig was het niet heel dramatisch. Ik stond snel, het verkeer achter me wachtte braaf tot ik m'n motor weer rechtop had gezet, de onderdelen bij elkaar had geraapt en 'm naar de vluchtstrook had gereden (gewoon starten en gaan - het bijft een Honda). Ik was zelfs niet heel erg geschrokken. Het ging immers zo onverwacht dat ik daar geen tijd voor had sealed.

SpiegelA9Crash
SpiegelA9Crash
SpiegelA9Crash

Verder ook niets bezeerd overigens, daar ging het te langzaam voor. De schade was dus alleen materieel. Al zit daar wel de knijp. M'n motor is immers een Honda PC800 uit 1991 (model 1989) - voor de niet-kenners klik hier voor de historie.

Ξ Omdat het moet

Aangezien het dus een klassieker is, kunnen standaard garages er niet mee overweg en sowieso hebben ze geen passende onderdelen meer. Sinds 1996 zijn deze immers niet meer gemaakt. Niet getreurd - dacht ik - in Hillegom zit nog één PC800 specialist: Zodevost. Maar toch getreurd....sinds november vorig jaar bleek hij gestopt. Tja, dan moet ik het maar zelf fixen.

SpiegelA9Crash
SpiegelA9Crash
SpiegelA9Crash
SpiegelA9Crash
SpiegelA9Crash
SpiegelA9Crash

Kortom: een lang verhaal kort. Marktplaats en Ebay afgespeurd: gebruikte linker spiegels tot wel $339,- per stuk of een beschadigde voor €130,- foot-in-mouth. Dus gisteren heb ik de moed verzameld en de spiegel losgehaald om te kijken of er nog iets aan te lijmen viel en hoe het spul in elkaar stak. Zie ik opeens op marktplaats een gebruikte versie voor €75,- staan! Meteen gebeld en 'verkocht!' geroepen. En dat was maar goed ook. Hij had al best wat berichtjes gehad, maar ik was de eerste die belde en verkocht was verkocht. 

Meteen in de auto gesprongen en de spiegel opgehaald. Youtube erbij gepakt om te zien hoe alles los moest en voor ik het wist (en nog een keer op en neer was gereden, want hij had een rechter i.p.v. linker meegegeven) zat er weer een knipperende spiegel op m'n motor! Goedkoper lukt niet en het is nog leuk ook, zelfs als het moet.
Nu nog een valbeugelkap scoren en ik ben weer helemaal het mannetje cool.

Ξ Bouw update

Tot slot nog ene kleine bouw update. Radek en de mannen zijn deze week tot a.s. dinsdag terug naar huis en Thomas van Witteveen heeft alleen de boiler aangesloten. En daar zijn we eigenlijk niet rouwig over. Een beetje rust is wel fijn. 

BouwenDag030 001--WC
BouwenDag030 001-Elektra
BouwenDag031 001-WC
BouwenDag031 002-CV
BouwenDag031
BouwenDag031

Dat gaf ons tijd om te shoppen voor de badkamer en WC, waarbij we vol gebruik hebben gemaakt van de 25% korting bij de Praxis. Zowaar hebben ze daar een stevige en mooie (vinden wij) douchwand en dan telt die korting lekker op. We houden badkamerbudget over!  
En om het feest helemaal compleet te maken, is het trafo huisje deze week geplaatst en wist Baas ons te vertellen dat wij - in de voorlopige planning 🤞- ingepland staan voor week 22! Drie weken eerder dan verwacht! Hopelijk gaat dat ook door, want dan wordt het klussen aan de keuken en badkamer een stuk makkelijker (over zelf maken gesproken wink). 

Vandaag zijn we nog even samen met Merel's moeder door Oosterwold gereden. Wat is het toch leuk daar! 

About the Author

Joost

Joost

BLOGGER, SITE PRUTSER, IMKER, DUURZAME TECHNIEK

Comments (3)

 • Niet Tot 71

  Niet Tot 71

  06 May 2018 at 21:34 |
  Jeetje. Een serieuze val en toch niet geschrokken. Ik zou toch wel even staan te trillen denk ik. Fijn dat het meeviel en de spiegel weer gemaakt is. En DIY is altijd goedkoper dan wegbrengen en inderdaad vaak nog leuker ook.

  Goed werk.

  reply

  • Joost

   Joost

   07 May 2018 at 07:27 |
   Thanks. En (gelukkig) zijn stress en schrikken niet een van mijn ver ontwikkelde eigenschappen - bovendien, ik had er oprecht geen tijd voor :-).
   Al gebiedt de eerlijkheid wel dat ik héél voorzichtig binnendoor naar huis ben gereden ;-)

   reply

 • Chantal

  Chantal

  10 May 2018 at 08:02 |
  Oeps! Dat was vast schrikken. Hopelijk vond je de A9 niet al te lekker liggen en was dit eenmalig!

  reply

Leave a comment

You are commenting as guest.