Aug24

YOLO!!

Author // Joost Categories // FIRE

YOLO!!

Dit blogje heb ik al een paar maanden in m'n hoofd maar was er door al het gedoe niet aan toe gekomen. Vandaag zitten we echter hoofdzakelijk te wachten op een belletje uit het ziekenhuis en de levering van 990kg pellets. Dus wie weet haal ik de finish. 

Of eigenlijk, als je dit leest, is het blijkbaar gelukt het blogje af te ronden laughing. Een blogje waarmee ik wil zeggen dat (vrijwel) iedereen gelijk heeft. De vraag is alleen: 

hoe YOLO ben jij?

Ξ Work hard. Play hard!

Ik verzamel mooie ervaringen en haal alles uit het leven! Ik ga namelijk minimaal één keer per jaar maar liever vaker met het vliegtuig weg voor een prachtige reis. Azië, Australië, met de camper door Amerika('s). Natuurlijk skiën met Kerst. En met m'n vriend(inn)en zijn we een weekje naar Ibiza geweest. Gewoon omdat het kan! 
Bovendien, geld is tegenwoordig gratis. De rente is vrijwel 0. Dus ik ben wel gek als ik niet m'n maximale hypotheek neem. Liefst aflossingsvrij. Sparen heeft ook geen zin met de huidige rente. . 
Natuurlijk heb ik een baan. En ja dat is hard werken, 40+ uur. Maar ja, dat moet ook wel om mijn gave levensstijl te bekostigen. Sowieso, eigenlijk hou ik meestal aan het eind van m'n geld nog een stukje maand over. Al geeft dat niet echt, dan heb ik altijd m'n credit card nog. YOLO!!

Ξ Future (fat) FIRE

Wij? Wij leven maar één keer dus willen zo snel mogelijk (fat) FIRE zijn. Nu nog even doorknallen, maar dan genieten van passief inkomen uit onze beleggingen of vastgoed. Of liefst allebei. Hoe fatter FIRE hoe beter. We zoeken dus maximaal rendement. Aflossen? Zonde! De hypotheekrente is ultiem laag, de beurs rendeert veel beter en zenuwen over een crash hebben we niet. Wij beleggen immers voor de lange termijn, buy en hold van trackers. 
En trouwens ons werk vinden we (nog) leuk, dus waarom zouden we nu stoppen? Nee, nu nog even door en dan later volle bak vrijheid! YOLO!!
 

Ξ Frugal / HOT

Ik hoef al die luxe niet. Ik heb liever meer vrijheid. Minder vaste lasten, is minder uitgeven, is minder werken en daar begin ik nu al mee. Ik heb m'n savingsrate al behoorlijk op orde. Van 40 uur naar 36 uur, al lijkt me 32 uur of minder nóg beter. Werken zal altijd nodig zijn, maar we moeten het niet overdrijven. Immers: YOLO!!
We genieten van de kleine dingen. Hoeven geen (dure) auto. Dat tv-abo? Kan prima de deur uit. Allemaal kosten en spullen die je toch niet nodig hebt. Hoe minder hoe beter. En eigenlijk geldt dat voor alles. Behalve voor vrije tijd. Dat mag maximaal. 

Ξ Live your midlife crisis to the max

Life is short. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen aan je midlife crisis. Een sportwagen e/o stiekeme relatie is aan ons niet besteed. Ons wagenpark rijdt prima en we vinden elkaar nog steeds heel leuk.
We koersen op zo laag mogelijke vaste lasten. Geen hypotheek is één, maar eigenlijk geldt géén vaste laste voor zo veel mogelijk dingen. Dus maximaal duurzaam (off-grid/nul-op-de-meter huis), géén verplichtingen. En omdat we ook geen kinderen hebben, hebben we echt maximale vrijheid. We hosselen ons inkomen bij elkaar. Wisselen van branch of plek. 25 jaar geleden mochten we een studie kiezen, waarom nu dan niet?
Valt het een paar maanden tegen, jammer dan. Dan eten we wel boterhammen met kaas. Valt het mee, dan trekken we met de caravan Europa in. 
Of komt er iets leuks op ons pad (een huis in Frankrijk/Zweden?). Dan pakken we ons boeltje op en verkassen we. We zijn vrij, ons geld zit niet vast in lange termijn beleggingen die dan verkocht moeten worden. Nee, rendement is niet alles, vrijheid wel. YOLO!!


Ξ En dat is deze keer.

Kortom, je leeft maar één keer! En voor alle duidelijkheid, dat is dus deze keer (voor mij kwam deze toevoeging er 13 jaar geleden bij). Ik ben benieuwd naar jouw gelijk. Of heb je nog een andere smaak?

 

About the Author

Joost

Joost

BLOGGER, SITE PRUTSER, IMKER, DUURZAME TECHNIEK

Comments (12)

 • Dromen & Doen

  Dromen & Doen

  24 August 2018 at 16:01 |
  Je hebt helemaal gelijk! Geen enkele, andere smaak die ik kan bedenken als ik je verhaal lees. 100% genieten en zoveel mogelijk uit het leven halen, dan doe je het in mijn ogen in elk geval heel goed.

  reply

  • Joost

   Joost

   24 August 2018 at 20:05 |
   Precies, YOLO!! :-)

   reply

 • Meneer en Mevrouw

  Meneer en Mevrouw

  24 August 2018 at 16:59 |
  +1

  reply

 • Barbera

  Barbera

  24 August 2018 at 17:00 |
  Leuk stuk. Zou niet zo snel weten welke hokjes er meer zijn. Wij zitten in de frugal/hot categorie. Deels omdat we niet zo om luxe geven en deels omdat we niet zo mee willen draaien in de consumeermarkt. De tv is al een jaar of 15 de deur uit (hoezee, weg met die irritante reclames). Mijn werk vind ik overigens erg leuk, maar sinds dit jaar werk ik 32 uur/week zodat ik wat meer tijd over heb voor hobbies. Mijn vriend werkt een halve week. Heerlijk! Het is gewoon elk weekend vakantie. Nu in ons volkstuintje, straks in Oosterwold.

  reply

  • Joost

   Joost

   24 August 2018 at 20:06 |
   Dat is zeker HOT!
   En leuk hoor, over een tijdje overburen.

   reply

 • Geldnerd

  Geldnerd

  24 August 2018 at 18:03 |
  :thumbs up:

  reply

 • Erik

  Erik

  24 August 2018 at 18:33 |
  Je vergeet denk ik de hele grote groep mensen met een vanille smaakje: niet enerzijds YOLO geld moet rollen, maar ook niet anderzijds bijzonder financieel bewust met geld bezig. Gewoon de doorsnee persoon met een boel abonnementen en wat spaargeld, die uiteindelijk keurig na 30 jaar een hypotheek heeft afgelost en rond de aow leeftijd met pensioen gaat. Maar dat zijn misschien niet je blog lezers ;)

  reply

  • Joost

   Joost

   24 August 2018 at 20:07 |
   Hahahaha, die groep is niet YOLO. Dat is de groep die ons altijd heel onbegrijpend aan zit te kijken..... :-D

   reply

 • Flow

  Flow

  24 August 2018 at 19:59 |
  Super leuk stuk!

  reply

  • Joost

   Joost

   24 August 2018 at 20:08 |
   Thanks!

   reply

 • Saska | Finance Monkey

  Saska | Finance Monkey

  25 August 2018 at 13:22 |
  Hier #Frugal! Leuk geschreven Joost! Ik herken wel veel van de stukjes terug bij mensen in mijn omgeving.. Soms ontstaat er dan wel een mismatch en wordt de ander niet zo goed begrepen... Bij mij brengt dat ook wel eens een beetje twijfel met zich mee... Is dit wel het juiste pad? Haal ik wel alles uit het leven? De tijd zal het leren :)

  Vraagje: waar zijn die 990kg pallets voor? Hebben jullie een pallet kachel?

  reply

  • Joost

   Joost

   25 August 2018 at 18:47 |
   dankjewel!
   de pallet met pellets is inderdaad voor de pellet-cv. met een beetje mazzel kunnen we daar het hele jaar mee voort #lagevastelasten ;-).

   reply

Leave a comment

You are commenting as guest.