Dec22

We hebben de grond!!

Author // Joost Categories // Bouwen, Oosterwold

We hebben de grond!!

          BREAKING NEWS: WE HEBBEN DE GROND!!          

We hebben de grond, we hebben de grond, we hebben de grond 😊
Het is dus gelukt, we hebben de grond! Na een dik jaar en de nieuwe stip in maart was vanochtend het moment daar: de grondoverdracht bij de notaris. Joepie! 

Oké, ik geef toe, dit klinkt allemaal wel erg blij, maar dat zijn we ook! In Oosterwold is immers pas wat zeker als het zeker is en we hebben we heel hard aan getrokken om dit voor elkaar te krijgen. Samen met een dosis geluk en op de juiste momenten met de juiste toon vriendelijk doch dringend doorvragen. 

De dag begon met een ritje wat we de komende week nog vaak zullen maken: Roelofarendsveen - Almere | Oosterwold. Klokslag 10.00uur meldden we ons bij Heldoorn en Eggels Notarissen. Nee, het was niet de duurste, noch de chiqueste; en de wachtkamer deed meer denken aan een huisartsenpraktijk uit de jaren '70 van de voorgaande eeuw. Maar Johny Boy (< echt waar) Heldoorn had er zin in en in alle vrolijkheid hebben we de stapels papier van de leveringsakte doorgenomen. Johny Boy vond het ook allemaal maar een wonderlijk gebeuren, daar in Oosterwold. Desondanks maakte hij er maar een gezellige 45 min van. Toen schoof ook Aukje 'notarisklerk' (wij landden van 1970, in 1870) Coster aan en mochten we echt heel serieus en officieel onze handtekening zetten. Daarmee werden we opeens: groot grond bezitters, 2600m2!
Het is gelukt en dat ook nog dit jaar.

Van vreugde hebben we een ronde dansje op de kavel gedaan en zijn in alle hoeken gaan staan om te zwaaien naar de overkant van de kavel. Dan is de kavel toch best groot.
En vervolgens zijn we bubbels gaan drinken bij Theetuin en Theehuis Eemnes. Hetzelfde tentje waar we het tekenen van de koopovereenkomst ook gevierd hebben. Dat blijft ons real-life moodbord, zowel binnen als buiten. 

Hadden we al gezegd dat we de grond hebben?! 😁👨🏼‍🌾👩🏼‍🌾 Wij zijn blij!

About the Author

Joost

Joost

BLOGGER, SITE PRUTSER, IMKER, DUURZAME TECHNIEK

Comments (7)

 • Project Lonica

  Project Lonica

  22 December 2017 at 20:01 |
  Wat gaaf! Gefeliciteerd! Wauw, 2600 m2, in de Randstad nog wel, dat is inderdaad enorm!

  reply

  • Joost

   Joost

   23 December 2017 at 08:28 |
   Ja we zijn er super blij mee. Lekker aanrommelen. En omdat er nog allemaal nieuwe plannen kunnen ontstaan.

   reply

 • Eva

  Eva

  23 December 2017 at 09:49 |
  Joepie!!! Fijn dat jullie deze mijlpaal alvast gehaald hebben en wat leuk dat jullie een blog bijhouden, ik ga dat zeker lezen. Ik heb net de aanvraag voor de vergunning gedaan, dus loop zo’n 5 maanden op jullie achter denk ik...?
  Groot stuk land hebben jullie, en ik denk dat jullie plek ook heel mooi is, één van de stilste en groenste stukjes van Oosterwold, mooi met de bosrand achter je, goed gedaan. Succes met de vervolgstappen!

  reply

  • Merel

   Merel

   23 December 2017 at 10:10 |
   Hé Eva, dank je wel voor je reactie. Leuk dat je meeleest! Je loopt maar 4 maanden op ons achter hoor. Wij deden onze aanvraag eind augustus. Wat goed trouwens, dat je aanvraag gedaan is!
   Laten we 2018 tot bouwjaar bombarderen. Ik kom graag bij je kijken als je mooie huisje wordt gebouwd.

   reply

   • Eva

    Eva

    23 December 2017 at 10:38 |
    Maar eerst kom ik graag bij jullie mooie zweeds-rode huisje kijken, want dat staat er vast eerder dan dat van mij. En ik leer graag van alles dat jullie onderweg al uitgezocht hebben.
    Ik wil graag geloven dat ik na vier maanden ook de grond heb, maar je weet nooit wat er weer voor aanvullende eisen en bijbehorende vertragingen opdoemen.... Voorlopig woon ik nog warm, droog en laarsloos in mijn Amsterdamse appartement dat steeds maar meer waard wordt.

    reply

 • Ralph

  Ralph

  23 December 2017 at 10:20 |
  En.... hebben jullie de grond?

  reply

  • Joost

   Joost

   23 December 2017 at 10:36 |
   Hi Ralph, leuk dat je het vraagt...... Ja, we hebben inderdaad de grond!!
   :-D :-D

   reply

Leave a comment

You are commenting as guest.