Jan17

Voorpret

Author // Joost Categories // Oosterwold

Voorpret

Ξ Lol van alle kanten

Deze blog zou zo maar een nogal rommelig stukje tekst kunnen worden. Want de afgelopen dagen (weken) zeggen Merel en ik op zoveel verschillende momenten tegen elkaar dat we ons avontuur in Oosterwold zo leuk vinden. De voorpret komt echt van alle kanten!

Lol zit namelijk in verschillende dingen. Zo reden we afgelopen weekend nog even langs onze kavel en hebben de bamboestokken voorzien van rode plastic zakjes zodat je ze wat beter ziet. Grappig om te zien dat je daarmee meeteen meer diepte ziet en e.e.a. weer groter lijkt. Oef 😅.

lees ook: Tiny - uitzet veldwerk

De reden dat we langs de kavel reden was overigens om de offerte voor de grondbewerking (het bouwrijp maken) definitief te maken. Gelukkig zijn we er uit en wil Gert-Jan Bon de klus voor eind februari klaren. 'Gelukkig' omdat echt iedereen heel druk is. Een bedrijf wilde zelfs geen offerte meer geven, aangezien hij toch te druk was... 
Komend weekend, als het weer een beetje meezit, gaan we het grondwerk op de kavel uitzetten. Dat lijkt me helemaal leuk, want dan wordt nog meer duidelijk hoe ons landje er uit gaat zien!

Ξ Bubbel

Voorpret zit echter ook in het lezen van andere blogs, of contact met 'soortgenoten'. Zo blogde Lonica over haar avonturen in Spanje (Merel is spontaan weer gaan googlen naar huisjes in het buitenland). En kwam Cheesy Finance langs voor een gezellige lunch. Zij hebben ook super leuke plannen en maken grote FIRE / HOT stappen. Plannen die allemaal voor ons ook opeens realistisch kunnen zijn - binnen afzienbare tijd. Het is niet vaag, of ooit eens, maar door Oosterwold, de verkoop van Zandvoort en ons gespaar opeens gewoon mogelijk! Alsof de wereld weer open ligt. 

Toen ik in 2008 mijn allereerste extra aflossing deed, beschouwde ik dat als een administratieve handeling met als enig doel de hypotheekschuld omlaag te brengen. Wat ik niet wist - en op dat moment ook niet kon weten - was dat dit het eerste piepkleine stapje was in een totaal andere richtingGerhard Hormann

Deze quote uit de blog van Gerhard Hormann van vandaag is dus zó herkenbaar. En die herkenning geeft meteen weer een vrolijk gevoel over de weg die we zijn ingeslagen. Misschien vind ik dat nog wel het alle leukste van dit avontuur: alle nieuwe deuren die het opent. (En natuurlijk lang leve de eigen bubbel! 😉).

Ξ Rommel

Maar zoals beloofd wordt dit een rommelig blogje. Dus om maar van de hak op de tak te springen, word ik ook iedere keer blij als ik hier door de woonkamer stap. We hebben onze bouwtekeningen namelijk op posterformaat aan de muur gehangen. Toen we bij Witteveen zaten, de installateur, printte Marcel onze tekening namelijk even uit om wat aantekeningen te maken. En bood gelijk aan ook voor ons even een print op posterformaat te maken. Nou graag! 😄

En om de rommel compleet te maken, zijn we afgelopen week ook bij twee oude bouwmaterialen handelaren rommelmarkten geweest. De eerste in Eemnes. Die is wel leuk voor inspiratie, maar dan voornamelijk om zelf weer aan het timmeren te gaan. Want in Eemnes wordt volgens mij vooral verdiend aan overpriced-zogenaamd-oud VT wonen spul. Maar feitelijk is het een werkplaats met hout en natuursteen machines die 'oude' meubels maken. Eigenlijk is het net IKEA, zeker leuk maar gebruik met mate...
Leuker vonden we het bij Burbri in Aalsmeer. Dat zijn echt oude meubels, deuren en luiken. Én oude emaille huisnummerbordjes, zowaar een met nummer 33 er op. Dus die hangt hier nu ook alvast aan de wand. 

Ξ Weg

Tot slot van deze chaos blog; a.s. zaterdag hebben we weer een bijeenkomst van de wegvereniging. Hopelijk blijven we dan ook nog lachen 🙄. We moeten wat knopen doorhakken over stemrecht en het volgende deel van de weg. Ach het zal allemaal wel goed komen.
Tot nu toe is het alleen maar leuk. Al is het maar omdat het er zo leuk uitziet: 

About the Author

Joost

Joost

BLOGGER, SITE PRUTSER, IMKER, DUURZAME TECHNIEK

Leave a comment

You are commenting as guest.