• Home
 • Blog
 • Bouwen
 • Het vervolg op de nutsen-soap en lage vaste lasten; how low can you go?!
Jun05

Het vervolg op de nutsen-soap en lage vaste lasten; how low can you go?!

Author // Merel Categories // Bouwen, FIRE

Het vervolg op de nutsen-soap en lage vaste lasten; how low can you go?!

Ξ Soap

De soap die afgelopen vrijdag werd ingezet, ging vrolijk verder. Vrienden die de blog hadden gelezen en afgelopen zondagmiddag bij ons in de tuin zaten, vroegen zich hardop af hoe die mannen van de nutsen de volgende dag ons huis binnen zouden kunnen komen. 

Wij vertelden namelijk net dat Radek en zijn mannen die zondag alles klaar wilden hebben. Ha, dan zijn onze vrienden scherper dan wij, want wij hadden daar nog niet over nagedacht. Tot op heden waren onze bouwers er altijd en die lieten zonder problemen iedereen binnen. Tja, toen zaten we wel wat beteuterd te kijken. Alles onder controle, behalve dat kleine, maar o zo belangrijke, detail.

Met wat moeite lukte het Joost om maandagochtend om 7.00 uur op de kavel te zijn. De mannen van Baas waren er inderdaad al. De sleutel van ons huis was er echter niet. Gelukkig was de sleutel in het bezit van Radek die al onderweg was naar Oosterwold. Joost heeft de mannen van Baas een half uurtje aan de praat gehouden en nadat de mannen van Baas de laatste werkzaamheden hebben uitgevoerd, ging de knop om! De spanning staat erop. Morgen gaan we onze stopcontacten uitproberen. En met een beetje geluk komt morgen onze loodgieter zodat het water niet alleen tot de meter komt, maar ook zonder lekken uit de kraan.

Als Joost er gister niet was geweest, waren de mannen van Baas ongetwijfeld weer vertrokken. En dan waren we waarschijnlijk pas goed in een Kafka-spektakel terecht gekomen. Pffff… weer net geluk… 

Dit is echt een mijlpaal. Iedereen die bouwt wordt gewaarschuwd voor de nutsen en vooral voor de achterstanden die er door de overspannen bouwmarkt zijn. Maar ik geloof dat we ook hier weer redelijk soepel doorheen gekomen zijn. Onze initiële aanvraag stond op week 18 en dat is uiteindelijk week 23 geworden. Nou, 5 weken vertraging vind ik eigenlijk wel meevallen. Nu hebben we natuurlijk wel 5 weken langer een aggregaat moeten huren (over die rekening maak ik me nog wel wat zorgen…), maar je weet van te voren dat niet alles zonder slag of stoot gaat. Dus wij zullen niet klagen embarassed.

BouwenDag057 007-nuts
BouwenDag058 002-nutsen
BouwenDag058 003-nutsen

 

Ξ Lage vaste lasten, how low can you go?!

Maar werkende stopcontacten betekent natuurlijk ook dat we een energiecontract moeten gaan sluiten. Dat was een mooi klusje voor mij. Internetten, dat kan ik. Toen we in Zandvoort woonden waren we eigenaar van klein stukje van een windmolen van de Windcentrale. Hiermee zaten we vast aan Greenchoice en er viel dus niets te kiezen. En ook overstappen aan het eind van elk jaar was iets waar we ons niet in hoefden te verdiepen. Lekker makkelijk. Maar nu ben ik er eindelijk eens ingedoken. Al snel kwam ik uit op Powerpeers. Ze koppelen energie opwekkers (zonne-, water- en windenergie) aan energie afnemers. Alle energie wordt in Nederland opgewekt. Klinkt sympathiek. Nadat ik wat aannames had gedaan over ons stroomverbruik (2500 kWh) en opbrengst  van de zonnepanelen (1500 kWh), kwam ik uit op een verwachte totale stroomrekening van 28,14 euro per jaar!!! De welkomskorting en opwekkerskorting zijn daarin verrekend.

Nou, wij zijn fan van lage lasten. Lage lasten geven vrijheid. En een totale stroomrekening van nog geen 30 euro voor een heel jaar is wel bijzonder laag. Nog even kijken of ik niets over het hoofd zie, maar dan gaan we ons maar snel aanmelden. Kunnen we weer een vinkje zetten.

About the Author

Merel

Merel

HARTSTOCHTELIJK PLANNENMAKER, HANDWERKEN, (THEORETISCHE) TUINKENNIS

Comments (6)

 • Chris

  Chris

  06 June 2018 at 22:43 |
  Dank je wel voor de leuke update. Nu de nutsen zijn aangesloten gaat het best wel snel. Al een verhuisdatum geprikt?

  reply

  • Merel

   Merel

   07 June 2018 at 17:08 |
   Thanks. Eerst dachten we aan 15/7, maar inmiddels is 1/8 misschien toch beter. Waarom haasten als het niet hoeft?!!

   reply

 • Saska | Finance Monkey

  Saska | Finance Monkey

  07 June 2018 at 16:31 |
  Gaat snel zeg! Fijn dat het allemaal nog kon met een half uurtje "vertraging" (al waren ze zelf dus blijkbaar 5 weken te laat?). Vraagje: zitten bij die 30 euro voor elektra dan ook al de kosten bij om überhaupt aangesloten te zijn op het net? Of is dit puur en alleen verbruik? Als het alles inclusief is, is dat wel echt super zeg!

  reply

  • Merel

   Merel

   07 June 2018 at 17:14 |
   Die 30 euro is inclusief vastrecht en alles. Het is de eerste keer dat ik me erin verdiep, maar zoals ik het begrijp komt het door ons geschatte lage verbruik (door de panelen). Maar ondanks het lage verbruik krijg je wel de volledige vermindering energiebelasting (of heffingskorting) terug. Tel daarbij de welkomstkorting op en er blijft bijna niets over :-).
   https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/milieubelastingen/energiebelasting

   reply

 • Saska | Finance Monkey

  Saska | Finance Monkey

  07 June 2018 at 18:06 |
  Wauw dat is echt super zeg! Die zonnepanelen hebben jullie dus zo terugverdient :)

  reply

 • Meneer én Mevrouw

  Meneer én Mevrouw

  09 June 2018 at 21:03 |
  Jullie gaan lekker zo!!

  reply

Leave a comment

You are commenting as guest.