Mar31

Van een zesje naar een acht

Author // Joost Categories // Bouwen, Oosterwold

Van een zesje naar een acht

 

Afgelopen week zou een week van rust zijn in ons Oosterwold avontuur. De voorbereidingen zijn klaar en de bouw start na de Paas. Relaxen dus. Nu konden jullie al lezen dat van echte 'rust' weinig sprake is, dus laat ik daar beginnen.

Het gaat best goed met Toosje! laughing

Oké, ze loopt nog wel een beetje in een hoepeltje. En de ene keer ook wat stabieler dan de andere keer. Maar de operatie is pas vijf dagen geleden. Sinds vanochtend is de hondjes-prednison gestopt en vanmiddag stoppen we met de heftigste pijnstillers. Maar gelukkig heeft ze desondanks geen pijn. Gisteravond belde de dierenarts ook nog even om te vragen hoe het ging. En we hadden haar onderstaand filmpje gestuurd zodat ze de 'rondjes' kon zien die ze nu maakt.

 

De dierenarts was erg te spreken over hoe het gaat en wij dus ook! Wat een opluchting. En dit filmpje was alweer van gisterochtend. Vandaag gaat het nóg weer wat beter. Ze gaat steeds makkelijker staan en lopen! Maar wat we vooral fijn vinden, is dat ze praatjes begint te krijgen en dus weer een stuk vrolijker is laughing. We hebben een hele mooie bench gekocht, want dat is de komende 5 weken haar voorland: benchrust. 

Toosje in de bench

Ξ Nutstracé

Benchrust voor Toos, betekent echter niet automatisch bankrust voor ons.... Komende week staat de Spinozalaan namelijk op de planning bij Baas b.v., voor het aanleggen van de hoofdnutsleidingen en het trafohuisje. Een dikke week geleden zijn ze komen schouwen hoe de weg en de nutsstrook er bij lag - om die vervolgens af te keuren. Grrrrrrr. Eén bocht in de weg was niet conform de tekeningen en her en der lag uitgereden puin op het nutstracé. En tja, als je met een graafmachine bezig bent is dat een onoverkomelijk probleem... 
Maar ja, Baas is de baas. Je kan het wel gezeur vinden. En dan heb je zelfs gelijk. Maar daar schiet je niets mee op. Als Baas het niet voldoende vindt, dan draaien ze om en kom je weer onderop de stapel te liggen. Met maanden vertraging en dus een hoop kosten tot gevolg. 

Nutstrace-
Nutstrace-
Nutstrace-
Nutstrace-
Nutstrace-
Nutstrace-

Dus in overleg met de buren heeft de wegcommissie Knipscheer ingeschakeld om e.e.a. goed aan te leggen. Bij de oplevering van de weg hadden we immers al wat opmerkingen gemaakt en toen kregen we de garantie dat 'als de nutsen zouden klagen, ze het op zouden lossen'. Helaas bleek die belofte toch niet zo hard. Maar ze waren bereid om het tracé nogmaals uit te zetten en het puin op te ruimen, voor €600. Oké eerst aan de slag, daarna praten we wel verder yell.
Een lang verhaal kort, gisteren bleek dat Knipscheer vond dat ze klaar waren. Meer doen was echt onzin. Eén van onze buren was het daar echter niet mee eens. Tja en daar stonden we dan. Want wat was waar? Was het goed genoeg, of toch niet met het risico op een omkerende firma Baas. Filmpjes over de app. Belletjes. Het werd niet heel veel duidelijker. Dus ben ik in de auto gestapt en naar de Spinozalaan gereden. Met als persoonlijke eindconclusie: het is een zesje - zeker geen acht. Bovendien was Knipscheer halverwege gestopt (?!?). Niek o.k.

Bij thuiskomst alle buren, leden, geïnteresseerden een mail gestuurd en op Facebook een berichtje geknald: morgen om 10.00 uur op de kavelweg, hark en schep mee (ik heb vanochtend nog even snel handschoenen en een hark gekocht). 

 

Super leuk om te zien dat vanochtend 12 man (m/v) klaar stond en we binnen no time een keurig aangeharkte nutsstrook naast de kavelweg hadden. Dát was het opleverniveau wat we verwacht hadden. En nog super gezellig ook. Wat is Oosterwold toch leuk smile!

 

Ξ P.S.

En nog meer goed nieuws: gisteren heeft Gert-Jan Bon de schelpen in de fundering gestort en de dainage rond het huis aangelegd. We zijn dus helemaal klaar voor de bouw! Komende week is het zo ver!!!!!!! 

 

About the Author

Joost

Joost

BLOGGER, SITE PRUTSER, IMKER, DUURZAME TECHNIEK

Comments (5)

 • Wilma

  Wilma

  31 March 2018 at 18:14 |
  Wat fijn dat het beter gaat met Toosje

  reply

 • Geldnerd

  Geldnerd

  31 March 2018 at 18:46 |
  Fijn, zo’n nutsstrook, maar het nieuws over Toosje vind ik nog fijner!

  reply

 • Joost & Merel

  Joost & Merel

  31 March 2018 at 20:20 |
  @Wilma @Geldnerd
  Dat zijn we helemaal met jullie eens!
  Er is nog wel een weggetje te gaan. Maar we hebben goede moed :-)

  reply

 • Chris @ The Pursuit of HOT Blog

  Chris @ The Pursuit of HOT Blog

  31 March 2018 at 23:05 |
  Cool! FIRE vloggers.

  En gelukkig gaat het met Toos ik weer wat beter

  reply

  • Joost

   Joost

   01 April 2018 at 13:13 |
   Hahahaha, ja dát gaan we doen! FIREvloggen, ik vind het nu al leuk ;-)

   reply

Leave a comment

You are commenting as guest.