Jun10

Foto update

Author // Joost Categories // Bouwen, FIRE, Oosterwold

FIRE blogtips onderin

Foto update

We kregen klachten over het gebrek aan foto's. Dus met deze update hopen we dat weer op te lossen. Excuus aan onze andere lezers, deze blog gaat inderdaad wéér over de bouw van ons huisje. We verzinnen wel allemaal FIRE onderwerpen, waar we ook over hadden willen bloggen. Maar de tijd ontbreekt om beiden te doen en over het gebrek aan FIRE teksten hebben we nog geen klachten ontvangen. tongue-out 

Ξ Voor wie de update wil

(voor wie dat niet wil, klik hier).
Zo, nu heb ik dus de geïnteresseerde lezer te pakken. Hoi! laughing. Al heb ik ook weer niet zoveel nieuws te melden. Afgelopen week is er - naast het aansluiten van de nutsen - niet super veel zichtbare voortgang geboekt. Radek heeft nog een dikke dag besteed aan de bedstee en afwerkpuntjes. Remco & Co hebben alle elektra en de zonnepanelen geplaatst en Thomas heeft het water aangesloten. Allemaal werkjes van een dag. En zo zal dat de komende tijd nog wel doorgaan. Het zijn allemaal stappen die na elkaar moeten: wandje zetten, elektra & water monteren, wandje dichtmaken, spullen weer aan het wandje monteren enzovoort. Wat vrijwel altijd goed gaat. Vrijwel. Want van de week hadden we de eerste 'misser'. De douchbak was perfect op 90cm gemonteerd en de ruimte uitgespaard voor de tegels. Perfect op maat zoals overal in huis. Het enige wat even vergeten was, is dat de gipsplaten er ook nog achter moeten (gaan we zelf doen). Dus gisteren heb ik aan de douchebak staan trekken om hem weer los te krijgen. Dotten kit blijken best sterk.... maar het lukte! Oef. 's Middags maar meteen gaan kijken voor leuke tegels. En trouwens, werd deze 'pech' woensdag nog gecompenseerd met geluk. De boer was met z'n maaimachine bezig, dus Merel heeft lief gevraagd of hij ons stukje ook wilde maaien. En dat wilde hij. Het ziet er meteen weer anders uit.

Bouwen
Bouwen
Bouwen
Bouwen
Bouwen
Bouwen
Bouwen
Bouwen
Bouwen
Bouwen
Bouwen
Bouwen
Bouwen
Bouwen
Bouwen
Bouwen
Bouwen
Bouwen
Bouwen
Bouwen
.
Verder hebben we zelf ook niet helemaal stil gezeten. Sinds vandaag hebben we een brievenbus! Merel was vorige week zondag jarig en had een brievenbus gevraagd. En wat is er dan leuker dan een rood Zweeds huisje. Eigenlijk is een rood Zweeds huisje áltijd het leukst wink. Oké, dat vinden we zelf dan voornamelijk. 

 

Ξ FIRE blogtips

Had je toch meer over FIRE willen horen, kijk dan eens naar deze Brainwash aflevering. Of verbaas je over Binck z'n 'slimme manier van sparen'. Wat zoveel is als je geld vijf jaar via een Duitse start-up in een deposito donderen van een Tsjechische bank. Misschien een goede bestemming voor je geld dat eerst bij ICEsafe stond undecided. Anderzijds zou ik me wel een keer in N26 willen verdiepen. Wellicht dat een van jullie is ingestapt? Benieuwd naar je ervaringen. 
Wieweet als we verhuisd zijn, komen deze blogjes nog langs.... Al zou het dan ook over tuinieren en de bouw van de schuur kunnen gaan.... smile

About the Author

Joost

Joost

BLOGGER, SITE PRUTSER, IMKER, DUURZAME TECHNIEK

Comments (7)

 • Henriette

  Henriette

  10 June 2018 at 20:30 |
  Er is iets misgegaan met mijn uitgebreide reactie. Maar ik vind het leuk om de foto’s te zien. Dank voor de moeite.

  reply

  • Joost

   Joost

   10 June 2018 at 21:16 |
   Dan moet je je verhaal maar live komen vertellen :-)

   reply

   • Henriette

    Henriette

    10 June 2018 at 21:34 |
    Goed idee. Maar ik wacht eerst de trap af, dan kan ik het hele huis bekijken.

    reply

 • Meneer én Mevrouw

  Meneer én Mevrouw

  12 June 2018 at 16:17 |
  Foto's en updates worden gewaardeerd en FIRE verhalen ook. Zou ik ook weer eens even tijd voor moeten maken ;-)

  reply

  • Joost

   Joost

   12 June 2018 at 18:36 |
   Ja, blog ook weer! 't Is niet dat jullie geen avonturen hebben om over te bloggen ;-)

   reply

 • Jan Willem

  Jan Willem

  13 June 2018 at 11:22 |
  Het wordt mooi! Misschien een zonnepaneeltje op de brievenbus en een lampje op het huisnummer? :-)

  reply

 • max

  max

  14 June 2018 at 13:44 |
  Het wordt echt prachtig. Groeten aan Merel

  reply

Leave a comment

You are commenting as guest.