Jun29

Trap en eerste loodjes

Author // Joost Categories // Bouwen, Zelf maken

Trap en eerste loodjes

Het is alweer een dikke week geleden dat we de planning de pot op hebben gestuurd. Desondanks is er afgelopen week wel veel gebeurd. Maar gaat e.e.a. ook her en der wat moeizaam. De laatste eerste* loodjes zijn aangebroken.

Om er niet teveel een 'en toen', 'en toen'-verhaal van te maken en omdat ik eigenlijk ook geen zin heb dat allemaal op te schrijven wordt dit weer een tekstloze foto-update (Edit: mmm niet gelukt). Binnenkort meer tekst. Bijvoorbeeld over de FIRE meeting van morgen in Utrecht. Daar heb ik veel zin in. Hopelijk kan Merel mee, maar die loopt heel erg op haar tandvlees dus de kans is groot dat ik alleen ga. 

Ξ Trap

Maar laten we beginnen met het goede nieuws: de trap is klaar en prachtig geworden! Vorige week donderdag kwam Radek met het bouwpakket. Dat hebben we 's middags en vrijdag in elkaar gezet. Eén pech dingetje: in de fabriek was de 6 van 3600mm aangezien voor een 0, dus de ballustrade bleek 600 mm te kort. Niet getreurd. Radek heeft z'n zondag opgeofferd en Siberisch eiken gehaald, zodat we de balustrade afgelopen woensdag alsnog konden plaatsen. Super leuk om te doen en stiekem ook wel trots op het eindresultaat. Radek is een top-timmerman en samen klussen was een feestje #zelfsamenmakenisleuker.
Vandaag hebben we Radek als dank voor al zijn hulp een fles bubbels gebracht en kaartjes voor een pretpark in Polen gegeven - voor hem en zijn gezin. Dat heeft hij meer dan verdiend.

BouwenDag075 004-trap
BouwenDag075 006-trap
BouwenDag075 010-trap
BouwenDag075 020-trap
BouwenDag075 024-trap
BouwenDag075 026-trap
BouwenDag075 028-trap
BouwenDag075 037-trap
BouwenDag075 040-trap
BouwenDag075 043-trap
BouwenDag076 004-trap
BouwenDag076 005-trap
BouwenDag081 004-trap
BouwenDag081 006-trap
BouwenDag081 010-trap
 

Ξ Er lukken ook dingen niet

Tja, en dan dus die laatste loodjes, of liever de eerste loodjes ... Immers we werken nu toe naar alles wat noodzakelijk is voor de verhuizing. Maar daarna komen de volgende laatste loodjes van de keuken, of van de tuin, of van de schuur surprised. Nou ja. Alles stap voor stap dus. Wat ging er dan nog meer mis?

  • Nou de laatste loodjes van Thomas / Witteveen vielen zwaar. Afgelopen woensdag zou de pellet-CV in bedrijf worden gesteld. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Eerst zaten de radiatoren boven helemaal niet mooi onder het raam en waren pijpjes te kort - dus moest de zaag in de muur. En de CV wilde sowieso niet aan. De ene professional belde de volgende, die vervolgens ook weer een hulplijn inschakelde. De display werkte niet (bleek uiteindelijk een stekkertje) en pomp werkte ook niet goed - dus donderdag verder.
  • Ik moest werken, dus Merel op haar tandvlees naar de kavel. Maar niet alleen Merel was er, ook de familie Murphie had de Spinozalaan gevonden. Nu deed de ene CV pomp het wel, maar de zonneboilerpomp het niet. En toen het radiator systeem werd gevuld liep het water in de hal en boven weer net zo hard over de onbehandelde vloer yell.... 
  • Net op dat moment kwam Regifiber de glasvezelkabel repareren en stampte ze vrolijk met hun schoenen de natte vloer op... Pfffff. We waren wel even klaar met de mannetjes.
  • Vrijdag controle van de gemeente. Alles prachtig, maar die rookmelder.... die zat helemaal verkeerd: op de muur i.p.v. aan het plafond . Dus dat kón niet goedgekurd worden. Die moeten we eerst verplaatsen en alsnog aan het afgetimmerde plafond plaatsen (herinner je Timing nog? undecided). 

BouwenDag082 004-reggi
BouwenDag082 006-cv
BouwenDag082 007-cv
BouwenDag083 002-loodjes
BouwenDag083 004-loodjes

Nou ja. Dat soort gedoe dus. En ondertussen was de elektricien ook moeilijk te tackelen voor een afspraak. Hopelijk komt hij morgen. Vanavond voor de zekerheid zijn to-do lijstje geappt. Waaronder het puntje: stopcontact verplaatsen. Want anders kan de deur van de CV niet open..... Hopelijk is hij morgen echt klaar. Dan komt trouwens ook de schilder van Radek om enkele kleine beschadigingentjes bij te werken. En ergens volgende week komt Thomas nog terug. Want hoewel al het lekken vandaag verholpen leek, moet de zonneboiler nog steeds aan de praat. En ook moeten we nog een oplossing bedenken voor de compressor, want die vinden we teveel herrie maken. Weer een nieuw laatste loodje dus...🤦🏻‍♂️

About the Author

Joost

Joost

BLOGGER, SITE PRUTSER, IMKER, DUURZAME TECHNIEK

Leave a comment

You are commenting as guest.