Jul27

Tough luck

Author // Joost Categories // FIRE

Rich moves on

Tough luck

Rich is on the move! Wanneer jullie dit verhaal lezen is Rich onderweg, of net aangekomen in Sweet Lake City. Ofwel: Rich heeft vloekend en tierend de Fruitboomgaard achter zich gelaten. En we moeten eerlijk zeggen, iedereen hier is blij dat hij weer een nieuw huis heeft gevonden. Het is maar goed dat de ontvanger er niets over te zeggen heeft laughing. Wat we op 2 maart 2019 al schreven in comments van de blog van Geldnerd: Tough luck. 

Rich is onderweg naar Sweet Lake City
- tough luck

Ξ Who the f*ck is Rich?

Excuse les mots, maar dat is dus Rich. Rich is één groot blok sacherijn. Of wellicht iets genuanceerder positiever geschreven - een quote uit de blog van CheesyFinance -

"Rich is a grumpy old garden gnome with an attitude. Rich also likes money & investing.
He likes gardens, he likes travelling and he is a big fan of JL Collins.
What could possible go wrong?


Wat er fout kan gaan? Nou, alles!

Ξ Teleurstelling


Rich bij aankomst in de fruitboomgaard

Alles ging mis als je het Rich vraagt ... En eigenlijk ook als je het ons vraagt. We hebben ons lang niet durven uitspreken, want dan zaten we weer uren aan een scheldkanonnade vast. Het komt er op neer dat Rich er veel meer van had verwacht.
Geldnerd had een rondreis langs bloggers voorgesteld. Dus Rich zag zichzelf al als JL Collins rondtoeren, alleen dan beter natuurlijk - iedereen moet immers z'n plaats kennen. Maar wat een teleurstelling. Na Cheesy leek het heel even de goede kant uit te gaan. De tuin was wel oké, maar ook daar tough luck. Of kan ik beter Tof-luck schrijvensurprised? En achteraf viel die 'amateuristische excelnerd met zijn lelijke wordpressinstallatie' * nog wel mee. Wellicht had hij het goed bedoeld met het toeren. Maar wat een teleurstelling toen Rich In de Fruitboomgaard uit stapte. Heel even leek het wat, want z'n broertjes zagen er redelijk vrolijk uit, maar die positieve vibe sloeg al snel om. 

*niet mijn woorden, maar een quote van Rich die later ook door de media is opgepikt.

 

Ξ Toeren als JL Collins 

Nou denken jullie natuurlijk dat het allemaal aan ons lag. Kneuzen in de fruitboomgaard. Beleggen niet eens. Geleuter over eerst hypotheekvrij, anders is het beleggen met geleend geld. En die tuin is ook meer akkerdistel dan tuin. Nou, als jullie dat denken, hebben jullie zeker met Rich gesproken. Dit zijn letterlijk zijn woorden! 

Rich 001-onthemove
Rich 002-onthemove
Rich 003-onthemove
Rich 004-onthemove

Toch hebben we er alles aan gedaan. We hebben een toercaravan geregeld (inclusief luxe slaapplek). We zijn heel Europa rondgereden. Van de Middellandse Zee (bijna hadden we Rich bij Lonneke achtergelaten maar dat wilden we haar niet aandoen), tot aan het hoge noorden (maar dat vonden we zelfs voor Rich te extreem). Maar ja, welke garden gnoom heeft zoveel van Europa gezien en nóg ontevreden. Tssss. 

Rich 004-onthemove
Rich 005-onthemove
Rich 006-onthemove
Rich 008-onthemove

 

Ξ Dag fruitboomgaard, hallo Sweet Lake City

Dus zit er niets anders op dan dat onze wegen scheiden. Rich laat de fruitboomgaard achter zich en gaat verder. De afgelopen weken zijn diverse opties de revue gepasseerd. Meneer en Mevrouw, maar die bloggen volgens Rich te weinig. Wij vonden NietTot71 een optie, maar zo oud voelt Rich zich nu ook weer niet (sorry J. - ligt niet aan jou - maar Rich leest nogal slecht dus heeft aangenomen dat je 70 bent 🤦🏻‍♂️). Uiteindelijk hebben we de hele Firewall doorgenomen, maar alles en iedereen werd resoluut afgewezen. Dus we zaten een beetje vast.

Rich 009-onthemove
Rich 010-onthemove
Rich 011-onthemove
Rich 012-onthemove

Totdat Chris opeens passend gebruik maakte van z'n F*ck You Money en onbetwist bovenaan het lijstje kwam. Daarom dag fruitboomgaard! Het was niet gezellig. Hallo Sweet Lake City! Het wordt vast ook een teleurstelling. Maar ja, gelukkig zijn wij van 'm af. Chris: veel plezier samen! 

Tough luck 

 

About the Author

Joost

Joost

BLOGGER, SITE PRUTSER, IMKER, DUURZAME TECHNIEK

Comments (8)

 • B at Fire The Boss

  B at Fire The Boss

  27 July 2019 at 11:55 |
  Ha! Goed verhaal weer over Rich. Ik begon m al te missen, die lelijke zuurpruim. Ik hoop dat hij lekker kan janken over dat HOT nog geen FIRE is.

  En Rich, je bent hier altijd welkom! Ik heb vuurwater en een geïmproviseerde tuin. In elk geval hoef je niet buiten te staan.

  reply

  • Joost

   Joost

   27 July 2019 at 17:22 |
   Weet wat je zegt! Het lijkt leuk, maar is het écht niet.
   #blijdathijwegis

   reply

 • Mr. Thinkingbig

  Mr. Thinkingbig

  27 July 2019 at 12:21 |
  Een beetje (of een boel) fysieke afstand kan soms heel goed zijn voor een relatie ?

  Beleggen met geld geleend tegen

  reply

  • Joost

   Joost

   27 July 2019 at 17:22 |
   De afstand kan me niet groot genoeg zijn ....

   reply

 • Niet Tot 71

  Niet Tot 71

  27 July 2019 at 12:59 |
  Ge-Wel-Dig geschreven. Leuk stuk. Ik kan mezelf voorstellen dat jullie Rich liever kwijt dan rijk zijn als ik die verhalen zo lees. Ik 70.... tsssssss hoe durft ie. Als ie ooit op bezoek komt kan die lekker buiten blijven staan, of het nou regent of niet.

  reply

  • Joost

   Joost

   27 July 2019 at 17:23 |
   Mocht hij ooit jouw kant op komen, deur op slot en bel uit. #voorkomenisbeterdangenezen

   reply

 • Meneer en Mevrouw

  Meneer en Mevrouw

  27 July 2019 at 14:29 |
  Beetje zeiken dat we te weinig bloggen. Ouwe zeikerd is het!

  reply

  • Joost

   Joost

   27 July 2019 at 17:23 |
   2x eens ;-)

   reply

Leave a comment

You are commenting as guest.