Aug08

Tandje terug

Author // Joost Categories // Persoonlijk

Tandje terug

Met de benen omhoog, zitten we vandaag al de hele dag heerlijk op de bank. De prio-wall laten we voor wat het is. De keuken-deurtjes komen een andere keer wel. We doen een tandje terug.

Ξ 3 keer is scheepsrecht

Gisteren mocht Merel voor de derde keer (1, 2) in 8 weken opdraven voor een cardioversie. Hoewel haar ritme in een klapje (à 50kJ) weer in het gareel was en ondanks dat het best gezellig was - de verpleegster was een gezellige kletskous met prima ziekenhuishumor - was het toch geen feest. Het feit dat we daar een week na de vorige ingreep alweer zaten, maakt niet erg vrolijk. 

Overigens hebben we wel weer een hoop geleerd over ECG-lezen. Zelfs zoveel dat de IC-cardioloog even van z'n stuk werd gebracht toen we hem overtoepten met onze eigen ECG bevindingen dat we twijfelden tussen de type I, clockwise-boezemflutter en de a-typische boezemflutter, maar dat we niet genoeg gegevens hadden (te weten het boezemritme) om de juiste conclusie te trekken. En dat ablatie wellicht een optie was, maar dat we dat liever nog niet wilden. 'Waar we in godsnaam onze kennis vandaan hadden?!'. Nou, we moesten toch wachten. Dus maar even gezocht op ecgpedia.org  wink. Hij herstelde zich overigens snel en verklaarde zichzelf ablatie-specialist. Maar grappig om het medisch personeel een beetje te plagen. 

Ξ Keuken enzo

Sterker nog, het maakte dat we nu met de benen omhoog op de bank zitten. Heerlijk genieten van de 15ºC lagere temperatuur t.o.v. gisteren. En heerlijk genieten van het even echt niets doen. Gelijk ook besloten dat het zelf keukendeurtjes maken de ijskast in gaat. Komend weekend halen we gewoon de deurtjes van de IKEA. Iets minder leuk. Maar de rust die uitgepakte verhuisdozen geeft weegt zwaarder. Mochten we later zin hebben kan ik altijd nog met de zaagtafel in de weer. Bovendien kunnen we zo eerder met de schuur beginnen wink. En er zijn genoeg kleine klusjes die tussendoor kunnen. Gisteren de klamboe opgehangen en vandaag nog even de deur van de wasdroger omgekeerd... 

Ξ Kortom

Kortom, er is nog genoeg te doen. Maar we gaan even terug naar het standje HOT. Relaxed doen waar we zin in hebben en genieten van de koelte. Oké, en vanmiddag nog even ergens langs in het kader van 'een leven lang leren'. Wat dat is, komt vast later nog wel een keer op de blog laughing.

About the Author

Joost

Joost

BLOGGER, SITE PRUTSER, IMKER, DUURZAME TECHNIEK

Leave a comment

You are commenting as guest.