Jan24

Stilte voor de storm

Author // Merel Categories // Oosterwold

Stilte voor de storm

Er heerst stilte in huize Indefruitboomgaard. Stilte voor de storm. Van onze bouwer begrijpen we dat alle constructeurs bezig zijn met hun rituele dans. Het is onvoorstelbaar na alle documenten die we aan hebben moeten leveren voor de bouwvergunning, maar die stapels berekeningen en rapporten waren schijnbaar nog niet genoeg.

Als ik het goed begrijp maakt de constructeur van het heibedrijf berekeningen die door onze eigen constructeur afgestemd worden op ons te bouwen huisje. Als ze er gezamenlijk uit zijn, dan mag de constructeur van de gemeente daar nog wat vinden en, belangrijker, toestemming voor geven. Maar daar hebben wij nu niets mee van doen. Rustig wachten tot we een datum krijgen waarop er geheid gaat worden. Dat is alles wat we kunnen doen. Grondverzetbedrijf is geregeld en wij hebben inmiddels uitgezet waar de kavel verhoogd moet worden en waar er een zandbed gemaakt moet worden. Meer kunnen we nu niet doen.

Ook hebben we akkoord gegeven op de offerte van de installateur. Die viel wat hoger uit dan de prijsberekening die we eerder kregen, maar in deze markt kun je hier niet zoveel tegenin brengen. Joost heeft nog dapper geprobeerd te onderhandelen en dat leverde ons geen lagere prijs op, maar wel een waterontharder. Nou, ook fijn. En we zijn blij dat we een installateur hebben waar we een goed gevoel bij hebben. Over een half jaar weten we of dat gevoel terecht was ;-).

Er rest ons niets anders dan afwachten en nog maar een keer ons geld tellen. Gaan we het halen? We hebben nog een paar maanden om onze begroting bij elkaar te sparen. We zijn er nog niet helemaal. En dat sparen doen we nu ook alsof ons leven ervan afhangt. We staan inmiddels op een dieet van kikkererwten, linzen en kool ;-).
Maar nog veel belangrijker dan sparen is dit jaar de uitdaging om binnen onze begroting te blijven. Het lijkt nog goed te gaan, maar ik heb niet goed zicht op wat er nog bij gaat komen. We moeten nog op zoek naar een elektricien, we hebben nog geen offerte voor de zonnepanelen en we weten ook nog niet wie onze veranda gaat maken (die hebben we wel nodig hebben om de zonnepanelen op te leggen). En o ja, die veranda staat nog helemaal niet op onze begroting. Klein detail.

Ik denk dat ik schizofrenie aan het ontwikkelen ben. Ik hoor geen stemmen, maar ik hoor wel tromgeroffel aanzwellen. Gaan alle puzzelstukjes waar we nu bijna 2 jaar mee bezig zijn komende maanden op hun juiste plek vallen? Ik kan wel tegen mezelf zeggen dat het allemaal wel goed zal komen, maar ik voel wel wat spanning opbouwen. Stapels papier schuiven, eigenlijk het enige dat we tot op heden hebben gedaan, lukt ons wel. Maar binnen afzienbare tijd gaan we voor het echie. Best spannend. Ter ontspanning haak ik in de tussentijd nog maar een stukje aan mijn deken. Wie weet kunnen we daar komende herfst al onder wegkruipen, uitkijkend over onze fruitboomgaard.

About the Author

Merel

Merel

HARTSTOCHTELIJK PLANNENMAKER, HANDWERKEN, (THEORETISCHE) TUINKENNIS

Comments (6)

 • Team CF

  Team CF

  25 January 2018 at 10:49 |
  Leuk Merel, gaat inderdaad een spannend jaar worden. We duimen voor jullie dat het allemaal een beetje voorspoedig gaat verlopen.

  reply

  • Merel

   Merel

   25 January 2018 at 19:17 |
   Thanks. Dat hopen we ook :-).

   reply

 • Zuinigeman

  Zuinigeman

  25 January 2018 at 18:31 |
  Zeer spannend als ik dit zo lees en nog ergens geld/budget vandaan moet komen.

  reply

  • Merel

   Merel

   25 January 2018 at 19:21 |
   Hi Zuinigeman, leuk je hier te zien. Welkom!
   Ja, we hebben onze plannen aangepast nadat we onze begroting hadden gemaakt. We kunnen de bouw van de veranda en het plaatsen van de zonnepanelen altijd nog wat uitstellen als we platzak zijn. Maar we gaan proberen dat te voorkomen.

   reply

 • FireMe

  FireMe

  25 January 2018 at 23:43 |
  Spannende tijden, veel succes en geluk gewenst...dit soort projecten doe je meestal maar 1x in je leven, erg leuk om het zo te volgen!

  reply

  • Merel

   Merel

   26 January 2018 at 12:13 |
   Hi FireMe, welkom, welkom! We weten nog niet zeker of het maar bij één keer blijft, hoor. Maar eerst maar eens dit jaar goed doorkomen, dan zien we wel weer verder :-).

   reply

Leave a comment

You are commenting as guest.