Jul02

Rommelblog

Author // Joost Categories // Algemeen, Bouwen, FIRE, Zelf maken

Rommelblog

Tijd voor een ouderwets rommelblogje. De afgelopen dagen is er weer genoeg gebeurd. Het heeft alleen niets met elkaar te maken. Nou ja. We bloggen de laatste tijd al teveel over alleen maar bouwen. Dus wees blij, dit keer ook andere onderwerpen. En om er helemaal een zooitje van te maken, staan ze chronologisch ook nog eens door elkaar. Veel plezier met de chaos!

Ξ Zelf maken

Omdat zelf maken leuker is én omdat het soms moet, heb ik vandaag de winterbanden onder de auto maar eens omgewisseld voor het zomerrubber. Lekker op tijd foot-in-mouth. En verder ben ik rond dit thema de afgelopen maanden (!) op zoek geweest naar het laatste onderdeel voor m'n motor. En dat viel niet mee. Een valbeugel heeft z'n naam niet voor niets, dus het kapje er omheen is best lastig te vinden.... Slechts één Amerikaan had het kapje voor me omdat hij z'n motor in onderdelen aan het verkopen is. Maar €176 aan verzendkosten ging me toch wat ver. Gelukkig werd ik ook benaderd vanuit Rusland: Alexander maakt PC800 onderdelen met z'n 3D printer en mijn onderdeel met een mal en modeleerbaar plastic. Voor $60,- zou het onderdeel op m'n deurmat liggen. Een lang verhaal kort, alle vertrouwen in een Rus via FB smile! PayPal zorgde dat het geld in Rusland kwam en vandaag na 2 weken wachten op douanes, vrachtwagens etc. stond Post.NL met een doos uit Rusland voor de deur, inclusief een paar pagina's van het plaatselijke suffertje - grappig. Binnenkort maar eens kijken of ik 't gemonteerd krijg. Maar ik vind het nu al leuk en heb er zin in om 'm te monteren beetje bij te vijlen en te monteren. Totaalkosten van de crash komt dan op €135,-. Eigenlijk geen geld. Voor dat bedrag lekker liggen op de A9, een wereldwijde zoektocht, én een beetje sleutelen. Koopje! laughing
 

 
 

Ξ FIRE meetup

Zaterdag was de BENL FIRE Meetup. Merel was te moe, maar ik ben zoals beloofd gegaan. Erg leuk en leuke presentaties: van Adine van Lekker Leven met Minder over geld verdienen met je blog. Een verhaal van Daphne over Crowdfunding. En tot slot 'Alles is onderhandelbaar' door Chris van The Pursuit of Hot. Erg leuk en leerzaam allemaal. Maar bovenal ook erg leuk om iedereen weer te zien en blij te kletsen. Cheesy Finance en Amber Tree Leaves SUPER BEDANKT voor het organiseren van de Meetup. Geweldig dat jullie dit alweer zes keer hebben georganiseerd. Volgende keer bij Chris in Drente of misschien wel bij ons op het landje wink


Ξ 360º

Een paar dagen geleden stond een stel (Barbera & Hamish) voor de deur, dat in de buurt een stip heeft gezet. Via facebook hadden we wat contact gehad over ontwikkelkosten en wat tips gegeven. Voor hun een reden om aan te waaien toen ze toch in de buurt waren. Leuk even bijgekletst en ons huisje laten zien. Hij bleek echter ook 360º fotograaf en omdat het zo gezellig was heeft hij ook een 360º van ons huis gemaakt. Hij schijnt op Google Maps te komen, maar ook op FB heeft hij de foto geplaatst. Grappig om te zien (ook al is het rood wat feller dan in werkelijkheid). 
Klik op de foto of check onze Facebook pagina voor de360º.


Ξ Vloer

We konden eindelijk met de vloer beginnen! De laatste mannetjes die binnen aan het werk moeten hebben zaterdag (bijna) alles afgemaakt. Bijna, want alleen de pellet cv geeft nog wat gedoe. De zonneboiler werkt nog niet, want moet ontlucht. En de pellet cv stond een dag lang op 10% vermogen te stoken, terwijl er geen warm water gevraagd werd en ook de verwarming toch echt niet aan stond. Kortom: beetje vreemde zaak. En aangezien ik het apparaat nog niet verder snap dan de uitknop, heb ik die maar ingedrukt. We hopen echt dat deze week Thomas weer terugkomt om e.e.a. in orde te maken, want we zijn er wel een beetje klaar mee. 

Gelukkig hoeft die alleen maar door de hal en in de technische ruimte te zijn, dus wij konden eindelijk aan de vloer! Spannend moment, want sinds het begin van de bouw is er beneden direct stucloper overheen gegaan dus we hadden de vloer nog nooit in z'n volle glorie gezien. Hier de foto's! Best knoestig, maar ook heel leuk (vinden wij). En als het goed is blijft hij zo. Boven zit hij 1x in de lak. Komende week proberen we laag 2 en laag 3 aan te brengen en ook beneden te doen. Daarna nog een week uitharden, dus het vraagt nogal wat tijd. 

BouwenDag085 003-vloer
BouwenDag085 005-vloer
BouwenDag085 006-vloer

 

Ξ 15 jaar!

En last but not least: gisteren was het op de kop af 15 jaar geleden dat Merel en ik elkaar voor het eerst in de ogen keken. Wie had toen kunnen denken dat we nu samen in Oosterwold een huisje zouden bouwen en lekker op weg naar FIRE HOT zouden zijn. Dat was toch echt een luxe feestmaal waard laughing

 

About the Author

Joost

Joost

BLOGGER, SITE PRUTSER, IMKER, DUURZAME TECHNIEK

Comments (6)

 • Chris

  Chris

  02 July 2018 at 22:18 |
  Gefeliciteerd met jullie jubileum!!
  Drenthe is nog een jaartje te vroeg, maar ik heb eigenlijk al zin in de volgende meetup. Enne supermooie vloer. Het begint er strak uit te zien.

  reply

  • Joost

   Joost

   02 July 2018 at 22:22 |
   Thanks!
   En het is snel genoeg volgend jaar hoor. :-)

   reply

 • Niet Tot 71

  Niet Tot 71

  02 July 2018 at 23:13 |
  Leuk geschreven weer. Fijn dat je inmiddels je motor ook weer helemaal op kan lappen. Waar 3D printers al niet goed voor zijn :)

  reply

  • Joost

   Joost

   03 July 2018 at 07:50 |
   Dank je wel!
   Ja en ook leuk dat het zoeken naar een onderdeel wereldwijd was.

   reply

 • Mieke

  Mieke

  03 July 2018 at 12:59 |
  Gefeliciteerd met jullie 15-jarig samenzijn!
  Mooi hoor, die vloer, als er meubels in staan ziet het er vast wéér anders uit ;-)

  reply

  • Joost

   Joost

   03 July 2018 at 19:33 |
   Bedankt, iedere keer zijn we er weer blij mee.

   reply

Leave a comment

You are commenting as guest.