Jun20

De planning kan de pot op

Author // Joost Categories // Bouwen, Oosterwold

De planning kan de pot op

De afgelopen maanden rijgen we best veel mazzeltjes aan elkaar. Ruwbouw in een prachtig zonnige week, de boer die nét even door wilde rijden en ook ons mee nam bij het maaien. Timing is everything. 

Helaas gaat het echter niet altijd perfect. Deze week ben ik namelijk vrij en dit keer is dat niet de ideale week. De belangrijkste reden om vrij te nemen, is namelijk dat Radek met de trap komt en we die samen gaan plaatsen. Alleen, nu blijkt hij pas morgen middag aan te komen uit Polen en zal plaatsen dus ergens tussen vrijdag en zondag moeten gebeuren. 

Ξ Planning

Gisteren sprak ik daarom met Martin de planning en laatste opleverpuntjes door. Wij wilden nog steeds koersen op mogelijk einde maand verhuizen. En hij was enigszins gefrustreerd omdat de trap ook zijn planning - met z'n andere huisjes / dorpjes en alle soorten bouwvak - ook wel complex maakten. Kortom, tijd om alles op een rijtje te zetten. Zeker ook omdat er nogal wat afhankelijkheden zijn. Een badkamerwandje dat dicht moet voordat Thomas (installateur) de radiator op kan hangen. De plinten die liever pas ná het lakken van de vloer geplaatst worden, dan ervoor. En ga zo maar door. Wat gaat voor wie en wie past z'n eigen planning aan? Tot nu toe zijn we altijd heel relaxed geweest. Maar, ja de trap plaatsen a.s. maandag / dinsdag is echt geen optie. Af en toe moet ik toch echt wel werken....

Een lang verhaal kort, we zijn er weer prima uitgekomen. Martin heeft Robert gevraagd vandaag het badkamerwandje te fixen (en dat heeft hij vandaag gedaan). De plinten mogen dan wel vóór het lakken van de vloer - de plinten moeten immers ook nog gelakt. En de trap gaat inderdaad deze week. Rest ons alleen Thomas te stalken dat hij komende week ook echt de verwarming etc. afmaakt. Tot slot met Bart (van ons vakantiepark) geregeld dat we iets meer adem hebben - alles past weer.

1planning
BouwenDag073 009-tegelen
BouwenDag073 011-bedstee


Ξ Ander werk

Maar ja, wat verder te doen deze week? 'Gelukkig' is er ook nog genoeg ander werk. Bovendien moeten we nog voorzichtig aandoen met Merel. Ook wat dat betreft is wat meer ruimte voor we verhuisd móeten zijn wel fijn. Niet dat ze klust, maar af en toe mee is wel altijd gezelliger en kost ook energie - gelukkig hebben we de bedstee laughing. Anyway, al weken hangt er een prachtige planning in de kamer. Inclusief de splitsing van werk dat persé voor de verhuizing moet en werk dat ook (heel snel) daarna kan. Daarmee vullen we het weekje wel. Gisteren wat getegeld in de badkamer. En omdat Robert vandaag kwam heb ik de de wc beneden maar gemonteerd. Je moet toch wat... Morgen verder met tegelen, het fonteintje beneden en de wc boven. En dan: laat de trap maar komen!

About the Author

Joost

Joost

BLOGGER, SITE PRUTSER, IMKER, DUURZAME TECHNIEK

Comments (4)

 • Chris

  Chris

  20 June 2018 at 18:48 |
  Schiet al aardig op! 15 juli nog steeds haalbaar?

  reply

  • Joost

   Joost

   20 June 2018 at 18:57 |
   Wordt spannend. We proberen zo vroeg mogelijk.
   Maar de vloer vraagt best wat doorlooptijd. 3x lakken en daarna een week uitharden.

   reply

 • Meneer én Mevrouw

  Meneer én Mevrouw

  21 June 2018 at 16:44 |
  +1 voor de planning aan de muur en deur!

  Fijn om te lezen ook dat alles weer goed is met Merel! We kijken uit naar de koffie in Oosterwold ;-)!

  reply

  • Joost

   Joost

   21 June 2018 at 21:13 |
   Altijd welkom! Gezellig!

   reply

Leave a comment

You are commenting as guest.