Apr25

Opeens haast

Author // Joost Categories // Bouwen, Oosterwold

Opeens haast

Schreven we kort geleden nog dat ons geduld op was. En daarna dat alles best heel snel ging. Nu hebben we opeens haast?! Zelfs het v-woord is gevallen. Wie had dat gedacht?

De afgelopen 3 weken hebben Martin, het team van Radek en het duo van Witteveen keihard doorgewerkt. 6 lange dagen in de week, volle bak door. En opeens staat er een huis en worden we op pad gestuurd voor de badkamerinrichting?!?! En - nog schokkender - vanochtend gebruikten we plotseling de term: verhuisdatum. En dat dus niet als grap!?! Maar serieus. Misschien wel 1 juli?!

Ξ Schouw

Een klein stapje terug. Gisteren werden we door Firma Baas op de kavel ontboden, want de nuts-schouw zou plaatsvinden. De goedkeuring bij schouw is essentieel om aangesloten te worden. Geen goedkeuring = niet op genomen in de planning. Zie ook dit  filmpje

Maar het goede nieuws is: we hebben goedkeuring!

Een vriendelijke kerel, met een nogal onhandige tablet, kwam in alle vrolijkheid precies op tijd aan op de Spinazielaan (dat vond hij in ieder geval een erg leuke grap 🙃). In een oogopslag was duidelijk dat de meterkast en de aansluitingen prima lagen, dus goedgekeurd! Dat vervolgens met foto's verwerken in die tablet was lastiger. Ons adres stond er namelijk 2x in. En van die twee, waren er twee fout (verkeerde stukken). Maar ja. Hij heeft er een gewijzigd en foto's toegevoegd - zodat de aansluiters het huis herkennen. En eind volgende week kunnen we bellen voor de definitieve planning. 

Ξ Boiler en bedstee

Na dit hoogtepunt, hadden we overleg met Martin, Radek en Thomas (van Witteveen). 's Ochtends waren we gebeld: het boilervat zou nooit gaan passen. Een boiletvat met een doorsnede van 99cm krijg je nu eenmaal niet tussen de bedstee en de muur als de ruimte daar slechts 87cm is surprised. Hebben we eindeloos zitten puzzelen met de maten van de pellet-cv. Is er bij niemand licht gaan branden dat de boiler er ook tussen moet passen.
Nou ja, een lang verhaal kort. Ter plekke hebben we de maten van de bedstee bepaald, de brandwerende afwerking rond de pellet-cv besloten en gaat alles opeens toch passen 👍. De bedstee heeft alleen 10cm moeten krimpen, maar houdt nog altijd een binnenmaat van 210cm. Oef.
En omdat we toch bezig waren, hebben we maar gelijk de bedstee verder 'ontworpen': de grootte van de luiken, richting afwerking horizontaal/verticaal, hoogte instap etc. Het wordt echt super knus!

Ξ Badkamer

Wat we tot nu toe zo fijn vinden van alle kerels die aan de slag zijn, is dat ze meedenken. Niet klakkeloos alles er in rammen. Zo ook Thomas van Witteveen. Ten eerste al goede opmerkingen over de brandwerende platen rond de pellet-cv. En daarna vroeg hij ons mee naar de badkamer. Hij was bezig de wateraansluiting voor te bereiden en wilde de maten van het wastafelmeubel weten. Immers, nu was alles nog eenvoudig aan te passen. Later zou het anders net geklooi kunnen worden. Tja, dáár hadden we nog helemaal niet over nagedacht!
Dus thuis aan het googlen. En vanochtend naar Cruquius. Douchebakken en wastafeles uitzoeken! Dat hadden we twee dagen geleden niet aan zien komen. 

Haast
Haast
Haast
Haast
Haast


Ξ Kort(dag)

Een lang verhaal kort(dag). We zijn er nog niet helemaal uit. Maar we hebben tot a.s. woensdag surprised. Na zaterdag zijn Radek en de mannen terug naar huis, voor een weekje welverdiende rust. Al zetten ze voordien nog wel 'even' alle wanden neer. Thomas en de elektricien hebben dan de tijd voor het leidingwerk. En natuurlijk voor de pellet-cv + boiler. Als we woensdag de douchebak hebben, sluiten ze die ook nog even aan. 
Tussendoor zijn we trouwens ook nog met de keuken aan het puzzelen. De wanden worden nu definitief en de beschikbare maten dus ook. Helaas zijn die net even anders dan we dachten en kon ons eerste ontwerp in de prullenbak. Gelukkig door wat te schuiven met kastjes en te combineren met de SMEG catalogus hebben we weer een nieuw plan. Nu alleen even doorsparen, want het wordt niet goedkoop.... bye bye savingsrate...

About the Author

Joost

Joost

BLOGGER, SITE PRUTSER, IMKER, DUURZAME TECHNIEK

Comments (2)

 • Meneer én Mevrouw

  Meneer én Mevrouw

  29 April 2018 at 11:46 |
  Dat niet goedkoop kan ik inmiddels volkomen begrijpen ;-)

  Wij hebben in Cruquius toen ook e.e.a. bekeken. Op internet kan je vervolgens prachtig de prijzen vergelijken en thuis laten afleveren ;-)

  reply

  • Joost

   Joost

   29 April 2018 at 18:49 |
   We zijn al flink aan het puzzelen en hebben idd ook een internetwinkel (met showroom - en redelijke prijzen) gevonden.
   En voor de keuken hebben we bedacht zelf deurtjes te maken, dus houden we zo wellicht geld over voor een SMEG.... uit een koopjeshoek :-).

   reply

Leave a comment

You are commenting as guest.