Dec03

Bezoeken

Author // Joost Categories // Oosterwold

Nutsen, buren, bouwen

De afgelopen dagen hebben we weer wat bezoekjes afgelegd: overleg met de nutsen, het huis van de buren bewonderd en we hebben onze bouwer weer gesproken. Kortom, weer effectieve dagen met een veelheid aan bezoekjes. Raymond en Chantal (onze toekomstige buren een stukje verderop), vonden het thema 'bezoek' de rode draad van hun Oosterwold avontuur: vele tientallen bezoeken aan van alles en nog wat. Ze lopen op ons voor, dus wie weet wordt dat ook ons verhaal over een tijdje 😊. 

Maar vooralsnog is het nog te overzien. En als de bezoekjes net zo effectief / gezellig zijn als deze dagen hebben we er ook geen problemen mee.

 

Bouwer

Laten we beginnen bij de belangrijkste: het bezoek aan onze bouwer. We hadden elkaar al weer een tijd niet gesproken en het onderwerp van gesprek was gisteren, alle puntjes op de i zodat we vol door kunnen. Spannend dus! Voor de zekerheid had Merel dus een appeltaart gebakken en stonden we met een paar lekkere stukken op de stoep 😊.
De laatste offerte dateerde alweer uit april. En we horen overal dat alles zoveel duurder zou zijn geworden in de bouw. 

We begonnen dus met het slechte nieuws: de meerkosten en andere zaken van invloed op het budget. Martin had een sterretje gezet bij de loonkosten +15%, ofwel €4722,60 incl btw. extra. Tja. Niet onverwacht dus. En misschien ook wel een beetje reëel. Zeker omdat hij de extra constructieve zaken n.a.v. de bouwbesluiteisen en het bijbehorende werk in uren, niet heeft doorgerekend. 
En verder waren er ook geen grote verrassingen. We houden dus een positief gevoel over omdat ze alles in redelijkheid lijken te doen. Bovendien, hadden we onszelf dus al geestelijk voorbereid. Dat helpt ook.... 

een pessimist is meestal gelukkiger; omdat hij vaker gelijk heeft dan de optimist
Journal of Experimental Psychology

Een tweede belangrijk onderwerp was de risico's en de verzekeringen; zowel de afbouwverzekering als de CAR verzekering tijdens de bouw. Martin is niet aangesloten bij Bouwgarant, maar heeft wel de VLOK-nakomingsgarantie, tot €50.000. Samen prima gedekt dus. Het grootste risico is als hij failliet zou gaan tussen aanbetalen en bestellen in. Maar ja, hoewel de aanbetaling een fors bedrag is, hebben we voldoende vertrouwen in deze constructie. Martin zal alles nog helder op papier zetten. 

Verder was het voornamelijk leuk. Welke vloer kiezen we, welke wanden? Uberhaupt de kleur van het huis! Hoe gaan we om met de fundering van de schuur? Het bouwrijp maken van de kavel. De bouwstroom en de bouw-WC. De plek van de meterkast, de deuren van de bedstee, de grootte van de deuren en ga zo maar door. En natuurlijk nog Martin's eigen project besproken. Zij hebben net als onze buren nogal wat archeologisch gedoe.

Voor we het wisten waren we 2,5 uur verder. En moe maar voldaan gingen we weer richting huis. Fase 2 gaat nu echt beginnen! 

Nutsen 

Het op één na belangrijkste bezoek was afgelopen woensdag (29.11.2017) 'de nutsen'. In Oosterwold betekent dat water, elektra, en data. En als we de Oosterwold Facebook-pagina mogen geloven, is dat een bron van frustratie. Onze straat is ook al een tijd onderweg met dit verhaal (al ligt dat niet alleen aan de nutsen 🙄...). Maar onlangs hebben Raymond en Albert de handschoen opgenomen en zit er vaart in.

nutsenDus woesdag hebben we ons gemeld bij Liander in Almere, waar Reggifiber, Waternet en Liander, samen met onze (zoveelste) nieuwe beste vriend Co (projectleider nutsen) rond de tafel zaten om onze intake door te nemen. We hebben er weer een gezellig gesprek van gemaakt 😊 en alle lichten lijken weer op groen te staan. Albert moet een paar kleine aanpassingen doen aan de tekening en dan wordt deze komende week definitief. Wat zoveel wil zeggen dat er (ik citeer) 'echt heel veel werk start bij de nutsen'. Maar voor ons wil dat zeggen dat als voorzichtige planning week 14 van 2018 (de week van 2 april) is aangewezen om te starten met de hoofdleidingen. Dat duurt zo'n twee weken totdat de hoofdleiding klaar is. Om vervolgens op dat moment nog ongeveer 2 maanden te moeten wachten voor de aansluitingen naar ons huis.... Tenminste als alles in de happy flow doorgaat en niets tegen zit. 

We zien het maar positief. De aanvraag voor bouwstroom kan van het lijstje... eeeh... kan vervangen worden door 'regelen aggregaat voor tijdens de bouw'. 

Buren  

Na het overleg met de nutsen zijn we gaan lunchen bij Wilma's Place (een tentje daar om de hoek). Om daarna even door te rijden naar de Spinozalaan. Het dak bij Raymond en Chantal is net geplaatst en we konden kijken hoe het verder met de bouw ging. Leuk om te zien! Wat een groot huis! We kregen bijkans even twijfels over ons kleine huisje. Maar de zin in ons eigen huisje overheerste meteen. Wat leuk om in de bouwfase te zitten en het echt te zien ontstaan. En wat is het toch een mooi plekje!
Volg goede moed reden we dus naar huis. We hebben er echt weer zin in. 

Verzekeringen

Met die zin gelijk die middag het laatste belletje naar Centraal Beheer gedaan voor de VVE aansprakelijkheidsverzekeringen. Dat is dus ook bijna rond. Alleen nog posten.

 

About the Author

Joost

Joost

BLOGGER, SITE PRUTSER, IMKER, DUURZAME TECHNIEK

Leave a comment

You are commenting as guest.