Aug28

Mindfuck

Author // Merel Categories // FIRE, Persoonlijk

Mindfuck

Wat een gedoe met mijn hartritme afgelopen weken! Na de laatste update was het weer driemaal niets. Vorige week dinsdag naar het ziekenhuis voor een cardioversie. Ik had geluk: de ritmestoornis kon worden gestopt met overpacen. Had niet verwacht dat het zou lukken, maar we troffen een pacemakertechnicus die het als een uitdaging zag de ritmestoornis te slim af te zijn. En dat was ie! Top. 

Ξ Opluchting

Wij opgelucht naar huis. Maar ’s avonds voelde ik het alweer mis gaan. Woensdag herhaalde het feest zich: een geslaagde poging tot overpacen en opgelucht naar huis. Ik voelde in de loop van de dag alweer dat het mis was, maar had nog niet eens zin het ziekenhuis te bellen. Ik zou donderdagochtend wel weer actie gaan ondernemen. Nou, mijn vrienden van pacemakercontrole hingen die donderdagochtend om half acht ’s morgens zelf alweer aan de lijn. Dat het weer mis was. Ja, dat hoefden ze mij niet te vertellen. In overleg besloten niet meer naar het ziekenhuis te gaan. Het had toch geen zin meer. Vrijdag zou ik overleg hebben met mijn cardioloog. En zo geschiedde. Mijn cardioloog denkt dat ablatie nu het beste is. Dat betekent dat ze d.m.v. een hartcatheterisatie de plek(ken) in het hart waar het mis gaat weg gaan branden. Maar er is best een lange wachttijd voor een ablatie en die periode moet ik ook nog door zien te komen. Dus medicatie nog maar een keer omhoog en gister mocht ik me melden voor een echo en nog een laatste poging tot overpacen. Bleek mijn hartritme zichzelf te hebben hersteld!!! Die laatste ophoging van de medicatie was schijnbaar net dat beetje wat nog nodig was. Nu met gekruiste vingers op de bank hopen dat het zo blijft. En vrijdag weer overleg met mijn cardioloog. Hoe nu verder weet ik echt niet. Fijn dat die ritmestoornis weg is, maar heel veel beter voel ik me niet. Of dat komt door die hoge dosering van mijn medicatie of dat ik gewoon uitgeput ben en rust nodig heb, weet ik niet. We zullen zien.

Ξ Niets

Wat een veel leuker verhaal is, is dat Joost en ik afgelopen weekend even naar onze financiën keken. Vorige week kwam het salaris binnen en dat is het moment dat we altijd even een klein financieel plannetje maken. We weten dan wat er op onze rekeningen staat, wat we nodig hebben om een maand van te leven en welke rekeningen er komende maand betaald moeten worden. Alles wat we niet nodig hebben om van te leven of om rekeningen van te betalen, maken we meteen over naar onze spaarrekening. Toen ik de vraag stelde waar we komende maand geld voor nodig zouden hebben, behalve boodschappen en benzine, bleven we elkaar een beetje glazig aankijken. Er volgde een stilte. Bijna een beetje ongelovig stelden we vast dat we niets extra’s nodig hebben. De ziektekostenverzekering betaalden we vooruit in december, er hoeft deze maand geen wegenbelasting betaald te worden en er liggen geen andere rekeningen, niets. Haha, het jarenlang aflossen op onze hypotheek en het goedkoper gaan wonen betaalt zich nu uit. We maakten maar wat meer over naar onze spaarrekening dan we van plan waren smile.


Ξ Dus moeten we dansen ...

Ik moet zeggen dat ik me afgelopen weken best wel eens afgevraagd heb of we het goed hebben gedaan met onze financiële planning. Op de één op andere manier overheerst toch de norm dat je leven leuker is als je je geld uitgeeft. Maar ondanks dat ik best een onzeker kippetje kan zijn en ik het moeilijk vind om af te wijken van de norm, denk ik dat we het goed doen. We hebben, zeker in de eerste jaren, samen gezocht naar onze prioriteiten en die altijd voorrang gegeven. Zo maalden we niet over de kosten van extra vrije dagen voor Joost en hebben we binnen de mogelijkheden die we hebben, hele mooie vakanties gehad. Geen stoere rugzakreizen naar andere continenten, maar we hebben met de grijze golf in de rustige voor- en naseizoenen op een bejaardentempo de mooiste plekjes van Europa bekeken.

Nu hoop ik dat de artsen mijn hartritme onder controle krijgen en dat we komende jaren nog veel weg kunnen gaan. We hebben al een lijstje met vakantiebestemmingen klaar liggen. Afhankelijk van het weer is er altijd wel een mooie bestemming die we aan kunnen doen.

Door alle medische shit hebben we een gevoel van urgentie en volgens de managementboeken is dat wat je nodig hebt om veranderingen te bewerkstelligen. Nou, blijkbaar werkt dat niet alleen zo in organisaties, maar ook in ons kleine leventje. Toch mooi dat je het op een bepaalde manier voor je kunt laten werken.

About the Author

Merel

Merel

HARTSTOCHTELIJK PLANNENMAKER, HANDWERKEN, (THEORETISCHE) TUINKENNIS

Comments (12)

 • Min of meer

  Min of meer

  28 August 2018 at 20:20 |
  Ik hoop dat je hartritme zich vanaf nu gedraagt en jullie snel heel veel fijne reizen kunnen gaan maken! X

  reply

  • Merel

   Merel

   28 August 2018 at 21:24 |
   Lief van je. Dank je wel.

   reply

 • FireMe

  FireMe

  28 August 2018 at 20:30 |
  Wow Merel, heftig zeg, het lijkt je niet mee te zitten. We duimen voor jullie dat het hartritme zich stabiliseert en jullie wat meer kunnen genieten. Gefeliciteerd met jullie financiële mijlpaal, na weken/maanden van uitgaven lijkt me dit een fijn punt om te bereiken.

  reply

  • Merel

   Merel

   28 August 2018 at 21:26 |
   Dank je wel. Ja, het is fijn om onze spaarrekening eindelijk weer eens een beetje aan te kunnen vullen. Jammer dat het plussen langzamer gaat dan het minnen ;-).

   reply

 • Barbera

  Barbera

  28 August 2018 at 21:25 |
  Gefeliciteerd met de weinig-verplichtingen-mijlpaal! Ik wens jullie verder een hele saaie (lees: rustige) tijd toe ;)

  reply

  • Merel

   Merel

   28 August 2018 at 21:27 |
   Saai zou zó fijn zijn :-)! Dank je wel.

   reply

 • Niet Tot 71

  Niet Tot 71

  28 August 2018 at 21:53 |
  Het gaat allemaal niet vanzelf zo met jouw hart zeg. Hopen dat het snel de goede kant op gaat en dat je je snel voelt zoals het hoort.
  Wel heel fijn dat er na de dure maanden van het bouwen van jullie huis rustiger vaarwater qua financiën aankomt. Geniet er van.

  reply

  • Merel

   Merel

   29 August 2018 at 10:43 |
   Dank je wel! Dat hoop ik ook!
   En dat rustige financiële vaarwater kan ik erg waarderen :-).

   reply

 • Saska | Finance Monkey

  Saska | Finance Monkey

  28 August 2018 at 22:56 |
  Jeetje Merel! Ik hoop dat het van nu af aan weer even wat beter gaat en ze een meer lange termijn oplossing vinden ipv extra hoge doses medicatie...

  Wel fijn om te lezen dat jullie de afgelopen jaren zo van jullie vakanties in Europa hebben genoten! Dat kan immers ook prima op budget! Zelf komen we er ook steeds meer achter dat we echt niet naar Azië hoeven te vliegen om een mooie vakantie te hebben, de natuur in Europa is geweldig, die willen we eerst weer verder ontdekken voordat we weer een vliegtuig in stappen richting een ander continent! Wat staat bovenaan op jullie lijstje met bestemmingen? Ben benieuwd!

  reply

  • Merel

   Merel

   29 August 2018 at 09:39 |
   Dank je wel voor je reactie! Helemaal mee eens hoor. De natuur in Europa is prachtig. Afgelopen jaren gingen we veel richting het zuiden (Frankrijk, Spanje, maar ook Zwitserland, Oostenrijk, Slovenie en Kroatie). En nu willen we heel graag naar Noorwegen, Zweden, Engeland, Schotland en Ierland. Afgelopen weken zagen we de eerste afleveringen van 'Verborgen kustdorpen' en daar zagen we zulke mooie beelden dat die ook op ons lijstje komen :-).
   https://pers.omroepmax.nl/nieuw-bij-max-verborgen-kustdorpen/

   reply

 • Team CF

  Team CF

  29 August 2018 at 08:32 |
  Jij bent ook goed in het spanned houden (financieel niet dan, dus….)! Hoeft niet hoor. Helemaal nergens voor nodig ;-)

  reply

  • Merel

   Merel

   29 August 2018 at 10:40 |
   Breek me de bek niet open. Ik voel de spanning. Ik zou graag even een blik willen werpen in de grote glazen bol. Dan weten we tenminste waar we aan toe zijn. Maar helaas... ;-).

   reply

Leave a comment

You are commenting as guest.