Dec02

Met de vlam in de pijp

Author // Joost Categories // FIRE, Persoonlijk

Met de vlam in de pijp

Met een grijns op m'n gezicht draait dit nummer al de hele week door m'n hoofd laughing. Afgelopen vrijdag had ik namelijk mijn eerste vrachtwagen-rijles! 

In het kader van 'een leven lang leren' had ik vanuit m'n werk een aardig potje bijeengespaard om 'aan mijn toekomst te werken'

Nu ben ik niet zo van boekenwijsheden, dus om nu €2500,- aan management boeken uit te geven... Of - zoals veel van mijn collega's - het stuk te slaan met een seminar van Remco Klaassen, Ben Tiggelaar, of een praatje van Obama. Nee, daar maak je mij niet wijzer van en al helemaal niet blijer van. En dat laatste is voor mij toch wel een cruciaal puntje bij werk.... Oké, Remco Klaassen is wel grappig. Maar toch, niet mijn manier van leren - en al helemaal niet waar mijn interesse momenteel ligt. 

Ξ 25 jaar geleden

In 1992 lag de wereld voor me open. Klaar op het VWO en ik mocht alles kiezen wat ik leuk vond. Het werd psychologie en communicatiewetenschap. Ik wilde de reclame in of anders de consultancy. Leek me geweldig. Ergens directeur worden, ook een mooie optie. Die reclame heb ik overigens vrij snel doorgestreept. Toen al een allergie voor bla bla ego's. 
Nu zal ik hier niet m'n hele cv beschrijven. Maar een lang verhaal kort: ik heb 25 jaar lang allemaal hele leuke dingen gedaan. Van extern consultant, naar intern consultant. Van talentenklasjes naar management trainingen. En van lijnverantwoordelijkheid weer terug naar de consultancy. En nu zijn we 25 jaar later. Precies (werkend) halverwege de 70, de verwachte pensioenleeftijd voor mensen van mijn jaargang. 

live your midlife crisis to the max

Kortom, ik zit lekker in m'n midlife crisis surprised. En trouwe lezers van deze blog zullen weten dat we daar vol van genieten. Dat directeurschap en de race naar de top kan me ook al langer gestolen worden. Maar alle gekheid op een stokje. Ik vind het echt een goed moment om weer eens na te denken waar ik blij van word en hoe ik de komende 25 jaar in zal vullen. Natuurlijk moet ik werken, FIRE zal niet lukken, maar gezien onze redelijk HOT status heb ik weer het gevoel dat de wereld voor me open ligt. Net als 25 jaar geleden. 

Ξ Leuk

Dus daar zat ik afgelopen vrijdag achter het stuur voor de intake-les. Een lol dat ik had! Twee uur lang sturen en een beetje ouwehoeren met Roel, m'n instructeur. Vrachtwagen rijden blijkt eigenlijk veel weg te hebben van motorrijden. Het tempo is anders, maar het spelletje komt op hetzelfde neer. 

VrachtwagenRijles 001-intake
VrachtwagenRijles 002-intake
VrachtwagenRijles 003-intake

Immers, in beide gevallen moet je heel goed anticiperen op wat de rest van het verkeer doet en heel duidelijk aangeven waar je mee bezig bent. Continu heel ver vooruit kijken en plannetjes maken over wie wat gaat doen. En daar vervolgens op inspelen, zodat je altijd kan blijven rollen. 

Als ik 25 jaar geleden alles mocht kiezen,
waarom nu dan niet?
 

Nu zal ik echt geen trucker worden. Maar een (bij)baan in de logistiek lijkt me leuk. En als ik ergens werk, wil ik graag wel weten waar ik het over heb. Bovendien, een C(E) rijbewijs kan altijd handig zijn. Al is het maar om ons Tiny House te vervoeren naar Zweden, Frankrijk, Spanje, ... ? Of om een zeecontainer te vervoeren, vol mooie plannen voor de toekomst: Met de vlam in de pijp, rij ik over de Brennerpas. Ver van huis maar in m'n sas.

 

p.s. Ik moet nog wel even oefenen om zo goed te worden als Jochem, de chauffeur die vrijdagavond in het stikke donker de container kwam afleveren. Het was te donker voor foto's maar we waren diep onder de indruk hoe hij zijn enorme trekker oplegger over onze kavel dirigeerde. 

About the Author

Joost

Joost

BLOGGER, SITE PRUTSER, IMKER, DUURZAME TECHNIEK

Comments (2)

 • Van her naar HOT

  Van her naar HOT

  02 December 2018 at 17:20 |
  Wow, wat gaaf! Stuk beter verhaal ook dan een seminar of management boeken ;)
  Succes met de lessen!

  reply

  • Joost

   Joost

   02 December 2018 at 20:04 |
   Dat vond ik nou ook :-D

   reply

Leave a comment

You are commenting as guest.