• Home
  • Blog
  • Oosterwold
  • Laatste deel medisch feuilleton en een hele mooie crowdfundingsactie!
Sep12

Laatste deel medisch feuilleton en een hele mooie crowdfundingsactie!

Author // Merel Categories // Oosterwold, Persoonlijk

Laatste deel medisch feuilleton en een hele mooie crowdfundingsactie!

Dank voor alle lieve reacties op mijn vorige blog! Hartverwarmend was het. Direct op de blog, via Facebook, maar ook mailtjes en de buren die met lekkers op de stoep stonden en lieve (twitter)vrienden die nog meer bloemenzaad kwamen brengen smile. Zo lief. Elke keer als ik iets persoonlijks op de blog zet moet ik een flinke drempel over, maar ik merk dat het ook heel fijn is om steun te krijgen. Dank jullie wel daarvoor.

Ξ Laatste deel medisch feuilleton

Voor wat betreft de ritmestoornissen: ze zijn er niet!! Joepie! Dat komt natuurlijk wel door die hoge dosis medicatie waar ik ook zeker last van heb. Maar voorlopig ben ik heel blij met de situatie zoals ie nu is. Ik ga niet vrijwillig beginnen aan een ablatie en ik ga ook geen second opinion aanvragen. Mijn levenslange afhankelijkheid van de gezondheidszorg zorgt voor een bepaalde weerstand. Diep in mijn hart ben ik een zorgmijder. Meer dan een maand gelden brak er een deel van mijn kies af. Eigenlijk moet ik daarmee naar de tandarts, maar dat kost tijd, energie en (veel!) geld en ik zie nog niet echt de toegevoegde waarde. Weken geleden liet ik mijn bloed en urine onderzoeken bij de huisarts (bij zo’n langdurig en veelvuldig gebruik van medicijnen is dat wel belangrijk), maar gebeld voor de uitslag heb ik nog niet. Ik ga er maar vanuit dat ze mij bellen als er iets mis is.

Dus mijn cardioloog en de pacemakerpoli kan ik niet ontlopen, maar al het andere laat ik met liefde aan mijn deur voorbij gaan. Geen tijd voor en, belangrijker, geen energie voor.

Daarbij ben ik door mijn levenslange ervaringen met de gezondheidszorg ook enigszins cynisch geworden. Als je wilt kun je altijd worden behandeld. Mijn cardioloog haalde in ons vorige gesprek nog maar eens zijn stokpaardje van stal; de troef die hij nog in handen heeft en op termijn in denkt te moeten zetten: dmv een open hartoperatie de hartklep waar alle pacemakerdraden doorheen lopen (en behoorlijk in de weg zitten) verwijderen en vervangen door een biologische hartklep. Ik denk dat als ik me hardop afvraag of die operatie verlichting zou kunnen brengen, die operatie zomaar naar voren gehaald zou kunnen worden. Tegenwoordig heb je als patient ook wat in de pap te brokkelen (en daar ben ik niet alleen maar enthousiast over). En als ik bijvoorbeeld aan zou geven dat ik gebaad zou zijn met een revalidatietraject, zou het me niet verbazen als de verwijzing meteen geregeld wordt.

Maar ik wil helemaal geen behandelingen ondergaan! Ik wil de energie die ik heb (en waarvan ik niet geloof dat die gaat toenemen door behandelingen) besteden aan leuke dingen!

Ξ Stadsbomerij Crowfundactie

Zo lukte het me om afgelopen zaterdag eindelijk eens een bezoekje te brengen aan Johan Smits van de Stadsbomerij. Johan is een sympatieke man en heeft een inspirerende en creatieve manier van werken. Hij leent tijdelijk grond van bewoners van Oosterwold waarop hij zijn fruitbomen opkweekt. De meeste bomen worden verkocht, maar een aantal blijft staan als ruil voor het mogen gebruiken van de grond en elk jaar verplaatst Johan zijn business weer voor een deel naar nieuwe stukken grond. Hierdoor wordt de grond verrijkt en niet uitgeput. Daarbij plant hij alle soorten fruitbomen door elkaar heen om ziektes te voorkomen.

Ook heeft Johan een prachtige crowdfundingsactie opgezet. Hij is 2 jaar geleden van scratch af aan begonnen met zijn Stadsbomerij en dat kost natuurlijk geld. Opbrengst is er pas te verwachten als hij bomen gaat verkopen, maar het opkweken van bomen kost tijd. Je kunt nu bomen die je over drie jaar op kunt halen voordelig voorfinancieren. Op die manier kan Johan onafhankelijk blijven van banken. Nou, als er iets is wat ons aanspreekt…!

Wij gaan sowieso een crowfundingspakket afnemen en aangezien we toch wel graag wat oudere fruitbomen zouden planten, heeft Johan ons wensenlijstje. Hij heeft een uitgebreid netwerk en gaat voor ons zoeken naar specifieke oudere fruitbomen.

NB. Niet alleen mensen in Oosterwold kunnen gebruik maken van de crowdfundingsactie, maar iedereen die geinteresseerd is. De actie loopt tot 30 september!

Al met al was het bezoekje aan Johan een energiegever! Wat word ik toch blij van dit soort initiatieven in Oosterwold. Creatieve geesten die zich niet tegen laten houden door allerlei beperkingen, maar gewoon doen en gaan. 

About the Author

Merel

Merel

HARTSTOCHTELIJK PLANNENMAKER, HANDWERKEN, (THEORETISCHE) TUINKENNIS

Leave a comment

You are commenting as guest.