Sep05

Mannenblog anderhalf jaar later

Author // Joost Categories // FIRE, Persoonlijk

mannen onder elkaar - deel 2

Mannenblog anderhalf jaar later

Zo'n anderhalf jaar gelden schreef ik een 'Mannenblog', over mijn weerstand tegen scheermesjes kopen. Ik schreef toen: 

Even als mannen onder elkaar: hebben jullie ook zo'n hekel aan scheermesjes kopen? Ik in ieder geval wel. Of oké, hekel is wellicht een beetje sterk omschreven - maar een grondige weerstand zou ik het wel willen noemen. - Mannenblog

Ik kan nu echter melden: ik ben genezen! Gisteren heb ik in alle vrolijkheid voor de komende 7.5 jaar mesjes ingeslagen.

Ξ Het leven is te kort om
op kantoor te zitten met Gilette te scheren*

Vorige keer rekende ik 'ons' - mannen onder elkaar - voor hoe Gilette het liefst ziet dat wij ons geld aan hun uitgeven. Pak 'm beet €100,- à €150 per jaar. Daarom zette ik de stap naar de safety razor. Wij mannen begrijpen dat het wisselen van scheerapparaat een grote stap is - eentje die je niet zomaar zet - desondanks raad ik deze stap iedereen aan. Na anderhalf jaar testen kan ik dat volmondig (non-baardig) beweren laughing


7.5 jaar scheerplezier
De eerste week was het wel even wennen, maar voor dat je het weet heb je de slag te pakken. Ik scheer mijzelf vrijwel iedere dag en ik heb een redelijk forse baardgroei. Desondanks doe gemiddeld 3 maanden(!) met één mesje. Dat is me met een Gilette (of enig ander merk) nooit gelukt.
Sterker nog, het scheert zo makkelijk dat ik ook maar gestopt ben met het gebruik van scheerzeep / -gel. Het mesje glijdt toch wel over m'n wang. Een beetje krassen onder de douche en klaar ben ik. Ik merk trouwens dat ik deze 'Astra Superior Stainless - Blue double edge blades' nog prettiger vind dan de 'Perma-Sharp Super blades' die ik eerst gebruikte. Maar dat zal in de categorie smaak en twisten vallen.

Anyway: Je houdt een gladder bekkie over en je portemonnee blijft ook nog eens gevuld. In plaats van een kleine €1000,- bestelde ik gisteren voor €9.90 (plus verzendkosten) bij de Scheersalon 30 scheermesjes. Ofwel: 7.5 jaar scheerplezier. 

* vrij naar het boek van Lonneke Lodder (vanaf volgende week beschikbaar). 

 

Ξ Scheersalon

Ik bestelde de mesjes overigens bij (de) Scheersalon. Dezelfde winkel waar ik vorige keer ook de savety razor bestelde. Nu is dat wellicht niet de aller goedkoopste plek, maar ik heb veel gehad aan de info op hun site over de mesjes en ze leveren netjes en snel. Dus dat mag ook worden beloond. Lang leve 'lokaal' schoppen 😊 (voor mesjes uit Rusland). Bovendien zou een bestelling bij Amazon - voor hetzelfde bedrag - neerkomen op 25 jaar scheerplezier. Een dergelijk grote voorraad past niet in een minimalistisch leven 🧐.

 

  

  

< volgend artikel     ^blogroll^     vorig artikel >

About the Author

Joost

Joost

BLOGGER, SITE PRUTSER, IMKER, DUURZAME TECHNIEK

Comments (4)

 • Truus

  Truus

  05 September 2019 at 19:49 |
  Niet alleen voor de mannen! Ik gebruik de safety razor ook en ik ben vrouw! Voor mijn benen, oksels en bikinirandje. Werkt perfect! En met 30 scheermesjes doe ik een levenlang ;-)

  reply

 • Petra

  Petra

  06 September 2019 at 06:40 |
  Ik zag de punt even niet, en dacht dat je voor 75 jaar had ingeslagen. Gelukkig, het gaat om ruim zeven jaar. Over zeven jaar kun je mooi weer eens kijken of het je nog steeds bevalt of dat er een nieuwe supra ultra Astra is uitgekomen :-)

  reply

 • nicole orriens

  nicole orriens

  06 September 2019 at 08:44 |
  Mijn man koopt zijn scheermesjes altijd de Lidl en scheert zich nat onder de douche.

  reply

 • Ragna

  Ragna

  12 September 2019 at 10:47 |
  *grinnikt om mannenblog*
  goeie actie Joost!

  reply

Leave a comment

You are commenting as guest.