Nov25

Lekker op stoom

Author // Joost Categories // Oosterwold

puntjes vinken

Lekker op stoom

Afgelopen week was een week zoals we hem we vaker zouden willen hebben. Opeens konden achter een hele hoop puntjes een vinkje gezet worden:

🍀 gekke opmerkingen vergunning geschrapt
🍀 watervergunning verleend (mondeling)
🍀 getekend bij de gemeente
🍀 afspraak bij de notaris
🍀 eerste offerte voor heipalen en fundering

Dat klinkt eenvoudig, maar ieder puntje voelt als overwinning, en als dat Fase 1 zijn voltooiing nadert. 🍾

Opmerking bouwvergunning
We meldde van de week dat we de bouwvergunning hadden gekregen. En dat klopte, dus de champagne cava knalde. Wat ons echter direct opviel was de voorwaarde over de deuren boven:
het toepassen van deuren met een massa van >25kg/m2, evt. 7mm dik glas en driezijdige kierdichting
Huh?! In verband met de open vide en dito trap zou aan deze geluidsnorm uit het bouwbesluit voldaan moeten worden... Wij googlen en wat schetst onze verbazing. Op de site van de gemeente, waarop in alle vrolijkheid uitgelegd staat hoe leuk het is om te bouwen in Almere, staat als eerste voorbeeld onder het kopje: 'vergunningen | meer vrijheid binnen het bouwbesluit' prachtig uitgetekend dat deze geluidsnorm niet van toepassing is.......
Dus wij onze vriendin bij de gemeente gebeld gemaild gebeld gebeld en haar de links gemaild. En gelukkig kregen we een paar dagen later witte rook. We hebben gelijk 🤐. Deze opmerking geldt niet voor ons. Oef. Die mail heeeeel goed bewaren. Dat scheelt weer gedoe en kosten. En ook tijd van een formeel bezwaar, want die tijd hebben we niet. 

Haast
Nee, tijd hebben we niet. We hebben haast, want we hebben zo'n zin in ons landje. Bovendien, als echte FIRE (of tenminste onze uitleg daarvan) mensen zijn we natuurlijk wel op de centjes. Daarom willen we heel graag dat de grond nog dit jaar geleverd wordt. Dit scheelt namelijk zo maar €1400,- belasting en dat geld kunnen we goed gebruiken.
Dus zoals een goede kletser betaamd, hebben we met stroop in de mond de gemeente weer gebeld. Dit keer met de afdeling 'gronduitgifte'. Vriendelijk, meelevend, voorkomend en breed glimlachend gevraagd of het niet mogelijk is zodat 'we' zouden proberen de grond voor de Kerst geleverd te krijgen. En wie goed doet, goed ontmoet!

 tekenentekenen

De gemeente had donderdag de 23e tijd om het koopcontract te tekenen. En we kregen de keuze (echt waar!): zakelijk, of een gezellig gesprek. Het laatste natuurlijk! 😊. Wij daar een klein uur gezeten en in alle vrolijkheid over Oosterwold gekletst. En onze nieuwe beste vriend gaat nu z'n best doen alles z.s.m. bij de notaris te krijgen. Heel fijn! 
De vrijdag nog besteed aan de notaris. Heldoorn en Eggels waren ook niet eenvoudig te vermurwen een afspraak te maken, maar eenmaal aan de lijn was er gelukkig nog een gaatje op 22 december!!! Joepie! Als alles goed gaat lukt het transport dus nog net voor de Kerst! 

De rest
Om een lang verhaal kort te maken. In de zijlijn van alle telefoontjes en het tekenmoment, hebben we ook het Waterschap gestalked met als resultaat dat onze watervergunning net verleend is! Komende week moet hij als het goed in bij ons in de brievenbus liggen. Top!
En alsof hij het wist, meldde Martin (onze bouwer) zich met een eerste offerte voor de fundering. Zowaar in de buurt van wat we hoopten, dus ook dat ziet er hoopvol uit. 
Al met al dus een heerlijk hoopvolle week! Nu verder fingers crossed, want e.e.a. moet voor de Kerst natuurlijk nog wel op z'n plek vallen.

About the Author

Joost

Joost

BLOGGER, SITE PRUTSER, IMKER, DUURZAME TECHNIEK

Comments (2)

 • Meneer en Mevrouw

  Meneer en Mevrouw

  27 November 2017 at 19:28 |
  Dat klinkt super! Fijn ook dat iedereen meewerkt!

  Ik zal jullie even toevoegen bij onze links ;-)

  reply

  • Merel

   Merel

   29 November 2017 at 07:56 |
   Hi Meneer en mevrouw,
   wat fijn als we bij jullie linkjes komen te staan! Wat bezoek hier is welkom :-).

   reply

Leave a comment

You are commenting as guest.