Mar20

Van het kastje, naar tegen de muur

Author // Joost Categories // FIRE, Oosterwold, Zelf maken

Van het kastje, naar tegen de muur

Het is al weer even geleden dat we een blogje plaatsen. Soms hebben we gewoon even niets te vertellen wink. Bovendien, het weer was ook al weken bagger. Hoewel we hier wel wat bagger gewend zijn, inspireerde het niet erg tot tuin-updates of anderszins. 

Ξ Verzeker update

Anyway, eerst even een andere update n.a.v. het vorige blogje, de verzekeringen. Het lange verhaal kort is dat we alsnog de besparingen hebben weten te behalen. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. In de bevestiging/polis van de ANWB opstalverzekering stond namelijk 'bouwaard: steen'. De bouwaard was overigens nergens ter sprake gekomen bij het afsluiten.
Dat klopt natuurlijk niet. Dus ik bellen. O, dan passen we dat aan - maar je poliskosten gaan dan wel factor 2 omhoog.... "Eeeeeh sluit dan de verzekering maar niet af....". Vervolgens nog 3x scannen en mailen om de juiste opzeggingsformulieren bij de ANWB te krijgen. En opnieuw op zoek naar een opstal- en woonhuisverzekering. 

Wil je foto's van je huis sturen? Tuurlijk!

 
Het bleek dat lang niet iedere verzekeraar bereid is ons te verzekeren: steen of anders niet... surprised. Tot ik bij Promovendum uitkwam. Daar kan je online niet alleen voor hout kiezen maar zelfs voor Zweeds (Noors & Fins) hout, met bijbehorende normale prijzen. Top! Drie keer klikken en de verzekeringen waren aangevraagd. 
Kreeg ik 2 dgn later een mail: 'wil je foto's van je huis sturen?''. Geen probleem, per ommegaande gedaan; al was ik wel nieuwsgierig naar het waarom. Dat antwoord kwam 2 dgn later: verzekering geweigerd want Zweeds .... Eeeeeh? Zeg dat dan meteen - ik had dat immers direct aangegeven! 
En omdat ik me daar zo aan ergerde, heb ik de telefoon gepakt om te vragen waarom ze zo m'n tijd aan het verdoen waren geweest. Ik had Zweeds hout vanaf moment 1 aangegeven, foto's gestuurd en sowieso is ons huis gewoon door een Nederlandse bouwer volgens bouwbesluit gebouwd. Dus wat is überhaupt het probleem? Tja, dat wist de meneer niet te vertellen, maar hij ging het navragen. Weer 2 dgn later kwam het antwoord in de mail: Foutje! Soms is Zweedse bouw niet goed. Maar ze hadden het dak (?!) bekeken en het was toch goed. Dus per 20 april gaat de verzekering alsnog in.... Nou ja, het belletje was dus niet voor niets. Van het kastje naar de muur en weer terug. Bovendien, ze hebben het nu 3 dubbel bekeken dus daar geen misverstanden meer. En sowieso: 

Ik hoop dat we 'm nooit nodig hebben 🤞

Ξ Kastje tegen de muur

Om in het kastje-muur thema te blijven, hebben we deze week ook eindelijk een lang gekoesterde wens in uitvoering gebracht: een muurkast en een bureautje te bouwen! In de tweede slaapkamer kattenkamer boven stond namelijk nog een tijdelijke IKEA kast met hangspul. Een lelijk ding dat ook nog eens voor het raam stond en in de slaapkamer misten we nog een bureautje.

Kast-Bureau
Kast-Bureau
Kast-Bureau
Kast-Bureau
Kast-Bureau
Kast-Bureau
Kast-Bureau
Kast-Bureau

Dus we zijn aan de slag gegaan met wat hout en planken die we nog over hadden van de wandbekleding. Twee ochtenden zagen en schaven. En één middag het hele huis weer van zaagsel ontdoen yell. Maar dit is het eindresultaat, waterpas, met plinten en hoeklijst. Wij zijn trots! De kast is trouwens zo tegen de muur gemaakt dat hij zonder zichtbare sporen weer verwijderd kan worden. Niet dat we dat willen, maar 't kan wink.

Kast-Bureau
Kast-Bureau
Kast-Bureau
Kast-Bureau

En wat het nog leuker maakte, is het sprokkelen naar goedkope oplossingen. Geen stuk rondhout van € 12.76 kopen, maar een bezem van €3,59. Geen dure poten kopen (à €14,95 per poot) maar een balkje, een plaatje en wat schroeven voor nog geen €10,- totaal. Zo is DIY het leukst laughing.

p.s. iemand interesse in een IKEA-kast?

About the Author

Joost

Joost

BLOGGER, SITE PRUTSER, IMKER, DUURZAME TECHNIEK

Comments (7)

 • Niet Tot 71

  Niet Tot 71

  20 March 2019 at 19:58 |
  Zo zo. Handige Harry zeg. Mooi gemaakt!! Maar wat een gehannes met zo'n verzekering zeg. Fijn dat het uiteindelijk gelukt is.

  Hoe is het verder met jullie?

  reply

  • Joost

   Joost

   20 March 2019 at 20:50 |
   Thanks!
   Verder gaat het een beetje af en aan. Merel's hart heeft nog altijd een heel eigen ritmegevoel ...

   reply

   • Niet Tot 71

    Niet Tot 71

    21 March 2019 at 09:45 |
    Dat is wel balen dat het nog niet écht beter gaat. Overigens wel heel fijn dat het hart een bepaald gevoel van ritme heeft nog steeds :-)

    reply

 • Mieke

  Mieke

  20 March 2019 at 21:07 |
  Ik begon me al zorgen te maken dat er iets met Merel was omdat jullie niet blogden! Hoe voelt ze zich?
  Hartelijke groeten!

  reply

  • Joost

   Joost

   25 March 2019 at 12:42 |
   Nog niet super helaas, nogal op en neer. Binnenkort volgt waarschijnlijk een updateje.

   reply

 • Mieke

  Mieke

  25 March 2019 at 20:34 |
  Dat is heel vervelend voor Merel én voor jou, sterkte en ik hoop dat het beter gaat worden!

  reply

 • Pasja

  Pasja

  25 March 2019 at 23:01 |
  Top gemaakt hoor! Blijft toch altijd leuk dat zelf bedenken en klussen.
  Als je nu die ikeakast ook nog leuk verkoopt heeft je geklaarde klus je helemaal niets gekost.
  Sterkte voor Merel!

  reply

Leave a comment

You are commenting as guest.