Mar29

Niet saai

Author // Joost Categories // Oosterwold, Tuin

Niet saai

Vorig jaar liep ik iedere zaterdag- of zondagochtend het huis uit om een foto te maken van onze kavel. Een jaar lang foto's maken leverde een voornamelijk saai filmpje op van 1"14 minuten

Hadden we echter de afgelopen maand het filmpje gemaakt, dan zou dat een stuk leuker zijn! De eerste bomen komen in bloei, de waterput heeft sinds gisteren stroom (dus de pomp kan erin). En we hebben een kas!!!

Op de valreep van de lock-down is de kas geplaatst. We hebben nog even getwijfeld of we het door zouden laten gaan. Maar met goede afspraken met Dave Storm - niet binnen; geen contact; geen koffie en digitaal betalen - hebben we 'm toch laten plaatsen. 

Ξ Handige Harries

De mannen kwamen met z'n vieren om kwart voor 8. Ik knipperde van achter het raam twee keer met de ogen en om kwart over 9 reden ze - incl. twee rookpauzes - alweer van de kavel af, een prachtige kas achterlatend! En dat terwijl minimaal de helft van het glas ter plekke op maat werd gesneden. Echt leuk om zulk vakwerk te zien. 

BouwKas
BouwKas
BouwKas
BouwKas
BouwKas

Wat zijn we er blij mee. En wat wat minder blij met de klei surprised. Voordat de kas geplaatst werd had ik al het gras weggestoken getransplanteerd naar andere plekken in de tuin (daar kom ik in de toekomst nog wel op terug).
Anyway, toen we dus een paar dagen later in de kas kwamen was de klei door de zon knal en knal hard geworden. Op zich prima voor het deel dat onder het paadje kwam te liggen. Maar wat minder prettig voor het deel waar daadwerkelijk plantjes moeten komen wink

Ξ Klei hakken

Al maak ik het wellicht wat groter dan het is. En 't is toch niet dat we het nu heel druk hebben. Kortom, eerst een rondje grote brokken een flinke spade diep omscheppen. Dan met een spa de stukken kapot steken hakken en wortels van riet losspitten. Dit vervolgens herhalen totdat e.e.a. best kleine korrels zijn. Een keer tussendoor goed water geven scheelde ook in het hakken. Tot slot een lekkere laag compost erover en de eerste slaplantjes konden de kas in! 

InKas
InKas
InKas
InKas
InKas

En nu kunnen we iedere dag de blaadjes de grond uit kijken. Net als bij de aardappels, uitjes, bonen, capucijners en doppers die we ook al in de moestuinbakken hebben staan. 

Moestuin2020
Moestuin2020
Moestuin2020
Moestuin2020
Moestuin2020


Ik zou bijna iedere week een foto maken van hoe het zich ontwikkelt laughing.

Hoe ligt jullie tuin er bij?

About the Author

Joost

Joost

BLOGGER, SITE PRUTSER, IMKER, DUURZAME TECHNIEK

Comments (6)

 • FireMeUp

  FireMeUp

  29 March 2020 at 18:58 |
  Zou dat mijn kas zijn, dan zou ik helemaal in de gloria zijn. Onwijs mooi!

  reply

  • Joost

   Joost

   29 March 2020 at 19:27 |
   :-)
   Ja wij zijn er heel blij mee.

   reply

 • Saska @ FinanceMonkey

  Saska @ FinanceMonkey

  29 March 2020 at 21:16 |
  Wauw! Wat een prachtige kas zeg! #Goals!

  Bij ons is de tuin een grote zooi. We verruilen 1/3 van de bestrating met mooie zwarte aarde waar nu al wel 2 appelboompjes in blad beginnen te komen (zo trots op!). Beetje bij beetje begint het te komen, maar mogen nog wel een paar weekenden er even tegenaan.. En nu nog iemand vinden voor de tegels..

  reply

  • Joost

   Joost

   30 March 2020 at 19:20 |
   Ons hoofddoel is altijd de spullen levend houden. Alles wat het meer wordt, is mooi meegenomen.
   Tegels zijn zo weg via Marktplaats, of -beter- je gebruikt ze als fundering voor een kas :-D

   reply

 • Sytske

  Sytske

  29 March 2020 at 21:50 |
  Ik had jullie kas al bewonderd vanaf mijn paard. Prachtig! Wij willen misschien nog een kas erbij. Waar hebben jullie deze kas gekocht?

  reply

 • Vera

  Vera

  04 May 2020 at 13:10 |
  Mooie kas zeg!
  Zelf ben ik bezig om in ons standaard stadstuintje ook wat kruiden, fruit en groenten toe te voegen. Tegen de schuurmuur op het zuiden lukt zelfs tomaten en paprika buiten. Experiment van dit jaar is pompoen.. Plantjes de grond uitkijken is dus zeer herkenbaar!

  reply

Leave a comment

You are commenting as guest.