May07

Hoera, mijn trouwjurk gaat trouwen!

Author // Merel Categories // FIRE, Minimalisme

en over onze badkamer, de meritocratie en financieel vet op de botten.

Hoera, mijn trouwjurk gaat trouwen!

Wij zijn fan van Marktplaats! Om te kopen en te verkopen. Afgelopen jaren hebben we onszelf al ontdaan van veel troep. Maar we hebben nog steeds wat dozen uitzoekwerk staan en ook hebben we nog wat spullen liggen die te mooi zijn om naar de kringloop te brengen, maar die we desondanks niet meer verwachten te gaan gebruiken.

Ξ Trouwjurk

Zo lag ook mijn trouwjurk (met bijpassende schoenen) zich nog te vervelen in de tas met ‘moeilijke kleding’. Kleding van het kaliber: voor wie weet ooit (m.u.v. de trouwjurk dus kiss). Mijn trouwjurk heeft al verscheidene rondjes meegedraaid op Marktplaats, maar het heeft nog nooit tot verkoop geleid. Een keer een bod gehad van 75 euro, maar dat kon ik toen nog niet over mijn hart verkrijgen. Dus de jurk verdween weer in de tas.

Dit voorjaar kwam het trouwseizoen er weer aan en we zetten de jurk dus nog maar een keer op Marktplaats. Bingo! Er meldde zich een serieuze geïnteresseerde! Ze ging trouwen, vond de jurk prachtig, maar ze twijfelde over de maat want: 'ze wist niet of haar tieten er in zouden passen’. Haha, die ene zin was voor mij voldoende. Wat mij betreft was de jurk al verkocht.  Ik weet niet waarom, maar door die zin had ik visioenen van een uitbundig feest waar goed werd gedronken en de bruid in beschonken toestand moeite zou hebben haar sigaretten te vinden die ze bij gebrek aan een betere plek in de bovenrand van haar kousen zou hebben gestopt (die met zo’n plakrand of jarretels; dat maakt me niet uit). Zo’n feestje gunde ik mijn jurk wel!

Ze wist niet of haar tieten er in zouden passen.

Aangezien de jurk voor mij juist wat was ingenomen was er behoorlijk wat ruimte over om de jurk uit te leggen mocht dat nodig zijn. Dat trok de koopster over de streep. Ze durfde het aan. We hebben nog een poging gedaan om het trouwpak van Joost in één poging mee te verkopen en daar hadden ze zeker oren naar toen we ze foto’s mailden, maar helaas was de maat van het trouwpak toch echt te afwijkend. De koop van de jurk werd rond gemaakt en de jurk opgestuurd. Een paar dagen later kregen we een appje: de jurk was goed aangekomen en paste! Er hoefde niets aan vermaakt te worden. Ik werd er helemaal blij van.

Uiteindelijk leverde de verkoop ons 100 euro op. Fijn, maar fijner vind ik het dat wij weer een item minder hebben in onze verzameling: daar-moeten-we-nog-wat-mee-spullen. En ik kan ook oprecht blij worden van het feit dat er iemand gaat trouwen in zo’n mooie jurk voor 100 euro. De koopster van de jurk is een wijze vrouw. Zo wijs was ik destijds nog niet. Onze huwelijk vond plaats in het jaar voordat we begonnen met sparen en aflossen. En ik vraag me af of ons huwelijk daarop misschien wel invloed heeft gehad. Ons huwelijk was duur. Althans, dat vond ik. En de huwelijksreis die daarop volgde was ook duur. We konden het prima betalen. We hadden ervoor gespaard, maar desondanks knaagde het destijds al wel aan me. We hadden een prachtige bruiloft en een goed feest, maar ik zou het nooit meer zo doen (gelukkig hoef ik nooit meer te trouwen wink). Ik heb me destijds laten verleiden mee te gaan in de gekkigheid. En het zou zo maar kunnen dat ik toen onbewust de beslissing heb genomen dat me nooit meer te laten overkomen. 

Ξ Badkamer

Niet lang geleden stonden we in de showroom van de badkamerboer waar onze installateur zaken mee doet. Daar konden we uitzoeken wat we wilden en vervolgens zou hij een goede prijs maken. De verkoper en wij bleken niet op één lijn te zitten. Volgens de verkoper moesten we het onszelf gunnen om voor kwaliteit te gaan. Een badkamer was een heel belangrijk onderdeel van het huis en we zouden er spijt van krijgen als we nu niet voor mooie spullen zouden kiezen. Alles wat hij had staan was duur, duurder, duurst. Joost en ik keken elkaar aan en zonder een woord te zeggen begrepen we elkaar. Toedeledokie. ‘Omdat je het waard bent’ zeker. Haha, we zijn hele lage lasten waard en veel vrijheid; maar geen mooie kraan die je op 100 standen kan zetten, maar waar je er uiteindelijk toch maar één van gebruikt. En van een mooie badkamer zal je ongetwijfeld in eerste instantie genieten, maar er zal ook heel snel gewenning optreden. Dus voor ons geen dure, sjieke badkamer, maar een degelijke en goede badkamer zonder tierlantijnen die tegelijkertijd tijdloos is. Wij zijn gepokt en gemazeld en laten ons niet meer verleiden.
Voor een douchebak, glazen douchewand en –deur, twee toiletpotten en een fonteintje betaalden we tot dusver een kleine 1500 euro. Daar komen nog de thermostaatkraan en douche, 4m2 tegels en lijm en een wastafelmeubel bij. Hier vonden we inspiratie voor een wastafelmeubel. Zoiets gaat het worden. En met een beetje geluk zijn we voor minder dan 2000 euro klaar voor alle onderdelen. Rest de installatie en het tegelen. Waarschijnlijk doen we dat  zelf. Het is een beetje afhankelijk van hoe het gaat met klussen en hoeveel tijd en energie we over een tijdje nog over hebben.

Ξ Tweeverdienersval

Afgelopen weekend las ik een boeiend artikel van Erica Verdegaal in het FD over de tweeverdienersval. Het gaat over waarom jonge tweeverdieners de toekomst moeten vrezen. Vooral punt 4 had mijn interesse: ‘geplet in de marketing-gehaktmolen’ . Over onze meritocratie en met een geniale quote uit het boek ‘Darwin en de consument’ van Geoffrey Miller:

'Je doet alsof je een BMW koopt om de prestaties.
Maar eigenlijk scheur je erin om de rook van geschroeid rubber in de puisterige koppen van Subaru-rijdende ettertjes te blazen, die een bedreiging vormen voor je mannelijkheid omdat je een gescheiden orthodontist van 47 bent'
- Geoffrey Miller

Mijn persoonlijke mening is dat niet alleen de jonge tweeverdieners de toekomst moeten vrezen, maar dat iedereen er goed aan doet wat financieel vet op de botten te kweken. Lezen dus.
 

Ξ Te koop! 

En mocht je interesse hebben in een prachtig Hugo Boss pak voor bruiloften en feesten. Maat 52? Slechts eenmaal gedragen en daarna gestoomd. Voor 100 euro is ie van jou! Mailen bij interesse. 

  

< volgend artikel     ^blogroll^     vorig artikel >

About the Author

Merel

Merel

HARTSTOCHTELIJK PLANNENMAKER, HANDWERKEN, (THEORETISCHE) TUINKENNIS

Comments (1)

  • Chantal

    Chantal

    10 May 2018 at 07:58 |
    Wat een grappige titel van dit blog! Hopelijk kan het pak binnenkort een genieten van een leuk trouwfeestje.

    reply

Leave a comment

You are commenting as guest.