Sep23

FF bijpraten

Author // Joost Categories // Zelf maken

FF bijpraten

Na de mannenblog van 5 september is het al weer eventjes stil op indefruitboomgaard op de blog. Of beter, we zijn druk bezig en kwamen even niet aan bloggen toe. 

Druk bezig? Met wat?! 

Druk met bedstee nummer 2 en met vouwgordijnen in de woonkamer! Dat eerste is gewoon leuk en dat tweede is (vind ik) super knap van Merel en heel fijn nu de dagen weer korter worden... (... en de buren tegenover ons in hun huisje zijn getrokken smile)

Ξ Bedstee 2

Een tijdje geleden maakte ik op de logeerkamer boven een 'inbouwkast'. Maar ja, wat is een logeerkamer zonder bed? En mensen die ons kennen weten, dat we eigenlijk nooit logee's hebben, maar dat mag de pret niet drukken. Mensen die ons kennen weten ook dat we #zelfmakenisleuk-fan's zijn, dus wanneer er iets te klussen valt - nuttig of niet - is de keuze snel gemaakt sealed). 

Kortom: de bedstee 2 is gebouwd! Net als de inbouwkast heb ik 'm best gedaan de vloer en de wanden niet te beschadigen. Feitelijk staan zowel de inbouwkast als de bedstee (vrijwel) 'los' in de kamer. Mochten we 'm ooit zat zijn is hij zo weg en zie je er niets meer van.

Bedstee2-
Bedstee2-
Bedstee2-
Bedstee2-

Anyway, van het bouwproces heb ik niet heel veel foto's genomen, maar hier boven een indruk van het eindresultaat. Oké, er moeten nog een paar randjes afgekit, de knopjes op de deur gemonteerd en nog een stopcontact worden verplaatst. Maar bijna klaar, is ook klaar - eeeeh ofzoiets. 

Bedstee2-
Bedstee2-

Wanneer die afwerkdetails klaar zijn, gaan de laatste verhuisdozen onder het bed evenals de stofzuiger. Die laatste bepaalde de hoogte van de spiraal. Want de stofzuiger moest er makkelijk onder kunnen. O en m.b.t. de verhuisdozen: zoals onze buurman verstandig opmerkte 'gebruik je het een jaar niet, dan kan het weg'. Is in dit geval niet helemaal waar. Er zit namelijk wat kantoorzooi (een printer enzo) in. Maar ja, geen bureau om dat op te zetten - maar weggooien is dan ook niet handig wink.

p.s. mocht de bedstee claustrofobische reacties ontlokken (@CF). Dat valt reuze mee. Het beeld vertekent wat. Het bed is 220 bij 90 en de ruimte 230 bij 120.

 

Ξ Gordijnen

Ook de gordijnen zijn bijna klaar! Merel heeft zichzelf weer overtroffen. Ondanks dat slapen best weer kl*te gaat en haar hartritme weer afentoe eigen gedachten heeft, hangen nu al 2,5 vouwgordijnen in onze huiskamer! 

Gordijnen
Gordijnen
Gordijnen
Gordijnen

Een paar weekjes geleden hebben we 28(!) meter stof besteld bij Rijstextiles.com. Niet dat we overigens super enthousiast zijn over deze zaak, maar je kan daar kopen (v.a. 6mtr) tegen groothandelsprijzen. Dus dat scheelt. Voor een kleine €400,- en een beetje een hoop toverwerk van Merel, kunnen we 5 ramen en 1 dubbele tuindeur van gordijnen voorzien. 

Gordijnen
Gordijnen
Gordijnen
Gordijnen
Gordijnen
Gordijnen
Gordijnen

Ik was overigens chef-raambevestiging en ook Pluis heeft actief wat (🤷🏻‍♂️) bijgedragen. Maar verder ben ik gewoon diep onder de indruk van Merel's naaimachine-kunsten. Wanneer alles klaar is gaan we met de restjes tafellopers en servetten maken. Immers roze linnen past prima in ons interieur sealed.

 

Ξ #Zelfmakenislekkerder?

O en ik heb ook nog een brood gebakken. We hadden namelijk geen zin om boodschappen te doen en het brood was op. Leuk om te doen, maar we weten nog niet of zelfdoen niet alleen leuker maar ook lekkerder is. We gaan het zien. Oké, wacht ff .... Ja lekker! 

 

En voila, nu zijn jullie allemaal weer bijgepraat! Binnenkort volgt nog een blogje over ons bezoek aan de vijvertuinen van Ada Hofman. Maar wanneer dat is/was? Hou de blog in de gaten! laughing

  

  

< volgend artikel     ^blogroll^     vorig artikel >

About the Author

Joost

Joost

BLOGGER, SITE PRUTSER, IMKER, DUURZAME TECHNIEK

Comments (8)

 • Pasja

  Pasja

  23 September 2019 at 22:37 |
  Gaaf hoor! Toppers zijn jullie!
  Misschien nog een leuk roze gordijntje op een roedetje voor de bedstee?? Stof zat:)

  reply

  • Joost

   Joost

   24 September 2019 at 08:44 |
   Dankjewel en wat een goed idee!
   :-D

   reply

 • ria

  ria

  24 September 2019 at 08:51 |
  Wat nog een idee is is om een mechanisme te maken aan de lattenbodem dat het bed gedeelte omhoog kan dat scheelt om wat te pakken.

  reply

  • Joost

   Joost

   27 September 2019 at 20:04 |
   Hadden we ook bedacht, maar is hier onder het schuine dak en de bedsteeombouw juist lastiger.

   reply

 • Ingrid

  Ingrid

  26 September 2019 at 13:03 |
  Wat een toffe bedstee en mooie gordijnen! Ik krijg gelijk zin om zelf te gaan knutselen maar moet nog even wachten op een zolder....

  reply

  • Joost

   Joost

   26 September 2019 at 13:57 |
   We hebben een heerlijk klein huisje dus de ‘zolder’ is bij ons al op de eerste etage :-)

   reply

 • Esther

  Esther

  27 September 2019 at 10:16 |
  Prachtig, zowel de bedstee als de gordijnen. Knap dat je dat kunt Merel! En het brood ziet er ook goed uit:)

  reply

  • Joost

   Joost

   27 September 2019 at 20:03 |
   Dankjewel!

   reply

Leave a comment

You are commenting as guest.