Jul20

Energie

Author // Joost Categories // Bouwen, FIRE

Energie

Duurzaam, lage vaste lasten en Oosterwold gaan hand in hand. We bouwen immers zonder gasaansluiting, energie neutraal en zelfs off grid zou in de toekomst zomaar kunnen. 

Zo ver is het echter nog niet. Immers de salderingsregeling bestaat nog gewoon. En de techniek ontwikkelt zich zo snel we de keuze voor opslag in een thuis-batterij / elektrische auto nog even hebben uitgesteld.

Wat hebben we wel? Een pellet cv met lage temperatuur radiatoren, gecombineerd met een zonneboiler voor directe warmte opslag in het buffervat en een warmte terugwin-systeem rond de afvoer van de douche.
En natuurlijk PV panelen (1800Wp) om elektriciteit op te wekken. Bij bouwen kan je de details terugvinden van de keuzen die we hebben gemaakt.

Ξ Stroom

Laatst scheef Merel al over onze nieuwe energielasten - mocht je bij €28,14 pj nog over 'lasten' willen spreken wink. Wat we toen nog niet schreven waren onze ervaringen met Powerpeers. En om het antwoord meteen maar te verklappen: die zijn prima! Zonder helemaal in een lofzang uit te barsten en dan de link* te posten waar we ook nog eens belang bij hebben, heeft Powerpeers ons de afgelopen weken een aantal keer positief verbaasd. (*het laden kan lang duren).

Ξ Geen meter

Dat begon met het probleem dat Liander en/of Baas bv (de aannemer die onze aansluiting aanlegde) geen haast hadden gemaakt onze elektriciteitsmeter aan te melden - of het sowieso waren vergeten. Dus ik bellen. 

Liander: "Nee, ik zie geen meter, weet u zeker dat u bent aangesloten?".
Ik: "Ik sta er toch echt naar een werkende meter te kijken en we hebben ook gewoon stroom".
Liander: "Dan weet ik het niet, misschien even afwachten?".

Dat werkte dus voor geen meter. Dan maar Powerpeers gebeld om te vragen wat te doen. Waarop zij meteen zeiden: mail me even een foto van de meter, dan gaan wij er welk achteraan. En zowaar .. een paar dagen later een telefoontje: het is geregeld. 
Opmerkelijk punt 1, Liander snapt niet hoe meters werken. Opmerkelijk punt 2, Er bestaat een klantserverice die wél snapt hoe je als klant geholpen wilt worden.

Ξ Aansluiting gekaapt

De tweede keer was nog vreemder. We kregen namelijk op de dag dat het contract inging bij Powerpeers ook een mail dat ons contract weer werd beëindigd omdat er een overstap naar Nuon was aangevraagd?! Een lang verhaal kort: De coördinator van nutsaansluitingen in Oosterwold had een project een stukje verderop (Hof van Oosterwold) de tip gegeven dat ze voor de aanvraag van hun bouwstroom ons nummer wel even konden gebruiken. Wij hadden immers stroom en zij zouden dan wel even een aantekening ofzo bij die aanvraag zetten?!?!! Dat leverde al geklooi op bij de schouw. Maar nu bleek opeens onze hele aansluiting gekaapt... Hoezo zet Nuon dat in gang zonder te checken wiens contract het is?! Grrrr. Powerpeers gebeld en ook dit keer prima geholpen. Zij hebben Nuon gebeld en de onterechte overstap gemeld. En gisteren belden ze dat alles weer was opgelost - vanzelfsprekend zonder kosten.
Overigens heb ik zelf ook nog even met Hof van Oosterwold gebeld, dat ze voortaan met hun vingers van onze aansluiting moeten afblijven. En ja, ze hebben sorry gezegd - ze volgden ook maar de instructie van Baas op. Om het vervolgens vandaag nog een keer te proberen?!!? yell.

Anyway, nutsen en zelfbouw in Oosterwold, het blijft een avontuur. 

Ξ En dan nu de link

Tja, enerzijds zijn we dus best tevreden over de (klantenservice van) Powerpeers. Anderzijds hebben we ook een 'commerciële' bijbedoeling bij dit blogje: namelijke Powerpeers heet niet voor niets Powerpeers. Het idee achter het systeem is dat iedere klant ook stroom kan opwekken. 

En we hebben dus een eigen Powerpeer pagina (heb wel geduld, het laden duurt meestal een tijdje). Als je ook lid bent van Powerpeers kan je ons als leverancier kiezen. Naast dat we dat natuurlijk heel leuk vinden en met alle liefde ook retour doen, daalt onze stroomprijs dan ook nog iets. Stap je over naar Powerpeers krijg jij een korting én krijgen wij een kleinigheidje (wasbeurtje voor de panelen ofzo geloof ik). 

En jij?

 • Hoe ben jij bezig met duurzame energie e/o lage vaste energielasten?
 • Mocht je Powerpeer klant zijn - of willen worden - doe dat dan via deze link en kies onze panelen als jouw bron laughing.
 • Of stap over met korting via deze link

About the Author

Joost

Joost

BLOGGER, SITE PRUTSER, IMKER, DUURZAME TECHNIEK

Comments (2)

 • Chris @ The Pursuit of HOT Blog

  Chris @ The Pursuit of HOT Blog

  20 July 2018 at 21:37 |
  Wederom lekker droog geschreven ;-)

  Leuk initiatief, ga ik zeker onthouden om in de vergelijking van onze nieuwe leverancier komende januari mee te nemen.

  reply

  • Joost

   Joost

   21 July 2018 at 08:13 |
   Thanks!
   Als je over gaat naar PP, steunen we zeker jouw Drentse bron :-)

   reply

Leave a comment

You are commenting as guest.