Nov28

Emigrerûh naar Almerûh

Author // Merel Categories // FIRE, Oosterwold

ik vertrek

Emigrerûh naar Almerûh

Een nieuwbouwhuis in Almere; dat klinkt niet erg avontuurlijk hè?! Nou, voor ons is het dat wel!

Een paar jaar geleden waren we op zoek naar ruimte, rust en groen. Het liefst een vrijstaand huis op veel grond waar we naar hartenlust zouden kunnen rommelen. Maar vanwege onze aflosmanie wilden we onze hypotheek persé niet verhogen. Nou dan kun je op Funda zoeken wat je wilt, maar op wat zoekresultaten van huizen met hoge erfpacht of wat slooppandjes in de grensstreek na, vind je niets, noppes, nada.

Stiekem keken we al naar de mogelijkheden in het buitenland. Maar die stap was nog te groot. Te weinig vermogen zorgt er dan voor dat er te hard gewerkt moet worden. En we willen juist meer vrijheid samen.

En toen, toen kwam Oosterwold op ons pad. Onze droom leek niet alleen mogelijk te worden, maar het was zelfs realiseerbaar zonder de reisafstand naar A'dam te vergroten. Joost kan blijven werken zolang hij lol heeft in zijn werk. Wat willen we nog meer?!
Het was natuurlijk wel even schakelen, want het is en blijft een nieuwbouwhuis in Almere. Maar voor ons is het een klein houten huisje met een veranda in een fruitboomgaard in het buitengebied. We hebben ruimte (en bouwrechten!) om nóg een huisje neer te zetten. Of een vergaderlocatie. Of een atelier. Of een grote garage. Wat we maar willen. En we hebben genoeg grond om leuke dingen mee te doen zoals hop verbouwen voor het bier dat we zelf gaan brouwen, paddestoelen proberen te kweken op boomstammetjes in de tuin, een wormentoren maken en een composttoilet in de tuin zetten. Gewoon voor de lol.

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan
- Pippi Langkous

En het zelfbouwen is ook een avontuur. Er zit veel 'ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk wel dat ik het kan' in. En dat maakt het ook zo leuk. Fase 1 (grond verkrijgen) is bijna afgerond en viel enorm mee. Langzaam aan beginnen we met plannen van de eerste stappen van fase 2: het daadwerkelijke bouwen. Ik vind het best spannend, maar we zullen er wel komen. We wonen prima in ons tijdelijke recreatiehuisje en ondanks dat we graag willen verhuizen, gaan we ons niet gek laten maken.

Een nieuwbouwhuis in Almere of een groot avontuur. Het is maar hoe je het bekijkt.

About the Author

Merel

Merel

HARTSTOCHTELIJK PLANNENMAKER, HANDWERKEN, (THEORETISCHE) TUINKENNIS

Comments (4)

 • Henriette

  Henriette

  29 November 2017 at 17:38 |
  Leuk dat ik jullie nog beter kan volgen. Ik heb jullie bij mijn favorieten gezet. Succes met de ontwikkelingen.

  reply

 • Project Lonica

  Project Lonica

  15 December 2017 at 08:44 |
  Ha, jullie blog gevonden! Wat leuk! Jullie plannen lijken heel erg op die van mij. Oosterwold heeft mij ook nog wel even in de verleiding gebracht en als ik de optie van het vakantiehuisje had geweten, wie weet... Ik ga jullie volgen!

  reply

  • Merel

   Merel

   15 December 2017 at 09:01 |
   Wat leuk dat je reageert! Jouw avontuur is voor mij jaloersmakend. Wij proberen de 'light' versie te doen ;-).
   Ik heb trouwens wel een lange termijn plannetje: wat zeg je van huizenruil als we allebei gesetteld zijn? Jij wil dan vast regelmatig op bezoek bij familie en vrienden in A'dam, maar hebt wel verzorging nodig voor je ezels. Komen wij doen! Kun jij ons landje beheren en sta je met één been in de stad en één op het platteland. Ik zeg win-win :-).

   reply

Leave a comment

You are commenting as guest.