Apr11

Bouwen: Einde week 1

Author // Joost Categories // Bouwen, Oosterwold

Bouwen: Einde week 1

Week 1 zit er op. En wat is het snel gegaan. Hoewel we wisten dat hout skeletbouw snel zou ging hadden we dit nooit gedacht. Een paar weken à la, maar zó snel?! Wow.

Afgelopen donderdag kwam de vrachtwagen uit Zweden* op de kavel aan. En nu staat er gewoon een heel huis, met dak en al. Vanochtend zijn we dus vertrokken met een rugzak vol pannenbier en boterkoek. Op de kavel aangekomen zaten de mannen net aan de lunch in de bouwkeet, dus we konden mooi uitdelen. Ze vonden het erg leuk en een mooie traditie smile.  

Daarna liet Martin de vorderingen zien en hebben we de indeling nog een keer doorgenomen. Nu kan je echt zien hoe het wordt en worden keuzes definitief. De muur tot de - overigens naar onze mening prachtige - staande draagbalk in het midden van het huis, moet die muur links/rechts doorlopen (antw: links)? En de balken door de vide, hoe willen we die (antw. haaks op de lange kant)? En last-but-not-least: het dak. Loopt het dak door voor de dakkapel langs, of loopt de muur door? Dat laatste was de lastigste: immers eerst wilden we aan beide kanten het dak laten doorlopen. Maar toen we naar de voordeur keken, zag dat er ook geweldig uit. Zeker als er nog een afdakje boven de voordeur komt. Dus het antwoord werd: boven de veranda sowieso doorlopen. Boven de voordeur juist niet. 👍

BouwenDag006
BouwenDag006
BouwenDag006
BouwenDag006
BouwenDag006
BouwenDag006
BouwenDag006
BouwenDag006
BouwenDag006
BouwenDag006
BouwenDag006
BouwenDag006
BouwenDag006
BouwenDag006
BouwenDag006

De ploeg van Witteveen was ook aan de slag. Twee vriendelijke jongens (kerels) die alles aan het voorbereiden waren voor de CV-installatie en het andere loodgieterwerk. Ook dat schoot al wel op. Al viel mijn oog opeens op de afvoer voor de wasmachine. Die zat niet op de juiste plek. Ze hadden met Martin bedacht dat deze links onder de bedstee moest komen. Maar dat is niet handig. Daar moet je immers nog onder de bedstee door kunnen kruipen (mocht je bij het boilervat willen). Dus precies op tijd gezien. Omleggen was nu nog een klein klusje. Later zou de vloer weer open moeten. 

Kortom: diep onder de indruk reden we - na nog even bij de buren Raymond en Chantal te hebben gekeken - weer naar huis. In dit tempo moeten we ons haasten voor de veranda! Gelukkig hebben we die maten ook genoteerd en heb ik de maten doorgegeven aan Van Gelder. Hopelijk kan ik zaterdag/woensdag langs voor de details. Daar komen we vast nog op terug.

Ξ 

*oké, de vrachtwagen kwam uit Amsterdam. Daarvoor is het huis gemaakt en opgeladen in midden Zweden en via een klein stukje vrachtwagen en vervolgens trein naar zuid Zweden, en tot slot de boot naar Amsterdam. 

About the Author

Joost

Joost

BLOGGER, SITE PRUTSER, IMKER, DUURZAME TECHNIEK

Comments (5)

 • Niet Tot 71

  Niet Tot 71

  11 April 2018 at 20:32 |
  holy moly. Ik zou als ik jullie was maar snel naar een tuincentrum gaan om plantjes te gaan kopen. Je kan zo de tuin al gaan aanleggen. Wordt wel mooi volgens mij zeg!!

  reply

  • Joost

   Joost

   11 April 2018 at 21:54 |
   hahaha, er staan nog minstens 3421 andere punten op ons lijstje boven 'ga naar tuincentrum' ;-)))

   reply

 • Chantal

  Chantal

  12 April 2018 at 14:09 |
  Ben benieuwd naar de 3421 punten... ;-)
  Jullie huis schiet echt al op! Ging het aanleggen van de Nutsvoorzieningen ook maar in dat tempo.

  reply

  • Joost

   Joost

   13 April 2018 at 11:54 |
   Ja leuk hoe het opschiet (bij jullie trouwens ook!).
   En wat al die punten zijn, weten we niet eens vrees ik. We focussen ons maar op de puntjes bovenaan de lijst. :-)

   reply

 • Sil

  Sil

  25 March 2019 at 09:13 |
  Wow wat een werk! Het ziet er wel gelijk al goed uit hahaha. Het jammere aan het bouwen vind ik altijd een beetje de stress sfeer die er hangt.

  reply

Leave a comment

You are commenting as guest.