Jul08

Eerste opdracht

Author // Joost Categories // Oosterwold

Eerste opdracht

Ξ Oosterwold

'Kunnen jullie helpen ons ontwikkelplan te schrijven? We hebben er één ingediend bij de gemeente en deze is met heel veel vragen terug gekomen ...'.
Ja, natuurlijk!

De afgelopen maanden werden (en worden) we te pas en te onpas benaderd. Velen komen even aanwippen op de kavel als we aan het klussen zijn. Maar ook via mail, twitter e/o facebook krijgen we met grote regelmaat vragen over Oosterwold. Met veel plezier geven we dan antwoord, of een tip, of verwijzen naar onze ervaringen of documenten op onze (deze) site. Altijd leuk om mensen op weg te helpen. Bovendien geloven we ook in paying forward

Misschien dat dat ook wel geleid heeft tot bovenstaande vraag. Alleen deze keer ging de vraag wat verder. Of we - tegen betaling - het hele ontwikkelplan wilden maken. Nou ook daar zeg ik geen nee tegen. Ik vind het leuk om te doen. Bovendien zou dit zomaar een inkomsten bronnetje kunnen zijn als ik in alle vrijheid ons inkomen bij elkaar ga hosselen. Meteen kreeg ik leuke ideeën: ontwikkelplannen maken, watervergunningen aanvragen, sparren over een goede kavelindeling - binnen alle regeltjes. Allemaal leuk werk en dan ook nog een beetje geld verdienen. Mensen blij, wij bij! 


Ξ Aan de slag

Hoewel ik voor het plan anderhalve maand de tijd (doorlooptijd) had gekregen, kon ik het niet laten meteen aan de slag te gaan. Maar wat een ingewikkelde kavel! Vrij klein. Nee, beter: Best een lap grond, maar met alle regels in Oosterwold is een kavel van 1200m2 een uitdaging. En dan ligt deze ook nog eens op de hoek van twee wegen. Bovendien hadden ze de pech dat ze 3 parkeerplekken als eis hebben meegekregen (eens in de zoveel kavels is 2 plekken niet afdoende). Flink puzzelen dus. Maar het is gelukt! 

(i.v.m. vertrouwelijkheid heb ik de cijfers weggelaten
en de foto bovenaan is van onze kavel)
smile

Rekening houdend met (de geest van) alle regels in Oosterwold is er een mooie kaveltekening uit komen rollen. Deze tekening ging vanochtend al retour naar de initiatiefnemers. Handig als zij eerst afstemmen met de gemeente. Ondertussen zet ik dan het raamwerk voor hun ontwikkelplan verder in de steigers. Dan kunnen ze bij witte rook met kerende post hun ontwikkelplan indienen.


Ξ We helpen graag

En omdat het zo leuk is om te rekenen en te tekenen, smaakt het naar meer. Daarom heb ik gelijk op de pagina 'Dossier' toegevoegd dat we (ik) iedereen wel verder willen helpen. Natuurlijk blijven we gewone vragen beantwoorden en sowieso vragers helpen. Maar wil je meer service, dan staat we ook open voor betaald advies smile.

About the Author

Joost

Joost

BLOGGER, SITE PRUTSER, IMKER, DUURZAME TECHNIEK

Comments (6)

 • Meneer én Mevrouw

  Meneer én Mevrouw

  08 July 2018 at 20:35 |
  Had je zelf niets meer te doen? ;-)

  reply

  • Joost

   Joost

   08 July 2018 at 20:43 |
   Nee joh, alleen nog maar een badkamer, keuken, schuur, fruitboomgaard, ...
   :-D

   reply

 • Chris @ The Pursuit of HOT Blog

  Chris @ The Pursuit of HOT Blog

  08 July 2018 at 22:18 |
  pfff, waar haal je de tijd vandaan. Straks eerst 6 weken vakantie om bij te komen van al het klussen

  reply

  • Joost

   Joost

   09 July 2018 at 19:15 |
   hahaha gewoon niet met vakantie dit jaar. en verder vind ik wat prutsen in en om het huis / achter de computer best leuk. :-)

   reply

 • Mieke

  Mieke

  09 July 2018 at 07:19 |
  Wat goed van je, jij vindt het leuk en verdient er wat mee, die mensen blij, win-win situatie!
  En jullie hebben tenslotte de ervaring al, fijn dat een ander daar ook wat aan heeft!

  reply

  • Joost

   Joost

   09 July 2018 at 19:15 |
   thanks. zo dacht ik er ook over !

   reply

Leave a comment

You are commenting as guest.