Feb27

Discount

Author // Joost Categories // FIRE

Discount

Na alle tuinblogs van de laatste tijd, is het weer eens hoog tijd voor een onvervalste FIRE blog. Op 31 december blogden we immers dat we er helemaal klaar voor waren: XLS op orde en weer focus op de uitgaven. 

Plichtsgetrouw houdt Merel e.e.a. weer bij en dat leert ons dat de afgelopen 2 maanden het geld er weer met bakken uitgaat surprised. Au! 

Al behoeft dit wel enige nuance. 99% is namelijk tuin (we bloggen er niet voor niets zo veel over...). Bomen komen niet goedkoop. Maar dat is niet erg. We lopen nog altijd conform begroting. Oef. Maar nuance is leuk, alleen verbloemt die toch niet helemaal 'the brutal cold fact': we zijn ook al een tijdje lapzwansen. 

Ξ Uit gelapzwanst

Daarom heb ik deze week de koe bij de horens gevat. Alle moed verzameld. De bullet gebite.: Ik heb ons TV abonnement opgezegd én ik heb alle verzekeringen uitgezocht! 

Applaus!

Oké, een beetje FIRE 101, maar ik had er gewoon hele lange tijd geen zin in. Kan gebeuren, toch?! En des te leuker nu ik het alsnog gedaan heb laughing. Overigens ere wie ere toekomt. Geldnerds blog over kabels doorknippen zat al weken in m'n achterhoofd te zeuren. Gisteren dus de KPN gebeld en de boel opgezegd. Live TV kijken doen we zelden en €15.50 per maand voor die paar keer 5min journaal/editie NL is gewoon zonde. Bovendien kan je NL 1, 2, 3, de regionale omroepen en enkele buitenlandse zenders zoals BBC, CNN etc. Free to air krijgen. En voor de rest - kijken we niet of - hebben we uitzending gemist. Jaarbesparing: €186,- 

En toen had ik dus de smaak te pakken en heb ik verzekeringen vergeleken. In het hoofd een enorme uitzoekklus waar we door de drukte het afgelopen jaar steeds niet aan toe kwamen, bovendien als bankslaaf: personeelskorting wint toch altijd.

Excuus Truus!

In het echt: de personeelskortingen zijn sinds oktober afgeschaft - 'Iets met, dat is eenvoudiger voor jou als personeel ... (echt waar!)'. En verder is het niet meer werk dan een half uurtje klikken op internet. Resultaat: een auto uit de all-risk (had al heel lang gemoeten) en ook de andere auto overgezet. Jaarbesparing: €450,-. En we bouwen weer allebei schadevrije jaren op i.p.v. alleen de hoofdverzekeringsnemer.
We hadden trouwens nog €50-€100 extra kunnen besparen op één autoverzekering (de andere auto is daarvoor te oud), maar dan hadden we ons rijgedrag moeten delen met de ANWB. Ze beoordelen dan (op niet heel duidelijke gronden) je rijgedrag en hoe netter je rijdt hoe meer korting. En ze gebruiken e.e.a. voor statistieken en onderzoek. Dát ging ons echter wat veel te ver. (Zouden jullie je rijgedrag met de ANWB delen voor korting?)

Tja en omdat we toch bezig waren. Gelijk de opstal en inboedel verzekering overgezet. Jaarbesparing: €95,-. Alleen de rechtsbijstand en aansprakelijkheidsverzekeringen blijven bij het oude, want daar hadden we al de beste discount te pakken. 

Ξ Downsizen 

En omdat we toch aan het downsizen waren, hebben vandaag ook maar een klein grasmaaiertje gekocht i.p.v. een stoere zitmaaier. Dat deed even pijn, want dat is natuurlijk de droom van iedere grasmatbezitter. Maar ook daar gaven de €'s de doorslag. Leuk is niet leuk als het een paar duizend € meer kost. Bovendien, dit door ons gekochte pareltje heeft ook 8.75pk & 11.5nm koppel, dus zo'n straf is het niet en consuminderen eeeeeeeh ff vergeten! innocent 

 • Hoe scherp ben jij op je verzekeringen?
 • Zou jij je rijgedrag delen voor korting?
 • Hoeveel pk heeft jouw grasmaaier? cool

About the Author

Joost

Joost

BLOGGER, SITE PRUTSER, IMKER, DUURZAME TECHNIEK

Comments (3)

 • Geldnerd

  Geldnerd

  27 February 2019 at 22:45 |
  Wat, toch geen schapen? Geen Bolletje, Polletje, Wolletje?

  reply

  • Joost

   Joost

   27 February 2019 at 23:01 |
   Vooralsnog een stier ;-)

   reply

 • Zuinigeman

  Zuinigeman

  28 February 2019 at 06:30 |
  Flink geld bespaard zeg. Ik heb een handgrasmaaier, zelfdrukken! Haha

  reply

Leave a comment

You are commenting as guest.