Jan13

Daar wilg ik wel over bloggen

Author // Joost Categories // Oosterwold, Tuin

Daar wilg ik wel over bloggen

Mensen die mij kennen, weten dat ik niet graag een slechte woordgrap aan me voorbij laat gaan. Vandaar dit blogje, dat in mijn hoofd al 26 verschillende titels heeft gehad laughing. Wees echter niet bang, het zal een beknot blogje zijn. 

Eigenlijk is er ook niet heel veel te melden. De samenvatting is: we hebben 8 knotwilgen en een levende haag in de maak. 

Het knotwilgen plan is ontstaan bij het verbreden van de sloot (wat al een eeuw geleden lijkt, maar nog geen jaar geleden was) én omdat het gewoon heel gezellig vinden staan. De levende haag hebben we ter plekke bedacht als gevolg van het feit dat de wilgentenen best wel groot waren laughing. Merel had via Marktplaats in Havelte een grote partij wilgentenen gevonden. Gratis uit te zoeken/af te halen. Dus wij de kar aangehaakt en vol goede moed op pad. Immers:

waar een wilg is, is een weg

De grote hoeveelheid was niet gelogen. We hebben uiteindelijk 26 grote tenen (gemiddeld een meter of 3 á 4) uitgezocht - maar niet noemenswaardig de berg kleiner zien worden. Die 26 tenen heb ik bijgesnoeid en op de kar gebonden. Dat ging weer net wink

Wilgen 001-MP
Wilgen 003-MP
Wilgen 008-MP

De acht dikste en mooiste tenen hebben we schuin afgezaagd en de bast onderin beschadigd om wortelgroei makkelijker te maken. Vervolgens met de grondboor de staken zo'n meter in de grond gezet en daarna afgeknot op +/- 1.50m. De knot zal nog wat groeien en komt dan mooi in het zicht boven de sloot. Bovendien zullen de wortels de oever mooi versterken.

Wilgen 010-MP
Wilgen 011-MP
Wilgen 013-MP
Wilgen 015-MP
Wilgen 016-MP

En toen hadden we er dus nog 18 over.... Tja, wat wilgen we daar nu mee? Tien hebben we ingezet voor een levende haag langs de parkeerplaats. Enerzijds een mooie windvanger en afscheiding zodat je niet met de auto de klei inrijdt. En anderzijds een gewoon een leuk probeersel. Deze laten we op volle hoogte en we werken alleen de voor en achterkant bij. Voor de rest mogen ze over de hele stam uitgroeien.
Mocht dat toch niets worden, halen we alle takken eraf en vormen de stammen de basis voor een rek waartegen de kiwi bes en bramen komen. Ofwel: succes gegarandeerd. 

Wat is het toch leuk, zo aanrommelen op ons landje embarassed, hiervoor hebben we alles gedaan!

 

About the Author

Joost

Joost

BLOGGER, SITE PRUTSER, IMKER, DUURZAME TECHNIEK

Comments (2)

 • Geldnerd

  Geldnerd

  13 January 2019 at 13:34 |
  Ik tel veel meer dan 1 foute woordgrap in dit blogje, en de vorige scoorde met ‘boomnanza’ ook al behoorlijk... Maar omdat ik dol ben op slechte woordgrapjes is het je vergeven... :-)

  reply

  • Joost

   Joost

   13 January 2019 at 15:17 |
   oef :-D

   reply

Leave a comment

You are commenting as guest.