Mar13

Corona in de Fruitboomgaard

Author // Joost Categories // Persoonlijk

#covid_19, #blijfthuis, #vrolijkealternatieven

Corona in de Fruitboomgaard

Wees niet bang - voor zover wij weten - hebben we nog geen corona in de fruitboomgaard en dat willen we graag zo houden. Aangezien er nog geen medicijn e/o vaccinatie is ten eerste maar deze oproep:

Hou je aan de hygiëne tips en 'social distancing'
Waar mogelijk #BlijfThuis

Onderschat het niet. Ook al zou het kunnen dat je er zelf minder / weinig last van hebt wanneer je het zou krijgen. Bedenk dan dat je het wél (onbewust) kan doorgeven. De WHO heeft deze uitbraak niet voor niets een pandemie genoemd. Dat is niet zomaar iets. Dat is iets heel serieus; iets waar je alles aan wilt doen om de schade te beperken. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen besmettelijk kunnen zijn terwijl ze nog geen klachten hebben. 


Daarmee is iedereen om je heen dus potentieel iemand die jou zou kunnen besmetten. En daarom beperk je je sociale contacten dus zoveel mogelijk. En andersom, als je zelf geen klachten hebt, weet je niet zeker of je het coronavirus niet onder de leden hebt en dus besmettelijk bent. En ook daarom beperk je je sociale contacten zoveel mogelijk. Bovendien er kunnen gaan ook gezonde mensen dood aan dit virus. (zie onderaan een lijst met linkjes).
 

Ξ Vrolijke alternatieven

Eén dagje thuiswerken is best grappig. Een verjaardag afzeggen is geen ramp. Maar ja. Daarna komt de eerste week en misschien wel de eerste en tweede maand. Wat dan?! Gelukkig zijn er best wat dingen te verzinnen. Geen fysiek contact wil namelijk niet zeggen géén contact.

Spreek af met vrienden!

Standaard functionaliteit in What's app en FaceTime zijn groeps videochats! Spreek af. Zet je laptop/telefoon/tablet op tafel. Schenk jezelf een vers gehamsterd glas bubbels in en trek een zak chips open! 


Heb je meer dan 2 vrienden of wil je een straatborrel organiseren, gebruik dan FaceTime. Daar kan je 32 mensen uitnodigen! (en blijf je nog altijd onder het aantal van het RIVM adviessealed 

Leer je ouders appen / facetimen

Mijn ouders en Merel's moeder zijn géén 30 meer (en ook geen 40, 50, ... sorry!), dus What's appen moest een tijdje geleden worden uitgelegd. Maar blij dat dat is gelukt! Met een beetje mazzel kunnen we binnenkort ook eens virtueel op de koffie ... Voor je het weet heb je meer contact dan ooit. Win-win! 

👵🏻🧓🏻☕️👵🏻

Werk eindelijk dat to-do lijstje eens af

Daarnaast hebben we hier op ons Oosterwoldse landje sowieso nog wel wat klusjes liggen. De kas uitgraven, de elektra enz. in de waterput aanleggen, de slangen ingraven, de schuur, enz enz enz. Weken werk! Wat zijn we toch blij met ons landje.
En als dat klaar is dan staan er al tientallen zaden 'voor te groeien' in de vensterbank, we hebben 500 shi-take pluggen te verwerken en laatst hebben we nog een kar vol compost gehaald #hamsteren. 

01 ShiTake
02 ShiTake
03 Kas
04 Zaaisel
05 Kar
 

∴ Andere opties

Andere alternatieven zijn natuurlijk een heerlijke boswandeling of mountainbiketocht (alleen dan zonder het terrasje achteraf). O en we hebben nog een puzzel in 1000 stukjes liggen van Jan van Haasteren liggen. Wij komen de quarantaine wel door! 🤞 

Wat gaan jullie doen in de lock-down?! 

About the Author

Joost

Joost

BLOGGER, SITE PRUTSER, IMKER, DUURZAME TECHNIEK

Comments (6)

 • Patries

  Patries

  13 March 2020 at 18:59 |
  De natuur in, daar is van alles te zien, te beleven en te leren zonder dat je contact hoeft te hebben met andere mensen! En het is ook nog eens gezond en daarmee ondersteunend aan je weerstand.

  reply

  • Joost

   Joost

   13 March 2020 at 19:00 |
   Zeker!

   reply

   • Bieke

    Bieke

    13 March 2020 at 19:26 |
    Ik ga Anne Frank herlezen.. ondergedoken leven, overdag niet naar de wc kunnen geen geluid, koud, slechte voeding. Met teveel mensen op te weinig vierkante meters. Angst om ontdekt te worden. Dat zet zeker mijn situatie thuis in een veel lichter perspectief.
    En verder ga ik poetsen, zodat zodra de zon gaat schijnen en het voorjaar wordt ik weer kan gaan fietsen en wandelen..

    reply

 • ria

  ria

  13 March 2020 at 23:12 |
  Ik moet gewoon werken zit in de gezondheidszorg. Verder geen contact met anderen. Misschien de tuin doen extra opruimen thuis, cursus doen en wandelen.

  reply

 • Greet

  Greet

  13 March 2020 at 23:25 |
  Lezen van Il Decamerone 1348–1353, Honderd novellen in een raamvertelling. De verhalen worden gebracht door tien jongelui die Florence ontvlucht zijn tijdens de pestepidemie van 1348.
  Boccaccio beschrijft het leven van degenen die zich van de pest trachten te isoleren, en degenen die hun gewone leven willen leiden ook al was het bestemd om te worden afgebroken door de onvermijdelijke ziekte. De pest had op sociaal, economisch, religieus en politiek gebied een enorme invloed op het toenmalige Europa.
  Echte quarantaine literatuur.
  Daarnaast liggen klussen in de tuin, en plafond en kozijnen verven.

  reply

 • Mieke

  Mieke

  16 March 2020 at 09:47 |
  Wandelen, en ik zal ook eens aan de schoonmaak moeten en de tuin bulkt van het onkruid!

  reply

Leave a comment

You are commenting as guest.