Aug11

Hoe Wij 100% Op Onze Boodschappen Bespaarden?!

Author // Joost Categories // FIRE, Persoonlijk, Tuin, Zelf maken

Hoe Wij 100% Op Onze Boodschappen Bespaarden?!

Ξ FIRE

Hoog tijd voor een bespaarblog! Het is immers al weer veel te lang geleden dat we schreven over consuminderen, besparen en #teamlagelasten. Daarom vandaag antwoord op de vraag:

 

Hoe Wij 100% Op Onze Weekboodschappen Bespaarden 
Zonder Daar Wat Voor Te Doen ?!

 

Ξ Hoe Wij 100% Op Onze Boodschappen Bespaarden?!

Ik herhaal de titel dus nog maar een keer, voor meer impact. Dit is namelijk een GE-WEL-DIG verhaal. Ik denk er over om dit ook uit te brengen als e-book. Immers 100% besparing met 0 inspanning. #HoeDan?!

Anyway, gisteren ontvingen wij dit Appie mailtje:

Beste Fruitboompjes,
Wij hebben op dit moment te maken met een stroomstoring bij Liander. We kunnen daardoor morgenochtend - 11 augustus - jouw boodschappen niet bij je thuisbezorgen. Het is voor ons technisch gezien helaas ook niet mogelijk om de bestelling later alsnog te leveren.

#AppieKwamNiet

 

Ξ Eet De Koelkast Leeg Challenge

In blinde paniek renden we naar de koelkast. We zijn deze week overgeleverd aan wat in de koelkast ligt. Gelukkig is dat geen probleem, er ligt genoeg. Voornamelijk bonen en tomaten. Heel veel tomaten 🍅. Maar ook bietjes en kool. En ook één vijg(je). En meloen! Allemaal uit eigen tuin. Oef. 

100
100
100
100
100

Verder hebben we ook nog uien en knoflook liggen. Komt er iedere dag wel een komkommertje uit de kas en hebben we onbeperkt peterselie. Ik denk dat we het gaan overleven. 😅

M.b.t. uien en knoflook, leerde de Picnic app (#planB, #valsspelenmag) ons dat de opbrengst van die moestuinbedden ondanks de aanbieding vervijfvoudigd is! #WinstUitEigenTuin. Wat een kul. Doe twee ingrediënten samen in een netje, geef het een naam en de kiloprijs schiet van €1,25 naar €6,00! 

Kan jij een week uit je koelkast leven?!
#EetDeKoelKastLeegChallenge

About the Author

Joost

Joost

BLOGGER, SITE PRUTSER, IMKER, DUURZAME TECHNIEK

Comments (5)

 • Dromen & Doen

  Dromen & Doen

  11 August 2020 at 13:33 |
  Inspirerend verhaal, ik ben dol op bespaarverhalen. En ik wil ook altijd graag "weten wat ze bij de buren eten", dus wellicht leuk om een weekmenu te publiceren voor nog meer inspiratie?
  Wij zitten momenteel in een verplichte 2-weken-durende-corona-ballingschap dus heb net geopperd om ook maar eens te kijken hoe ver we komen met de voorraden hier.

  reply

  • Joost

   Joost

   11 August 2020 at 13:35 |
   Alweer een goed idee!
   Misschien kan ik daar een stuk aan wijden in deel 2 van mijn e-book!

   reply

 • Mr FireMe

  Mr FireMe

  11 August 2020 at 14:18 |
  Waar kan ik je ebook downloaden? Ik wil hem graag bestellen voor MrsFireMe die graag smaakmakers meeneemt uit de supermarkt!

  reply

 • WV

  WV

  11 August 2020 at 15:59 |
  Karl Marx is weer eens terug:
  Alleen de arbeid van de boer en van de ambachtsman telt. Daarboven ontstaat een kapitalistische superstructuur, die zaken verzorgt als transport, opslag, en veel andere minder noodzakelijke bezigheden. En die gaat er met de “meerwaarde” van door.

  reply

 • Uitklokken

  Uitklokken

  11 August 2020 at 17:06 |
  Kijk, dat zijn mooie besparingen! Ben je al een side hustle begonnen met de verkoop van "vergeten tomatenrassen"?

  reply

Leave a comment

You are commenting as guest.