May19

Aanrommellol

Author // Joost Categories // Oosterwold

Aanrommellol

We hebben het al vaker geschreven (zoals hier): aanrommelen op ons landje is het leukste wat er is. En dat blijven we schrijven 😊.

Aanrommelen op ons landje is het leukste wat er is

Oké toegegeven, het leidt niet tot hele spannende blogs. Vandaar ook dat we de laatste tijd wat minder bloggen. Maar dat doet niets af van de aanrommellol

En lol hadden we genoeg afgelopen weken. Wonen in Oosterwold lijkt soms wel vakantie. We kunnen het iedereen aanraden. ... Sterker nog, dat doen we nog altijd met grote regelmaat. Een greep uit de voordelen:

Ξ Akkerdistel 

Vorige keer hebben we al uitgebreid geschreven over de akkerdistel. We kunnen melden dat de eerste resultaten van het experiment zich beginnen af te tekenen. Trekken is beter. Natuurlijk is de wedstrijd tussen ons en de akkerdistel nog niet gespeeld (if ever surprised ...). Maar het lijkt er op dat we op een kleine voorsprong staan. Zeker in het veldje waar we de akkerdistel hebben uitgetrokken. 

Sowieso is akkerdisteltrekken onze nieuwe favo hobby geworden. Niets is meer ontspannen dan 's avonds na het eten nog even een half uurtje in ons weitje te gaan zitten, de vogeltjes te horen en lekker distels trekken. We zijn ondertussen aan de doorwaadbare zones begonnen om ons bosplantsoen vrij te spelen. 

De stand
Akkerdistel - wij : 1-3

Ik geef toe dat akkerdisteltrekken wellicht niet bij iedereen bovenaan op het vakantie-to-do-lijstje staat. Wat overigens wel gek is, want het is vele malen leuker dan een mindfullness-retraite (💡mmm toch eens uitwerken om in de markt te zetten : de akkerdistel-retraite).

Ξ Vakantie

Anyway, er zijn dus ook nog heel veel andere dingen te doen hier, zoals lekker eten! (als dat niet op je vakantie-to-do-lijst staat ben je gewoon gestoord wink). Drie pareltjes hier in de buurt: Neigbours Kitchen (voorheen tea-da-di-date), de Boerenmarkt en sinds kort een desem bakkerijtje aan de Tureluurdwarsstraat met heerlijk brood! Als dat geen vakantie is. 

Oosterwold 004-weekendje
Oosterwold 005-weekendje
Oosterwold 008-weekendje

En na(ast) het eten is het hier dus gewoon super mooi. Loop een rondje door het bosje achter ons huis. Leg je oor te luister bij het vogelhuisje (de blauwe is bezet!). Kijk naar het volle bijenhotel. Of ga even op het bruggetje zitten en geniet van het vogelgekwetter en de pulletjes in de sloot. Het is echt heerlijk hier. 

Combineer dat met alle leuke mensen die hier aanwaaien, of waar wij toevallig langslopen - ook dat blijft super gezellig. Het lijkt wel vakantie. Oké, je komt dan niet toe aan alle tuin/schilder activiteiten die we voor ogen hadden, maar dat geeft niet. Morgen is er weer zo'n leuke dag en nu eerst nog even genieten van de ondergaande zon... Welkom in Oosterwold. 

Oosterwold 012-weekendje
Oosterwold 013-weekendje
Oosterwold 015-weekendje
PluisInActie
Pulletjes
Vogeltjes

O en dan vergeet ik nog dat we vrijdag nog even op de camping bij De Kemphaan waren. Dat is ook al zo’n leuke plek. Hoe zei Ursul de Geer het ookal weer?

Het is hier fantastisch!

 

About the Author

Joost

Joost

BLOGGER, SITE PRUTSER, IMKER, DUURZAME TECHNIEK

Comments (3)

 • Niet Tot 71

  Niet Tot 71

  20 May 2019 at 19:49 |
  Mooi verhaal en het ziet er inderdaad tof uit. Hoog tijd om eens een kijkje te nemen in Oosterwold.

  reply

  • Joost

   Joost

   20 May 2019 at 20:19 |
   Je bent van harte welkom!

   reply

 • Karin

  Karin

  05 June 2019 at 16:25 |
  Wat een leuke “vakantie”? Over de distels. Ik heb gelezen dat het mijn planten zijn die uit diepere lagen van de grond net die mineralen halen die de grond nodig heeft. Misschien een interessant experiment om de afgemaaide distels op een stukje grond te leggen. Als de bodem genoeg voeding heeft daarvan hoeven er geen nieuwe distels aan het werk. Maar zorg dan wel dat ze niet al zaden hebben dan wordt het een kwekerij?

  reply

Leave a comment

You are commenting as guest.