Mar07

48 fruitbomen

Author // Joost Categories // Oosterwold, Tuin

48 fruitbomen

We schreven we kort geleden dat we allemaal Fransje moeten helpen. Maar ja, we zijn niet zo van anderen iets aanpraten. We zijn meer van #zelfdoenisleuker. Oftewel: we hebben gisteren 2 en vandaag 46 bomen geplant! cool

Wat is zo'n tuin hebben toch een feestje! Het enige nadeel is dat we nu toch wel zo'n beetje aan het einde komen van het aantal bomen dat we kwijt kunnen op het veldje voor het huis. Gelukkig hebben we nog een veldje over innocent.
 

Ξ 2 Bomen

Om er vast een beetje in te komen, hebben we eerst twee mooie bomen gehaald bij Johan. Het is einde seizoen, maar hij had nog een mooie amandel hoogstam en een onbekende pruim staan, dus we konden het niet laten... De pruim is een Mirokosa. We kent 'm niet?!  ....  Nou eigenlijk kent niemand 'm. Google levert niets op, maar we weten dat de boom bij de pomologische vereniging van het noorden komt. Dus daar de vraag maar uitgezet, hopelijk krijgen we een antwoord. Of weet een van onze lezers iets over de Mirokosa?  

TweeBomen 003 AmandelPruim
TweeBomen 005 AmandelPruim
TweeBomen 006 AmandelPruim
TweeBomen 007 AmandelPruim
TweeBomen 011 AmandelPruim


Ξ 46x op goede grond

Ofwel de appelciderhaag!!! We hebben er al vaker over geschreven: Op Goede Grond heeft een babyboom project. En daar doen we graag aan mee, want we wilden een mooie afscheiding tussen de 'zit-tuin' en het 'boomgaardje'. Dat doe je in Oosterwold niet met een hekje, maar met een appelciderhaag laughing. Merel heeft daarom vorig jaar 23 rassen uitgezocht en van ieder ras twee net geënte laagstamboompjes besteld. Vandaag waren ze klaar en hebben we ze in Brabant (😱) opgehaald. 

AppelciderHaag 001-ophalen
AppelciderHaag 007-ophalen
AppelciderHaag 010-ophalen
AppelciderHaag 011-ophalen
AppelciderHaag 012-ophalen

Wat is het trouwens mooi bij Op Goede Grond! Monique heeft echt een paradijsje met honderden soorten oude fruitrassen. En een vleermuizentunnel! Echt prachtig en leuk om te horen hoe ze het doet. Zij snoeit bijvoorbeeld vrijwel niet en laat eigenlijk de bomen maar op beloop. 

Aangezien het net geënte boompjes zijn op kale wortel moesten ze ook direct de grond in. Gelukkig was dat niet een enorme klus. Afgelopen weken heb ik stukje bij beetje de slinger al uitgegraven, dus we hoefden alleen maar 46 gaatjes te maken en wat compost bij te storten. Zo gedaan dus! 

AppelciderHaag 016-ophalen
AppelciderHaag 018-ophalen
AppelciderHaag 021-ophalen
AppelciderHaag 022-ophalen
AppelciderHaag 027-ophalen

Voor het gemak - van anderen - hebben we ook maar de bestellingen van andere Oosterwolders meegenomen, dus het was ook nog gezellig afhalen bij ons. Toch leuk dat samen doen hier. En het scheelt weer rijden/versturen. Als dank wat lekkere eitjes en pootaardappels gekregen, top!

Anyway, het eindresultaat (nog best een stuk lopen laughing): 

 

  

  

< volgend artikel     ^blogroll^     vorig artikel >

About the Author

Joost

Joost

BLOGGER, SITE PRUTSER, IMKER, DUURZAME TECHNIEK

Comments (2)

 • Gator Huren

  Gator Huren

  18 March 2020 at 20:39 |
  Ik volg jullie blog op de voet! Enorm leuk om te lezen voor mensen die ook binnen deze branch zitten, zoals ik. Ik zat te denken; Zal zo'n John Deere gator niet iets voor jullie op het land zijn, trouwens?

  Groeten, Felix

  reply

  • Joost

   Joost

   18 March 2020 at 20:43 |
   Als de rust is weergekeerd willen we in het oogstseizoen best een tijdje een Gator 6x4 testen hoor ;-)

   reply

Leave a comment

You are commenting as guest.