inspiratie voor de fruitboomgaard

Zelf maak muur

... is leuker, mooier en lekkerder.


De Zelf Maken is leuker-wall bevat alle links en berichten die ons inspireren c.q. leren dingen zelf te maken. Dat doen we dus ook zelf.
Zelf maken is immers duurzamer, leuker en vaak ook nog gezelliger, lekkerder e/o mooier (of in ieder geval leuker 😉). Klik op ••• voor alle feeds, of selecteer één van de socials via de knoppen er naast. Ook kan je alle items doorzoeken. Het nieuwste item staat steeds bovenaan.


Appel-abrikozentaart met amandelspijs Het is tijd voor appeltaart :-). Ik bak deze taart al jaren, het recept staat als sinds 2008 op mijn blog, en hij blijft 1 van mijn favorieten.
Dit is één van de appeltaarten die ik gisteren bij DOK Cookware ...
Gespot: vegetarische curry madras van vanBLIK Dit keer spotten we vegetarische curry madras uit blik
Masterclass etiketten lezen voor vegans Etiketten ontcijferen kan soms best een uitdaging zijn, zeker als veganisme nog nieuw voor je is. In deze blog lees je al mijn tips & tricks!
Als je veganist wordt kan het etiketten lezen in het begin best een beetje ...
Kreeg vanmorgen een bericht van mijn dochter. Desem is in de maak, want mams gaat natuurlijk wel desembrood bakken als ze in Australië is :-). Zien jullie dat schattige koalabeertje op het boek?
Meanwhile in Australia...
Voorbereidingen treffen voor aankomst ...
finished object Ze is af, mijn Stationzwaanshawl van Puk Vossen.
Het is een rechthoekige driehoek geworden.
De rechthoekzijden zijn 1 m bij 2.70 m. Enorm dus! De hypotenusa (schuine zijde) is dan 2.87 m. Aldus de Stelling van Pythagoras. (a2 x b2 ...
Groenten in De Vijf Seizoenen, Brakel (BE) Nieuwjaar culinair buitenshuis vieren doen we graag een poosje na de eigenlijke jaarovergang. De sfeer is dan weer gewoon en ontspannen, zonder uitbundig feestgedruis en de prijzen zijn terug op normaal niveau. We maakten een verre rit naar Brakel in de Vlaamse ...
Mini rozijnen/krenten/sukade bollen gebakken. Als uitgangspunt het recept voor krentenbollen uit Brood uit eigen oven genomen. Mijn Amerikaanse patentbloem had veel dorst dus heb 30 gram extra water toegevoegd. De sukade had ik nog over van december van de kerststollen. ...
Het was veel werk maar ik wilde ze een keer maken. Ze waren snel op.
Thaise kip met basilicum Uitgebreid koken schiet er de laatste tijd steeds meer bij in. Geen tijd voor of geen zin in. Dit gerecht is simpel om te maken, smaakvol en echt heel snel klaar. Met de voorbereidingen erbij zit je binnen 20 minuten ...
Gierst met miso-pompoen om mee te nemen Dit gerecht is ideaal om mee te nemen naar het werk. Lekker koud als lunch, of opgewarmd als eten bij een avonddienst. Ook werkt het prima als een goed vullende, maar niet te zware maaltijd, die bijvoorbeeld in de trein ...
De Lucht ziet Nooit meer Blauw Al heel lang wil ik een stukje schrijven met als titel "de lucht ziet nooit meer blauw," maar ik stelde het uit omdat het onderwerp heel lastig is om te bespreken.Via de blog van de Low Impact Man leerde ik ...
Pompoensoep met Ras el Hanout en kokosmelk Mijn echtgenoot vindt dat pompoen verboden moet worden ;-). Dat is ook de reden dat ik deze soep al een hele tijd geleden voor het laatst gemaakt heb. Jammer, want het is een hele lekkere soep (vind ik dan hè ...
handwerkbeurs De 15de handwerkbeurs, ik denk dat ik weinig edities gemist heb. Het is toch wel één van de leukste uitjes van het jaar! Dus toog ik naar Zwolle. Me heerlijk vergapen aan al het moois. Stand naar stand. Ook zo ...
Het Vegatopia weekmenu Zoals iedereen weet bestaat Vegatopia al erg lang. Beetje bij beetje hebben we een zeer grote verzameling recepten opgebouwd, geschreven door onze vele vrijwilligers door de jaren heen of als recensierecept uit een kookboek. Omdat niet iedereen meteen helemaal het ...
Kijk wat een prachtige mokkataart Gertie maakte met mijn recept! Ik krijg meteen zin om hem zelf ook weer eens te bakken. 🎂 💜
Ze halveerde de ingrediënten en maakte een kleine taart voor ongeveer 6 personen: https://vegetus.nl/hemelse-chocolade-vanilletaart-met-mokkacreme/
leesvoer Mijn schoondochter attendeerde me al eens op deze schrijfster, Camilla Läckberg. Ik was onlangs begonnen in het eerste boek van deze Zweedse schrijfster. En nu nog veertig bladzijden dan heb ik “IJsprinses” uit. En inderdaad, wat een mooie schrijfstijl heeft ...
Leeslijstjes#4 Ik lees weer! Ik hou van goed en vlot geschreven literatuur, historische romans, non-fictie, zelfs sci-fi. Ik vind het leuk om bij te houden wat ik las, daarbij bespreek ik enkel die boeken die ik de moeite waard vond. Misschien ...
Valentijnpakketje met camembert, tijm en studentenhaver, gegratineerd met honing en verse noten En dan komt nu het valentijndessert. Het lekkerste hebben we voor het laatst bewaard, dat doe je tenslotte ook in de liefde. Het dessert is ingepakt in een krokante en smakelijke verpakking, Wees wel voorzichtig bij het eten, want de ...
Universiteit Leiden kiest voor vegan catering - ProVeg Nederland Mede dankzij mijn advies loopt de Universiteit Leiden nu voorop als het om vegan catering gaat! In dit artikel dat ik schreef voor ProVeg Nederland lees je er meer over. 🌱🍴👍
Het cateringbedrijf van de Universiteit Leiden neemt een voorsprong ...
Gekaramelliseerde witlof gegratineerd met roquefort en pistachenootjes met zoete-aardappelmuffins Vandaag geven we jullie het hoofdgerecht uit het valentijnsmenu. Het bijgerecht bij deze gekaramelliseerde witlof met roquefort met pistachenootjes wilde ik qua kleur en qua smaak mooi laten samenkomen bij de rest. Met de zoete-aardappelmuffin is dat goed gelukt. Het ...
Marlies bakte voor de verjaardag van haar dochter alle taarten volgens Vegetus-recept. Super tof!

Wil je ook op deze 'wall'?

Heb je ook een inspirerende 'social' en wil je opgenomen worden in dit overzicht? Neem dan contact met ons op. We kunnen vrijwel alle soorten feeds aan: Facebook, Twitter, Google+, RSS, Intsta, LinkedIn, etc. Mail ons je site/pagina, dan nemen we je graag op in het overzicht.