inspiratie voor de fruitboomgaard

Ooster-wall-d


Oosterwold is een enorm gebied en brengt alles samen waar we mee bezig zijn. We zijn echter - vanzelfsprekend - niet de enige die enthousiast zijn over dit gebied en de mogelijkheden. Deze Ooster-wall-d bevat alle links en berichten van mede 'pioniers' die ons inspireren c.q. dezelfde worsteling(en) doormaken. Klik op ••• voor alle feeds, of selecteer één van de socials via de knoppen er naast. Ook kan je alle items doorzoeken. Het nieuwste item staat steeds bovenaan.


Dertigduizend boompjes verder.... Vandaag hebben we de vierde levering van de boomplantactie voor Oosterwold van Stichting Heg en Landschap tot een goed einde gebracht.En gisteren hebben we het grootst aantal bestellingen verwerkt. Gelukkkig hadden we fantastisch weer.Een beetje koud, en het was van ...
Vliegroutes Lelystad en Almere Oosterwold Gisteren maakte Minister van Nieuwenhuizen bekend hoe de vliegroutes gewijzigd gaan worden. Voor Oosterwold lijkt er niet veel te veranderen. De herrie zit vooral noordoostelijk van de A28.
Zie hier het artikel van Omroep Flevoland. Heel typerend voor de werkwijze ...
Planning – Tiny House Farm Bijna een onmogelijkheid na het lange wachten: een goede planning hebben voor wanneer we kunnen beginnen met de bouw van ons huisje. Een dag voor de ondertekening van onze koopovereenkomst zijn we naar onze huisjesbouwer Martin gegaan.
Crisisberaad. Hij heeft ...
Donderdagavond 8 maart inloopavond provincie over Vogelweg Almere #Oosterwold https://t.co/qrzT9Z25OF
RVB & gemeente Almere bekijken mogelijkheid zonne-energie op te wekken op stuk grond. RVB is eigenaar v/d grond. Dit draagt bij aan #energieneutraal Almere + doelen v/h Rijk om in 2020 690.000 huishoudens van groene energie te voorzien met Rijksvastgoed.
...
We zijn er nog Al een tijdje geen blog geschreven omdat er niet zoveel gebeurde omtrent het huis. We konden bij de gemeente een koopovereenkomst tekenen maar daar wachten we nog even mee. Als we dit namelijk tekenen moeten we binnen 6 weken naar ...
Boom en struik dag: 10.000 bomen uitleveren  
Vandaag was het zover! De eerste grote levering van de 30.000 bomen en struiken van dit jaar was vandaag! In december hadden we geoefend met zo'n 3000 boompjes, 10.000 is toch een extra maatje...
Het is prachtig weer. Ik ...
Photos from Ons strobalen huis's post Onze straatnaam is officieel toegekend!!!
#happy #Gaudílaan
Ons strobalen huis added 2 new photos.
Verenigd Overleg Oosterwold opgestart Gisteren hebben we een bijeenkomst in onze Tuinkamer gehad, waarbij besturen van Kavelwegverenigingen in Oosterwold bijelkaar kwamen.
Er spelen vele zaken in Oosterwold die niet alleen individuele initiatieven maar ook Verenigingen treffen, en veel problemen treffen vele, zo niet alle ...
Kippen en…….. HANEN Gezellig rondstruinende kippen in je stadslandbouwgazonnetje, elke dag een eitje of wat, getok op de achtergrond, ik snap het helemaal. Maar de kip die je denkt te kopen blijkt soms toch een haan te zijn..
Er woont inmiddels een tiental ...
Studenten gaan weer planten en dieren onderzoeken Vorig jaar hebben al twee groepen studenten van de Aeres Hogeschool op het Paradijsvogelbosje onderzoek gedaan naar planten en dieren.
Dit jaar komen er weer twee groepen. Vier studenten richten zich op de inventarisatie van planten: Stephan, Tiemen, Dennis en Abram.
...
SNOEIWORKSHOP Vanmiddag om 14.00 uur geeft Elmar Mook een snoeiworkshop op de Hannah Arendtweg 10. Bij alle bomen in onze boomgaard laat hij zien wat je wel of niet wegsnoeit en waarom.
Meer info op de FB van Tuinderij de Arend
Photos from Artship Noortje & Egon's post Enthousiast bezoek vandaag: bouw & woningtoezicht ambtenaren vanuit het hele land. Zij vinden dit wel wat 😊. Met mooie maakoosterwold-muts als presentje.
Artship Noortje & Egon added 4 new photos.
Operatie Compost Vandaag hadden we een bijzondere klus: compost verhuizen. Samen met mijn verre buurvrouw Margreet hebben we een deal gemaakt, dat zij vijftig kuub compost heeft geregeld. En wij nemen daarvan 12 kuub compost over.Vijftig kuub is heel veel. Zo veel ...
Slechte oogst Vorige week hebben we nog bericht dat we met Stichting Buitengewoon Almere bieten hebben geoogst. Toen hebben we nog zorgvuldig alleen geoogst op de kavel van buurman Jeroen, omdat we bang waren de boer Stichting ERF te beroven. Die bieten hebben ...
Helofytenfilter functioneert uitstekend Eind oktober 2017 nam waterschap Zuiderzeeland een monster van het water dat uit ons helofytenfilter komt. Vandaag ontvingen wij de meetresultaten: We zijn geslaagd, met vlag en wimpel. Ons filter bleef ruimschoots onder de lozingslimieten die in onze vergunning staan:
...
🎉De vergunning loopt weer!!!🎉 we hoeven niets voor het geluid in te leveren😁😁😁
Zonne-energie monitoren We hebben al enige tijd zonnepanelen, op de kleine woning al ruim een jaar en op de grote woning sinds 31 oktober. Eerst hadden we een probleem met de kleine woning, omdat de teruglevering van de stroom bij zonnig weer ...
Kavelwegen Als techneut, advocaat en ervaringsdeskundige heb ik de eer om betrokken te zijn bij de aanleg van de meerdere kavelwegen in Oosterwold en bij de inrichting en oprichting van de betreffende kavelwegverenigingen.
Bij die kavelwegen zijn twee belangrijke noten te ...
Photos from Artship Noortje & Egon's post Het Artship heeft een raam!
Met hulp van onze super buurtgenootjes is het eerste stukje van de gevelpuzzel gelegd.
Artship Noortje & Egon added 4 new photos.
Keukenontwerp – Tiny House Farm Het zien van het prachtige keukenontwerp van onze toekomstige buurman stimuleert Inge om ons oude ontwerp weer van stal te halen. Wat willen wij eigenlijk straks in onze keuken hebben? Hoe moet deze eruit zien?
We hebben al een paar ...
Trots – Tiny House Farm Het geeft weer een goed gevoel om iedereen weer te zien. Al zijn we bij lange na niet met zijn allen bij deze informele bijeenkomst in het KAF Almere. We hebben echt al een band ontwikkeld met de toekomstige bewoners ...
Vergunning verleend! Afgelopen vrijdag kregen we het bericht dat de vergunning voor de bouw van ons huis is verleend! Fijn dat deze stap nu ook genomen is. Zoals dat wettelijk geregeld is geldt er nu een bezwaarperiode van zes weken. Pas daarna ...
Minimal living, gaan wij dat doen? – Tiny House Laatst vertelde ik iemand over onze plannen. Dat we naast het huis een container willen zetten. Om spullen kwijt te kunnen en eventueel een aparte ruimte te maken voor mezelf en er een harmonium neer te kunnen zetten.
Degene die ...
Onze straat bestaat We zijn vindbaar in Google Maps! Dit is zeer handig wanneer we de bouw gaan beginnen, zo weten leveranciers en onderaannemers onze kavel makkelijker te vinden. Hopelijk zullen we binnenkort ook een straatnaambord kunnen plaatsen met de buren. Zo wordt ...
Een jaar van zaaien – Tiny House Farm Is 2017 vooral een jaar van zaaien geweest, ik hoop dat we in 2018 naast heel hard werken ook al kunnen oogsten. Al zal de echte oogst van ons landje pas op zijn vroegst in 2019 te zijn verwachten.
Over ...
Sneeuw Onze eerste sneeuwdag in Oosterwold. Natuurlijk maken we een wandeling door de buurt. Goeie schoenen en dikke kleren zijn geen overbodige luxe: de harde wind blaast plaksneeuw tegen alles en iedereen die zich buiten waagt.
tussen Vrije Vogelweg en Nachtegaalpad
...

Wil je ook op deze 'wall'?

Heb je ook een inspirerende 'social' en wil je ook opgenomen worden in dit overzicht? Neem dan contact met ons op. We kunnen vrijwel alle soorten feeds aan: Facebook, Twitter, Google+, RSS, Intsta, LinkedIn, etc. Mail ons je site/pagina, dan nemen we je graag op in het overzicht.